Last news in Fakti

10 Март, 2020 17:42 8 105 23

Китай овладя епидемията

  • китай-
  • епидемия-
  • си дзинпин

Си Дзинпин посети Ухан

Китай овладя епидемията - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай на практика овладя епидемията от коронавирус. Това заяви китайският президент Си Дзинпин, цитиран от France 24.

Той говори по време на посещение в Ухан. Смята се, че неговото посещение в града, от който тръгна вирусът, е знак за овладяната обстановка.

„Налице са първите резултати за стабилизиране на ситуацията и обръщане на тенденцията в Ухан и Хубей. Мисля, че се справихме“, заяви Дзинпин.

Китайското здравно министерство вече обяви, че за последния ден в страната са регистрирани 19 случая на заразяване. Драстичното намаляване на новите случаи показва резултата от работата на китайското правителство.

Държавният глава ще се срещне с медицински работници и доброволци в града.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    30 21 Отговор
    Също както Мао Дзедун "овладя" аграрните реформи... после го питаха къде изчезнаха 15 милиона човека?
  • 2 ЪРП

    78 9 Отговор
    ТОВА НЕ СА ХОРА.........ТОВА СА "ИЗВЪНЗЕМНИ" ТЕЗИ КИТАЙЦИ!!!!
    БРАВО! НЯМАТ СТИГАНЕ!!!!!
  • 3 мДа

    43 9 Отговор
    Добре че може да се вярва на думата на китайското правителство, всеизвестно с честността и искреността си. Хвала тебе Чайна.

    Коментиран от #21

  • 4 Blackthorn

    16 29 Отговор
    Това куче Си лъже като Мао кучето!
  • 5 гост

    25 17 Отговор
    докато не почнат пак да ядат плъхове и прилепи
  • 6 локомотива

    19 26 Отговор
    ДА БЕ ДА,ОЩЕ МАЛКО И ШВЕПС.ОВЛАДЯЛИ СТЕ ДРЪЖКИ, ИЗГОРИХТЕ ВСИЧКИ БОЛНИ И ГОТОВО,ДАЕБА И ЖЪЛТИТЕ ВИ ТУЗЕМЦИ.

    Коментиран от #16

  • 7 Китайски традиции

    27 3 Отговор
    Китай е велика страна, но китайците трябва да преосмислят и да се откажат от традициите си да ядат всички гнусотии, които бягат, пълзят, плуват и летят. В YouTube има видео за пазара в Ухан преди да плъзне епидемията. Ако видите какви неща се продават там, ще повърнете - печени плъхове и обгорени черни прилепи на клечка, червеи, личинки, насекоми, някакви опърпани кучета в клетки, които са колят, дерат, печат и продават на място, всевъзможни змии, нарязани на парчета и натрупани на купове върху сергиите, със стичаща се от тях кръв, някакви животни, подобни на язовци, някакви други като прасета, които ги пърлят на място с горелки и така нататък. Не мога да си представя каква е смръднята, но дори на видеото се вижда как кръвта от животните се стича по сергиите и образува локви по пътеките между тях. Ако имате здрави нерви и не повръщате лесно, напишете в youtube "market in Whuan" и гледайте.

    Коментиран от #12, #13, #17, #18

  • 8 мани мани

    5 4 Отговор
    значи само 2 месеца имаха мира горките животинки :) сега пак ще започнат да ги ядат хаха бяха малко на диета китайчулята :) постиха с оризец, но вече ще могат да ловят прилепи на воля :) батман е притеснен :)

    Коментиран от #10

  • 9 Пет заптиета за баба Стойна

    20 4 Отговор
    Коронавируса е овладян в Китай, обаче каскетовируса Гешев ще трови българите по зпповед на Тиквата. Бързо трябва да забравите за къщата в Барселона, острова, заемите, схемите, манекенките, магазините и милионите €
  • 10 Аз.......

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "мани мани":

    Що не се обесиш някъде. Тъпанари бол, никой няма да жали един по малко
  • 11 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    това е ВАЖНА НОВИНА!!!СИ ПОБЕДИ!!!!ЛИ и либералите ,заедно с цветната революция от ХОНГ КОНГ отиват в историята...Заедно с подбудителите!!!ето няколко обяснения за короната...1. спря цветна революция срещу СИ.2.КИТАЙ Натрупа опит в биологичната война срещу нея.3.Даде възможност за учение по гражданска отбрана/напълно успешно.4.ЗАМЕСТИ ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!!!!!!5.ПОСЛУЖИ КАТО ФОРСМАЖОР ЗА ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ ПО СВЕТА ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ПРАВАТА И СВОБОДАТА/първото е 11.9 2001 и НЕСПАЗВАНЕ НА НЕИЗГОДНИ ДОГОВОРИ!!!!!!!!СЛЕДВА ...ПЛАЩАНЕТО!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Immortal

    4 10 Отговор

    До коментар #7 от "Китайски традиции":

    Ужас!!!! По гнусно видео не съм гледал в живота си! Тия не заслужават да живеят, малки жълтурковци! Само напалм ще ги оправи. Да се запали Китай от четирите страни и да се унищожи тая гнусна раса!
  • 14 Клойфурт

    9 2 Отговор
    Китай били велики? Хм? И кое им е великото ако за основните човешки нужди като храната половината са на първобитно ниво , а повечето от останалите са на практически гума с овкусители? Я има 10% , я не, които да имат достъп до качествена, естествена белтъчна храна. А за чистотата на въздуха, в който живеят са по-зле и от каменната ера. Технологичният напредък не означава автоматично добър живот.
  • 15 pantata

    1 4 Отговор
    kakvo e lekarstvoto...mikro yadreni zaradi lokalni...ne poveçe ot 5-6 000 000...ili napalm, termo barik bombi...

    Коментиран от #23

  • 16 pantata

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "локомотива":

    nedey po veçe şte se rodet melezçeta ...karay v zadniya dvor no moje i ot tam da hvanat ..izrotçita kosmati jılti i zlobni komunegi...

    Коментиран от #19

  • 17 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Китайски традиции":

    Въпреки, че няма доказателства за изкуственото произхождение на короновируса, дали би Ви хрумнало предположението, че някоя от биолабораториите на Пентагона, разположени предимно в Африка, бившите съветски републики и Азия, ако пусне някои свои разработки, ще гинат много хора и животни и без да ядем плъхове, прилепи, змии и кучета?
  • 18 3333

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Китайски традиции":

    Колега благодаря за инфото, като видях какво се предлага на пазара в Хуан щях да повърна, по-вече няма да стъпя в китайски ресторант. Трябва много да работят за да си променят културата на хранене. Между другото всички големи епидемии и нови болести тръгват от Азия.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Грух

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "мДа":

    Тапак.
  • 22 Сигурно е така

    1 0 Отговор
    Още преди месец експерти по международна политика изказаха мнение, че в началото на март епидемията ще бъде овладяна т.е. въпросите които се цели да се решат чрез нея се очаква да бъдат решени в началото на март. Ето, че излязоха прави.
  • 23 Shisho

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "pantata":

    Заразиха всичко живо. Пък те сега ще си въртят задника. Другите....кучета ги яли!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания