10 Март, 2020 13:35 2 615 23

Бил Гейтс обеща $50 млн. за лекарства срещу Covid-19

  • бил гейтс-
  • коронавирус-
  • вирус-
  • covid-19-
  • бил и мелинда гейтс

Фондацията на милиардера обедини усилията с медицинска благотворителна организация

Бил Гейтс обеща $50 млн. за лекарства срещу Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" обеща 50 милиона долара за подкрепа на разработването на лекарства за борба с Covid-19, като това е част от ангажимента на американския милиардер, който беше поет по-рано, да предостави 100 млн. долара за борба с коронавируса.

Фондацията на Бил Гейтс обедини усилията с медицинска благотворителна организация Wellcome Trust и с Mastercard Impact Fund за създаване на Covid-19 Therapeutics Accelerator, който ще се фокусира върху разработването на медицински медикамент, които да се използва за лечение на пациенти, заразени с вируса.

"Ако искаме да направим света безопасен от епидемиологични огнища като Covid-19, особено за най-уязвимите места, тогава трябва да намерим начин да направим така, че изследователската и развойната дейност да се движи по-бързо. Това изисква правителствата, частните предприятия и филантропските организации да действат бързо за финансиране на изследвания и разработки", заяви изпълнителният директор на фондацията Марк Сузман.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон

    4 9 Отговор
    Обеща 50млн само за краварите и други подлоги на тях белите хора
  • 2 Хахаха верно ли този е голям лицемер

    20 6 Отговор
    първо пускат вируса после се правят на ощипани наглите мошета
  • 3 Урко

    20 6 Отговор
    Потърсете и прочетете, че фондацията на Бил Гея е спонсорирала лабораторията, която е СЪЗДАЛА и патентовала коронавируса!!!! Сега ще спонсорира откриването на лекарства! Ей на това му се вика йезуитщина,и еврейски ценности - по нашенски - гьонсуратлък!

    Коментиран от #4

  • 4 Урко

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Урко":

    2017 или 2018е станало това! Долни еврей!!! Гонят си плана да редуцират хората на земята до откат! ...или докато не излязат през комините...

    Коментиран от #5

  • 5 Леви Мордехай

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Урко":

    Като измислиха соца и го платиха чрез Троцки не ревахте толкова

    Коментиран от #6

  • 6 Obergruppenfuhrer

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Леви Мордехай":

    für Seife!!
  • 7 Кокорчо

    15 2 Отговор
    Отпуснал помощ 50 мил, за да прибере печалба от милиард, преди това спонсорирал и с 50 мил лаборатория за био оръжие, тъй се правят пари от будали, рецептата е проста поддържайте лична хигиена не консумирайте краварски продукти и не им се връзвсйъе на глупостите, истерията също води болести

    Коментиран от #13

  • 8 мани мани

    12 1 Отговор
    залагам, че до края на годината тоя ще го убият :) но го пазят яката де! китайците ще му видят сметката все някога! тоя боклук е един от главните виновници за генното модифициране препрограмиране на вирусите, за да могат те да атакуват специално избрани клетки в организмите! както тоя вирус сега атакува само белодробните клетки! шефът мулат на канадската лаб. го свитнаха в любимата му африка хахахахаххаа иде ред и на другите отрепки! скоро! само на лаборанти инжиниря ше ми станити!!!

    Коментиран от #22

  • 9 мани мани

    6 1 Отговор
    всички привърженици на евгениката, НА САПУН!!!!!!!! ИСКАМ ДА СИ МИЯ РЪЦЕТЕ С ВАС!!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 10 Реалист

    1 3 Отговор
    Споко, дай ги на мен тия пари. Един българин вече измисли микроатом срещу тая гад
  • 11 СЗО

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "мани мани":

    "Препоръчваме редовно миене на ръце и нека не допускаме криза от липса на почистващи средства"
  • 12 Хм хм

    8 1 Отговор
    А коко даде Бил Гейтс за да направят вируса. И колко после ще прибере от лекарството срещу вируса, което най-вероятно е създадено веднага след създаването на самия вирус. В момента с епуска една димна завеса наречена епидемия от коронавирус, зад нея те довършват финасовото доразграбване на света.След като приключат ще обявят, че лекарство срещу вируса е намерено и епидемията е овладяна, а на есен като се усетите не с дупки, а с цели пробойни в джобовете и банковите сметки, ще ви кажат, че това са финансови загуби, които са настъпили вследствие на епидемията и карантините. А народонаселението не само няма да реагира с недоволство и гняв, ами и ще рече, е, добре, че поне живи останахме.
  • 13 рашка е в колапс

    2 11 Отговор

    До коментар #7 от "Кокорчо":

    Aмериканците отпускат пари за борба с корона вируса,а руснаците какво отпуснаха до момента ? НИЩО ! Руснаците единствено разработиха вируса и го пуснаха ,защото завиждат на света !

    Коментиран от #16

  • 14 Този

    7 1 Отговор
    Слаб програмист, но добър търговец и присвоител на чужди идеи не беше ли в основата на някаква конспирация и нямаше ли някакво изказване за нуждата от ограничаване и намаляване на световното население?
  • 15 Васка

    2 1 Отговор
    Този само прехвърля едни пари от единия си джоб в другия! Колкото до тези изследователски напъни - те са много съмнителни!
  • 16 пропаганда

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "рашка е в колапс":

    Слаба ти соросоидната подготовка! Кой има интерес от срив на китайската икономика? Кой пусна корона вируса в иранските джамии?
  • 17 Giles

    1 2 Отговор
    Имате ли нужда от помощ по проект или лична грижа (брак, покупка на кола, обновяване на къща)? Готови сме да ви помогнем. Така че за всяка нужда не се колебайте да се свържете с нас.
    E-MAIL: [email protected]
    Whatsapp: +32 477 29 69 02
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ОРЪЖИЯТА НА ИМПЕРИЯТА

    4 0 Отговор
    Зика, Ебола, Корона, Едра шарка, Холера, Птичи грип, Шап, ЧУМА! Всичко туй се прави с пари , цел и поръчка . Не е нужна днес войска за да ТРЪШНЕШ КОНТИНЕНТ !
  • 20 Защо ще ТРЪШНАТ Европа ?

    3 0 Отговор
    Европа настоява за самостоятелна политика ! А за Чичо е важен ПАЗАРА ! АЛЪЖ ВЕРИЖ! Интереса клати феса ! Няма ли ПАЗАР - НЯМА /ПАРИ - ПРИМ/ - КЕЛЕПИР , печалба демек ! Докато не прекършат ГЕРМАНИЯ и рухне ЕС , Чичо Сорос с Ердоган и Бойко ще препращат мигранти в Германия за да я блокират с доходите ! А диханието живее с парите от ЧИЧО, който поръча МУЗИКАТА ! Та Бойко за кого работи ? За укрепване или разрушаване на ЕС ?
  • 21 Защо Бойко се кооперира с Ердоган

    2 0 Отговор
    Срещу ЕС ?
  • 22 TheWitcher

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "мани мани":

    Заради тоя боклук обаче, в момента имаш възможността да изкажеш инфантилното си мнение. Направи услуга на всички и си спести последващи изказвания,че само глупости бълваш
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.