Last news in Fakti

9 Март, 2020 16:38 11 997 88

Турската армия заплаши да използва сила в Сирия

  • идлиб-
  • турция-
  • сирия-
  • сила-
  • армия-
  • войски-
  • башар асад

Основната цел на Турция в Сирия е установяването на трайно примирие

Турската армия заплаши да използва сила в Сирия - 1
Снимка: Турски въоръжени сили (TSK)

Турция е готова да „използва сила“ срещу всеки, който наруши примирието в северозападната сирийска провинция Идлиб, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на източник от силовите структури.

Турция и Русия обявиха прекратяване на огъня в Идлиб. Споразумението беше постигнато на среща между президентите на Русия Владимир Путин и Турция Реджеп Ердоган. Наскоро турското министерство на отбраната обяви, че няма регистрирани случаи на нарушения.

„Прекратяването на огъня има за цел да спре атаките на режима (на Башар Асад), които застрашават сигурността на Турция и региона, и създават риск от дори по-голяма хуманитарна криза в Идлиб“, заяви източникът, който е пожелал анонимност заради забрана за изнасяне на информация до медиите.

По думите му основната цел на Турция в Сирия е установяването на трайно примирие, което да създаде условие за връщане в родината на милиони местни граждани. Източникът подчерта, че турската армия е готова да използва сила срещу тези, които нарушават примирието.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Критон

    57 13 Отговор
    Време е за да загуби и другата половина от заграбеното
  • 2 ПЕЕВ

    75 31 Отговор
    АБЕ ЧАЛМИ СОБСТВЕНИЯ СИ ПАРЛАМЕНТ НЕ МОЖЕТЕ ДА ОПРАВИТЕ ТРЪГНАЛИСТЕ НА ДРУГИТЕ ДА СЕ МЕШЕТЕ.

    Коментиран от #23, #75, #79, #88

  • 3 Дамммм

    76 29 Отговор
    И после Ердоган пак ще сваля шалварите в Кремъл....Май турците доказаха,че само на приказки са големи-иначе са като овце...
  • 4 Обичам свинска пържола

    46 16 Отговор
    Срещу себе си ли????? 15 март наближава Тик Так Тик Так Тик Так. Кое избираш Ердоганчо Алкайда или мира????

    Коментиран от #7

  • 5 ей, келеши

    43 16 Отговор
    връщайте се по скоро в Туркие-то да копаете траншеи край Стамбула и Анкара, че е на дневен ред кюрдска държава у вас, къде точно, още не ми се дава отгоре.

    Коментиран от #86

  • 6 Гробар от Идлиб

    37 14 Отговор
    и 36 + 264 = 300 изчезнали турски войници?

    Коментиран от #8, #9, #13

  • 7 Хахаха

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Обичам свинска пържола":

    Тиктакането изтече на 1.3 :))))

    Коментиран от #10

  • 8 Бизнесмен

    19 6 Отговор

    До коментар #6 от "Гробар от Идлиб":

    Получи ли доставката от здрави черни найлонови чували дето ти изпратих????
  • 9 Ти погреба ли 3200 асадисти плъха

    18 23 Отговор

    До коментар #6 от "Гробар от Идлиб":

    Или не успя да ги събереш:))))

    Коментиран от #71

  • 10 Обичам свинска пържола

    23 9 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    То беше по мюсюлманското летоброене😀😀😀😀. По християнското изтича на 15 март Тик Так Тик Так.

    Коментиран от #16, #27

  • 11 Ван Ванич

    33 13 Отговор
    Абе тва турчака...на рашките онааа работа требва да цаливате бе. Ха обещаха на кюрдите да им признаят държавата , ха в тоя същия момент изтече Турция в канала, пардон-Босфора.
  • 12 Спри бе

    29 8 Отговор
    " Луд умора няма " . Вече започнах да мечтая.Да ги съберат с наш Бойко и на един безлюден остров та да ги видим докъде ще стигнат.
  • 13 Манафооглу

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гробар от Идлиб":

    Аааа, намерихме ги , намерихме ги.Тука при нас са, сега ги дезинфекцираме, обезпаразитяваме, после къпане и като си поиграем малко с тях може да ги пуснем при девиците....бе мисля да си запазя две три парчета, че едни такива..розовобузи бе, кат кадънчета...
  • 14 Ей нагли бе

    29 18 Отговор
    Не стига, че Путин ги съжали и спря настъплението на Садат до Магистрали 4 и 5, ами и щели да употребят сила !? Явно няма как да преживеят гаврата с тях в Кремъл която сами си изпросиха. Ердоган седи до Путин а отзад скулптурната група - "Преминаването на Балкана" от Руско-Турската освободителна война. От другата страна Пред скулптурата на Екатерина Велика строена цялата турска делегация. А Екатерина ги смазва в няколко войни и присъединява Крим към Русия. От Кремъл заявиха, че всичко това било случайно. Но защо ли никой не повЕрва ? Гаврата си беше пълна. Русия и Садат няма да отстъпят и педя сирийска земя.

    Коментиран от #22, #74, #83

  • 15 Обичам свинска пържола

    7 18 Отговор
    Също се отнася и за Кремал , агата кажели нещо да се знае че ще го напави (вече от практика го знаем ).

    Коментиран от #18, #24

  • 16 Borislav Popov

    10 11 Отговор

    До коментар #10 от "Обичам свинска пържола":

    Ти ли беше онзи зомбиран тролераст с квадратното чело, който обича руслямските пишоци, повече от свинските пържоли дори ?
  • 17 гост

    15 12 Отговор
    Абе не знам какво, що..ама пукне ли пушка....за два часа жив турчак нема да има в идлиб...тоя път Ердо са наигра, ама убаво са наигра..па журналята и анадолуманафеси да си драскат колко си искат...Абе да питам ..нема ли днеска обявени боксови мачове в Меджлиса, пардон-бардака...че съм заредил убави питиета с тънки мезета и сега само сеир чакам да почне...Али Патладжан с кой отбор ще играе срещу Имамбаялдъта

    Коментиран от #21

  • 18 Обичам свинска пържола

    13 6 Отговор

    До коментар #15 от "Обичам свинска пържола":

    Хасане като ядеш свинска пържола и се гавриш с бога ти по добре ли се чувстваш. Всъщност Хасане ти си Борислав Попов долни ман... ци които пишете под чужди никове и се представяте за мен.

    Коментиран от #48

  • 19 Миг 29

    12 6 Отговор
    Само глупости! Ще се разхожда първо при Путин после НАТО и накрая ред идва да говорим глупости с пръст насочен нагоре... Ако прави нещо да е малко по тихичък омръзнал е вече с глупостите си...
  • 20 Аскер

    13 24 Отговор
    Руснаците и Асад такъв го ядоха,че скоро няма да има военни интервенции.
  • 21 Обичам свинска пържола

    14 4 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Е изчакай 15ти да им изпратят още някой друг чувал. Всъщност не знам кое е по срамно да ти убиват войничетата криещи се като мишки или да си в коалиция с Алкайда???
  • 22 Ел Греко

    16 9 Отговор

    До коментар #14 от "Ей нагли бе":

    Ами явно нищо не са разбрали какво е искал да им каже Валодя.И да се радват че Кожугетович беше с костюм на ''Армани'', че ако беше с работно облекло...по два памперса нямаше да им стигнат на амуджите. Хахахахаха...след четенето, Ердо като видя Шойгу и сбърка в коя посока е изхода...хахахахах.
  • 23 Асан

    12 17 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    Абе как може такива писания. При комунягите няма атентати,няма бомби,няма десетки хиляди избити след като руснаците влязоха в България. Няма Чернобил,няма лагерите на смъртта в Белене,Скравена,Слънчев ден. Няма катастрофи,няма режим на тока и т.н. Всичко беше по мед и масло за Комунягите. Народа кучета го яли. И това при техния девиз за равенство,братство,социализъм. Равенство - всички равно бедни. Градяхме основите на социализма, после стана развит социализъм, после зрял социализъм и накрая...капитализъм. Провал за Другарите.7332

    Коментиран от #26, #85

  • 24 Отиде руската каризма

    15 12 Отговор

    До коментар #15 от "Обичам свинска пържола":

    Еех голям кеф беше когато турците гърмяха като консервенни кутий сирийските танкове руско производство а хеликоптери и изтребителите им падаха като круши . Русия три дена не се чуха със свйте във военната база в Сирия. Първо руснака си напусна от страх базата и второ всичко беше заглушено от турците .

    Коментиран от #28, #35

  • 25 WebTribune

    11 12 Отговор
    Вижте сега...оставете ЕрДУХАн ,той е пешка в ръцете на Путин. От цялата тази дандания в Идлиб стана ясно едно единствено. Втората по -големина армия на Нато беше попиляна от армията на Сирия.Повтарям-от армията на Сирия,която армия води война срещу Ал Кайда години наред.И то въоръжена с оръжия от миналия век. Турция показа ;-Демонстрация на невъзможност да покажат сила натоФците.

    Коментиран от #29

  • 26 така е

    10 4 Отговор

    До коментар #23 от "Асан":

    Така е Асане.Всички равно бедни с палати като Рокфелерови и Ротшилдови..Не се шегувам. Българите и то текезесарите си постоиха палати,каквито в САЩ живеят горе споменатите фамилии..или да кажем още някоя и друга фамилия подобна на тези две. Останалите....живеят в колиби ,казано по нашенски в бунгала. И то ги изплащат цял един живот. А онези без бунгала....са бездомниците-живеят по улиците. Та,така е-еднкво бедни като Ротшилодви бяха българите. А сега са богати като бездомниците в САЩ.
  • 27 Хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Обичам свинска пържола":

    Това тук так тик так аз ти го броях от 15 февруари. Явно ти е харесало, а и не можеш да измислиш нещо свое ахахаха. Брой си да видим, само не нарушавай примирието....знаеш защо....хаха

    Коментиран от #37

  • 28 само питам

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "Отиде руската каризма":

    От толкова много успехи и кефове защо се сбиха гювендиите ви в меджлиса, пардон-бардака..дали им е толкова кеф на кадъните, дето пратиха при манафите, пардон-девиците, синовете си...тях питай колко им е кеф.

    Коментиран от #30

  • 29 Свали очилата бре

    16 10 Отговор

    До коментар #25 от "WebTribune":

    Турция само за един ден размаза сирийската армия и то без жива сила, само с 22 дрона

    Коментиран от #34, #39, #40, #68

  • 30 Абе в българския парламент

    9 5 Отговор

    До коментар #28 от "само питам":

    Също се бият бе офцо...там гледай
  • 31 Бай курти

    6 5 Отговор
    Ефендито пак ли почна да се плюнчи по телевизията .Той изкара по голяма устата от ЕРМЕНЦИТЕ /или иска пак нещо от баницата / Но като гледам скоро магистрала №4/№5 ще го гледа само през бинокъла
  • 32 Хахаха

    11 5 Отговор
    Руснаците ядоха османския сега са пуснали полезните идиоти да замазват положението. Ако искате да не се повтаря февруарското фиаско и мартенското унижение ще спазвате примирието. Това е.
  • 33 СССРбоклук

    11 9 Отговор
    Турците да го дават по-кротко,че руснаците не могат да смогнат да си сменят памперсите.
  • 34 WebTribune

    5 9 Отговор

    До коментар #29 от "Свали очилата бре":

    В Анадолската агенция така ли викат? ха ха ха

    Коментиран от #36

  • 35 Обичам свинска пържола

    9 9 Отговор

    До коментар #24 от "Отиде руската каризма":

    Ама това в туитър или анадолската агенция???? Голям военен успех и после политическа капитулация това си е прецедент в света. Турската армия е бай-бездарната в света не можа да задържи един град Саракиб 2 дена😀😀😀. Това е нов антирекорд😀😀😀😀.

    Коментиран от #38

  • 36 Абе пържоло

    7 7 Отговор

    До коментар #34 от "WebTribune":

    Почивай от руската пропаганда и замазвай тука, нали затова ви викат полезните идиоти :)))
  • 37 Обичам свинска пържола

    8 3 Отговор

    До коментар #27 от "Хахаха":

    Примирието е в ръцете на Ердоган, свободна М4 няма бомби иначе Бум Бум Бум и черните чували😀😀😀😀. Ама вие привикнахте така че няма проблем😀😀.
  • 38 То видяхме кой капитулира

    7 6 Отговор

    До коментар #35 от "Обичам свинска пържола":

    И сключи примирие при положение че уж печели на фронта хахаха
  • 39 Обичам свинска пържола

    9 12 Отговор

    До коментар #29 от "Свали очилата бре":

    В туитър ли😀😀😀. Погледни клиповете с опадалите байрактари като круши😀😀😀. Един турски дрон носи 200кг товар а Су35 8000кг и лети 10 пъти по-бързо от дрона. Ако Русия реши само с един самолет докато пуснете 2 бомби войниците ви ще са в рая вече😀😀😀😀😀.

    Коментиран от #41, #44, #45

  • 40 Миг 29

    4 10 Отговор

    До коментар #29 от "Свали очилата бре":

    Въпросните дронове хвъркат благодарение на американски спътници! Така че с пропагандата и глупостите малко по спокойно!

    Коментиран от #42

  • 41 Ще ще ще

    10 6 Отговор

    До коментар #39 от "Обичам свинска пържола":

    В Туитър всичко е лесно ама в действителност дроновете ви попиляха, па ти продължавай да сваляш дронове в Туитър. Чуруликай си там :)

    Коментиран от #43

  • 42 Американски таратанци

    10 3 Отговор

    До коментар #40 от "Миг 29":

    Турците си имат свои 12 военни спътника...официално :)

    Коментиран от #67

  • 43 Обичам свинска пържола

    7 12 Отговор

    До коментар #41 от "Ще ще ще":

    Да бе в туитър го видя това нали. А как не можахте да задържите един град 2 дена не ви ли е срам?????? Поне да имате някакви козове за преговорите а не само найлонови чували😀😀😀😀😀.
  • 44 Е къде са тези клипове

    9 6 Отговор

    До коментар #39 от "Обичам свинска пържола":

    Гледам гледам и все виждам как дроновете отварят руските танкове като трудовак консерва с руско варено...пардон, русенско :)

    Коментиран от #46

  • 45 Тюх да му се не види

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "Обичам свинска пържола":

    Ако Путин те беше открил по-рано да му дадеш този "акъл" нямаше да му се налага да изтърпи московския резил и да прекрати настъплението хахаха

    Коментиран от #49

  • 46 Обичам свинска пържола

    5 9 Отговор

    До коментар #44 от "Е къде са тези клипове":

    В туитър ли гледаш😀😀😀. Победи победи и накрая един малък град Саракиб 2 дена не можахте да задържите😀😀и после в Москва отидох те със свалени гащи срам за турските военни😀. Това което Ердоган с дипломация даже беше много след този бой😀😀.

    Коментиран от #50, #51, #52

  • 47 професор Зубов

    13 6 Отговор
    За 48 часа Ердоган намали армията на Асад с 1/5 . Руснаците гледат като пребозали телета , не им се вярва .

    Ако още един път ги удари Асад ще е до там.
  • 48 Borislav Popov

    7 6 Отговор

    До коментар #18 от "Обичам свинска пържола":

    Ивaнe кaтo ядeш руслямски пишоци пo дoбрe ли ce чувcтвaш ?. Вcъщнocт Ивaнe ти cи Зомбито с квадратното чело, дoлни мaн... ци кoитo тролите тук с много никoвe, не напразно се правиш на халосан, когато ти правя забележка и те питам за това.

    Коментиран от #53

  • 49 Обичам свинска пържола

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Тюх да му се не види":

    До къде да насъпва??? Колко да завземе като М5 е освободена и е на 10 км от М4??? Подписал се е в Сочи и не е измекяри като Ердоган. Да кажем ще вземе с война М4 после какво или даже казваме взема цял Идлиб после какво??? Нали после пак трябва да воюва и пак и пак и пак щото има Африн, Албаб, Алзас, Жиразблис, Телабияд.

    Коментиран от #57

  • 50 Хахаха

    8 8 Отговор

    До коментар #46 от "Обичам свинска пържола":

    Победи победи и накрая мир и попикан като мушкато и то насред Москва. За капак аскерът разхожда на каишка руския конвой докато касапите гледат като мишоци на 6 км в храсталаците. Хахахаха. То с такива "победи" по-добре да бяхте загубили. Иди обяснявай на 3200 сирийски майки, че сте победили. За няколко стотин те вагнеровски изобщо не става и дума. Два ИЛа ги извозваха два дена хахаха

    Коментиран от #54

  • 51 ККТДЖ

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Обичам свинска пържола":

    И един квадратен метър да е заграбеното, на днешно време кой ти дава

    Коментиран от #56

  • 52 Borislav Popov

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "Обичам свинска пържола":

    Стига с тази пържола, пусни някое друг лаф и като Зомби с квадратното челце.
  • 53 Обичам свинска пържола

    5 5 Отговор

    До коментар #48 от "Borislav Popov":

    Хасане пишеш под моят ник простотии, после под Българското име Борис а всъщност си Хасан. Гнусен терорист си поне не петни българските имена то ясно че няма да спреш да ме копираш.

    Коментиран от #62

  • 54 Обичам свинска пържола

    5 6 Отговор

    До коментар #50 от "Хахаха":

    Ердоган преди срещата: започваме военна операция пролетен щит за отблъскване на Асад зад нашите наблюдателни пунктове😀😀😀. След срещата М5 под контрола на САА а М4 свободна за движение на хората живеещи в зоната на Асад!!! А познай кой кого ще разкарва на каишка само чакай 15 март😀😀😀😀.

    Коментиран от #59, #60

  • 55 КАСАПИНА

    5 7 Отговор
    турция да престане да плаше със сила, всички видяха че анемичната им армия не струва и пукната пара,няма джепане чакат от Гелмания шепа сирийци ги направиха луди.Видяха го и кюрдите скоро ще си отхапят полагаемото. турчолята и един пирон не могат да направят без чужда помощ.

    Коментиран от #58

  • 56 Обичам свинска пържола

    3 3 Отговор

    До коментар #51 от "ККТДЖ":

    Ама колелото се върти нали??? Нищо не е постоянно!

    Коментиран от #63

  • 57 Да, подписал се е Идлиб да бъде мирна зо

    6 2 Отговор

    До коментар #49 от "Обичам свинска пържола":

    И Ердоган го принуди да си спомни какво е подписал. Нали видя в Москва как започна изявлението му:...."0потвърждаваме договореностите в Сочи". Потвърждавате ги ама когато агата с дроновете ви подкани да си ги спомните....хахаха
  • 58 Хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "КАСАПИНА":

    Путин обаче видя друго....

    Коментиран от #66

  • 59 Чакай го ти

    3 4 Отговор

    До коментар #54 от "Обичам свинска пържола":

    Пак ще си говорим :)
  • 60 М4 не за движение на хората на Асад.

    3 4 Отговор

    До коментар #54 от "Обичам свинска пържола":

    М4 е за движение на необходимите за руската база средства. Ердоган му каза на путин, че базите нямат нищо общо с Асад. А и на Путин изобщо не му дреме за Асад. Затова го извика на другия ден и му каза да си стои мирно на задника.

    Коментиран от #64

  • 61 Пако

    3 2 Отговор
    До Факти,
    По-напред в новините,видях новина че,сте
    най-обективната и способна “медия”.
    А,сега чета новина че,”режима”на Асад, ако
    не спазва примирието заплашва (сигурността)
    на Турция.По тази логика,искате да ни кажете
    че,щом Асад иска да изгони нашествениците
    от страната си,застрашава сигурността на
    Турция!!!!!!!!!!!!!!
  • 62 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Обичам свинска пържола":

    Ибaнe пишeш пoд мoят ник прocтoтии, пocлe пoд Зомби с квадратното чело тролиш a вcъщнocт cи Ибaн. Гнуcна руска подлога cи пoнe нe се прави на българин тo е яcно, чe нямa дa cпрeш дa тролиш.
  • 63 Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "Обичам свинска пържола":

    Иване като ядеш руcлямcки пишoци по добре ли се чувстваш ?. Всъщност Иване ти си Зoмбитo c квaдрaтнoтo чeлo, долни ман... ци които трoлитe тук c мнoгo никове, нe нaпрaзнo ce прaвиш нa хaлocaн, кoгaтo ти прaвя зaбeлeжкa и тe питaм зa тoвa. Сега послелно, ти зомби ли си или си пържолата ?

    Коментиран от #65

  • 64 Обичам свинска пържола

    4 2 Отговор

    До коментар #60 от "М4 не за движение на хората на Асад.":

    Ти т.. п ли си М4 свързва област Латакия където е Средиземноморието им туризъм пристанища големи градове с Алепо най големият и индустриален град в Сирия!!!! Това е магистрала Тракия за Сирия.
  • 65 Обичам свинска пържола

    2 3 Отговор

    До коментар #63 от "Borislav Popov":

    Единственото което разбирам е че си Хасан и не пишеш нищо по темата а само тролиш.
  • 66 умут

    2 6 Отговор

    До коментар #58 от "Хахаха":

    Какво да гледа Путин ?има турчолята за Руска колония
  • 67 Миг 29

    1 4 Отговор

    До коментар #42 от "Американски таратанци":

    И сигурно те са си ги направили и изтреляли! Баце спри дрогата... Официално! Утре ще кажеш, че сглоби ли и квантов компютър и са го пратели на 14 спътник... Значи как смяташ дали военните сателити на кой да е ще го знае мучо? И когато погледнеш нагоре какво си викаш "ей тея мустаци и те имат космически войски, звездни разрушители и луната на смъртта... Но да напомня че лорд Вейдър е на служба при ушанките! Мустаците трябва да се задоволят с Чубака...
  • 68 Пако

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Свали очилата бре":

    Сложи си очилата Бе,и затова на другия ден,
    Ернасран се изнесе на бегом при Путин..
  • 69 Джеймс

    5 2 Отговор
    Европа готова с тежки икономически и визови санкции над Турция в отговор на манипулацията с нелегалните субекти и тяхното неясно прибиванане в Турция която ги представя за мигранти бягащи от война! Война водена от самата Турция и трети страни ! Европа не е участник в тази война . Но е директно принуждавана с неоснователна дързост от Турция да плаща последствията , и то под съмнително и криминален начин със заплаха за сигурността на мирните Европейски граждани! Много анализатори твърдят и смятат, че парите който Европа отпуска са неоснователни и отгоре на всичко не отиват при хора който бягат от война а директно отиват за да се води война.
  • 70 Льо Жак Вао

    7 3 Отговор
    Санкции икономически за Турция ! Зелена карта и виза и строго интервю за всеки един турски гражданин желаещ да посети Европа!!! Това е изсхода от кризата. Нека целия турски народ благодари подобаващо на Ердоган
  • 71 Шехерезада Сойлу

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ти погреба ли 3200 асадисти плъха":

    Корекция, до сега убихме 320 000 aсадисти, а не 3200.

    Коментиран от #72

  • 72 Анадолска агенция

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Шехерезада Сойлу":

    Ааааа корекция на корекцията 3 200 000 са!
  • 73 Педант

    2 3 Отговор
    Заглавие на Факти: "Основната цел на Турция в Сирия е установяването на трайно примирие"

    Реалността: Основната цел на Турция в Сирия е установяването на трайно "присъствие".
  • 74 Педант

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "Ей нагли бе":

    За другото си прав ,ама... на Садат отдавна му изгниха кокалите, човеко! Асад, Асаад!
  • 75 S 400

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    Ако искаш пусни твоя парламент срещу техния 240 на 240.
  • 76 Borislav Popov

    2 2 Отговор
    Ердоган пак се ежи,много бързо забрави,че аскера БЕЗ ДА ВЛИЗА В БИТКА,криеики се като плъхове,зад терористите изгоря с 120 феса,50 танка,13 дрона,2 системи за залпов огън,2 пво,терористите няма да ги броим там загубите са над 7000 чалми,а недай си боже тоя неориентиран и плашлив аскер да го хвърлят в битка..........Мали,Мали,не хеликоптери,а влакови композиции ще трябват да изнасят чувалите
  • 77 Ван дер Любе

    2 1 Отговор
    Турската армия досега е ползвала перца в Сирия, галила е всички сирийци. Що за глупост. Веднага да се изтеглят от Сирия.
  • 78 ЛУД

    3 1 Отговор
    Аз ли съм луд или света е полудял? Няма 1 сириец мигрант! Те говорят за помощ на сирийски мигранги!? Какво става? Слепи ли са простили са или луди???
  • 79 Вальо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    Манго пък нашите в парламента могат така ли птюю на теб бе жинго
  • 80 Трол

    5 1 Отговор
    Местните гаджали да си пуснат от Ю тубе то едно клипче със заглавие-Путин'ин Ердооанъ капъда беклетмиши. Императора накара бай Ердо да го чака в коридора 2 минути, даже феса си последна, беше, като оакан! Вижте клипче то и ще разберете кой, кого е поставил на място!
  • 81 jforfk

    4 0 Отговор
    „Прeкрaтявaнeтo нa oгъня имa зa цeл дa cпрe aтaкитe нa рeжимa (нa Бaшaр Acaд), кoитo зacтрaшaвaт cигурнocттa нa Турция и рeгиoнa, и cъздaвaт риcк oт дoри пo-гoлямa хумaнитaрнa кризa в Идлиб“, зaяви изтoчникът, кoйтo e пoжeлaл aнoнимнocт зaрaди зaбрaнa зa изнacянe нa инфoрмaция дo мeдиитe." Какво излиза?! Режимът на Асад иска да контролира собствената си територия, а турците възразяват?! Ами доколкото помня в Сирия предстоят избори. Протурската опозиция съвсем спокойно може да ги спечели и да е сигурна в защитата си.

    Коментиран от #84

  • 82 Румяна Костова

    2 0 Отговор
    Откъде Джамбазов навя този сняг в Сирия в първата деседневка на март?
  • 83 Румяна Костова

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ей нагли бе":

    Преди да видя скулптурата и аз се чудех на направо трагичното излъчване на Ердоган, сякаш са му потънали всички гемии. Той през цялото време гледаше в една точка,прощаващ се с надеждите си за окупирането на част от Сирия.
  • 84 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "jforfk":

    В района на Идлиб наистина има протурска опозиция, но Идлиб не е цяла Сирия. И едва ли всички масово ще хвърлят пушките и оставят постовете си, за да идат да гласуват. Още повече, че най - изявените от опозиционерите вече са известни с имената си като членуващи в терористични организации.
  • 85 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Асан":

    Какъв комунузъм те гони в статия за положението в Сирия? Едни субекти са като зомби. Живеят в комунистически транс, а в светът отдавна има много по - провокиращи адреналина случки. Каквато и да е темата, те пеят за страха си от комунизма, защото да се информират какво се случва по света просто не искат.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 БАЙ МАРИН

    1 0 Отговор
    Следващата атака на Турция срещу режима на Асад ще е за премахването му, а без него Русия ще се прости със Средиземно море. В този район Русия не може да води война срещу Турция.
  • 88 Хасаня

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    ганъо, много ти знае балалайката.. ти си оправи мизерната държавица първо (нещо на картата не могат да ви намерят май) , па после давай акъли на наследниците на велика империя.
Новини по държави: