11 Март, 2020 19:06 6 277 47

СЗО обяви коронавируса за пандемия

  • сзо-
  • коронавирус-
  • обяви

Това обявиха представители на групата

СЗО обяви коронавируса за пандемия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Световната здравна организация обяви коронавируса за пандемия, съобщи Гардиън.

Това беше обявено от председателя на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. Според него ситуацията вече може да се определи като пандемия.

„Ние следим това и сме обезпокоени от тревожните нива на разпространение. Пандемията не е дума, която трябва да се използва лекомислено, защото така може да се доведе до страх или бездействие“, заяви Гебрейесус.

Това определение няма да промени действията, които организацията е предприела. От там препоръчват да се спазват съветите на държавните правителства.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    11 19 Отговор
    Ето и този индианец се обади хвърлиса му малко $ и почна да се изхвърля като сватбар с приказки!
  • 2 БАТЕ НЕЦИ

    39 3 Отговор
    А,СЕТИХМЕ СЕ ЧЕ СТАВА НЕЩО.БРАВО,КАЛИТКО!
  • 3 Уди Кълвача

    30 2 Отговор
    Калинките от СЗО!
  • 4 кух

    29 5 Отговор
    Този пич е за затвора,
    То все сме виждали палячовци, но този е велик.
    Бил май шеф на СЗО.
    What a idiot.
  • 5 chernobyl

    44 1 Отговор
    СЗО подцениха вируса!!! >:(
  • 6 Грета Тумберг

    14 20 Отговор
    е права. Самозабравихме се и отмъщението на природата ще бъде жестоко.

    Коментиран от #27, #34, #46

  • 7 Behemoth

    0 6 Отговор
    O Father O Satan O Sun.....всичките ще ги въртим на шиш....ммммммммммммм...

    Коментиран от #14

  • 8 ВАТМАН

    9 0 Отговор
    книжни плъхове
  • 9 гост

    40 0 Отговор
    След демокрацията показах на дядо си царевица с около 8 царевици на стебло от пионер .Дядо бог да го прости ми каза това хич не е добре !!!!! Момче АКО НИЕ ВЪРВИМ СРЕЩУ ГОСПОД И ТОЙ ЩЕ ВЪРВИ СРЕЩУ НАС !!!!! Цял живот ще помня думите му . И май ще излезе прав .

    Коментиран от #18

  • 10 Аз незнам защо е това

    21 5 Отговор
    Тези които го определят като безобиден да отида при заразените и 30 минути да им целуват ръцете и после да се приберат без да търсят лекари.Да ги видим колко са надъхани после.Това нещо спря да върти света,ако беше нещо безпроблемно изобщо нямаше да го обявят.
  • 11 Ел chapo

    13 3 Отговор
    Демек Чума
  • 12 Behemoth

    8 2 Отговор
    АпокалипсисA!Сега ще видим кон боб яде ли?

    Коментиран от #21

  • 13 По голяма пандемия

    16 0 Отговор
    От СЗО и политиците няма!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 документите

    3 0 Отговор
    Южна Корея 288 излекувани и 60 умрели
  • 16 Петър Волгин

    7 0 Отговор
    СПИН свърши и не свърши работа. Той обедини светът, социалистите и капиталистите. Като общ враг СПИН, озонова дупка, парникови газове, извънземните, за другарство между враговете, като капиталистическият интернационал измисли това, за да забие нож в гърбът на новият приятел. Но СПИН не свърши работата, 500 милиона човечество. Сега новата пандемия има същата задача. "Приятелство" между враговете, и нож в гърбът. Но и 500 милиона човечество, по 5% годишно намаляване, за 10 години намаление на половина.
  • 17 Другия с коня

    16 4 Отговор
    Си ен ен официално оповести,че лекарството срещу Вируса е Българска Ракия.Що ревете.Сипете си по една Голяма,нарежете блажно мезе,за да разсъждавате Трезво и НАЗДРАВЕ от кръчмата в нашто село на всички с по една антикоронавируслийка....... черпим
  • 18 каскет

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Дядо ти комунист ли беше?

    Коментиран от #32

  • 19 ФАКТ

    9 1 Отговор
    26 декември 2019, излъчено по Първи канал на Руската национална телевизия, в което всеки гост е подложен на детектор на лъжата, докато разказва за личните си срещи с петричката пророчица. 02 Януари 2020, Четвъртък, 17:00 ч. Автор: Флагман.БГ Какво предрече пророчицата: Тайната на петте двойки Журналистът и близък приятел на баба Ванга Сергей Кастарной за пръв път разкри предсказания за 2020 година, които приживе пророчицата го помолила да не разказва, докато не дойде им дойде времето. Според него Ванга предрекла, че през 2020 година светът ще бъде изправен през сериозен шок, разкри Кастарной в предаването „Всъщност“ по първи канал на руската телевизия, където беше свързан за детектор на лъжата, който показа, че казва истината. „Ако не се случи чудо и човечеството не се промени, ако светът продължава да сее зло, хората да преследват парите, да се водят войни, епидемията може да е нелечима и да ескалира до много сериозни размери“, каза още той. .... (Има свидетества за предаване на вируса от човек на човек, като скоростта му на разпространяване ескалира в средата на януари 2020 г.Първият смъртен случай е от 9 януари 2020)
  • 20 Аз незнам защо е това

    8 2 Отговор
    Мислете за хората и децата,това е най скъпият ресурс на света без хора парите не струват.всеки да има малко съвест.
  • 21 Отец Гервасий - Босия

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    А господарят ти боб яде ли?
    Апокалипсисът е далече още, чадо, но когато дойде време и небесните тръби затръбят, тогава ще видим Сатаната боб яде ли!

    Коментиран от #23, #26

  • 22 ФАКТ

    3 3 Отговор
    26 декември 2019, излъчено по Първи канал на Руската национална телевизия, в което всеки гост е подложен на детектор на лъжата, докато разказва за личните си срещи с петричката пророчица. Сергей Кастарной за пръв път разкри предсказания за 2020 година, които приживе пророчицата го помолила да не разказва, докато не дойде им дойде времето. Според него Ванга предрекла, че през 2020 година светът ще бъде изправен през сериозен шок, разкри Кастарной в предаването „Всъщност“ по първи канал на руската телевизия, където беше свързан за детектор на лъжата, който показа, че казва истината. „Ако не се случи чудо и човечеството не се промени, ако светът продължава да сее зло, хората да преследват парите, да се водят войни, епидемията може да е нелечима и да ескалира до много сериозни размери“, каза още той. .... (Има свидетества за предаване на вируса от човек на човек, като скоростта му на разпространяване ескалира в средата на януари 2020 г.Първият смъртен случай е от 9 януари 2020)
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 И ний сме дали нещо на Света

    3 0 Отговор
    Баце има къде, къде по-несмислени умотворения по въпроса. Ако не беше страшно, щеше да е ужасно смешно.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Behemoth

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Отец Гервасий - Босия":

    Само христиенски кюфтета!
  • 27 NWO

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Грета Тумберг":

    К'ва природа, к'ви пет лева те гонят... Разчистват и подготвят терена за Оруел!

    Коментиран от #45

  • 28 Отец Гервасий - Босия

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Поп Панчо хуя":

    Ще ти опрощавам греховете, докато не изстинеш, сиганин мръсен!
  • 29 Ееейй народе

    2 0 Отговор
    Ситуацията стана като в заразно зло заради големите корпорации,ние да му мислим елита си е опекъл баницата
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Никой

    3 2 Отговор
    Можеше парите да ги насочат към реални неща. Не за разни планети и тн. Кво ме топли, че знам за планети, като не знам как да унищожа астероид летящ към Земята. Можеше както китайците да си ограничим населението/ не точно ние/, да обърнем внимание на болести и тн. Въобще - реални неща. А не оръжия и разни други. Може да звучи фантастично, но трябваше да си направим планетата място за живеене
  • 32 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "каскет":

    НЕ !!!! Дядо ми е (влязъл)последен в ткзс след като са го пребивали като куче!!!!!! Хранил си децата от малачката която е имал. Комунистите не са му давали дя си купува мляко от краварника. Ще ти кажа и още нещо . НЯМА ЛОШ НАРОД ИМА ЛОШИ ХОРА !!!! Той беше много изстрадал човек. Лека му памет.
  • 33 Иво Христов

    0 1 Отговор
    Как с колко пари да стимулираме медиците, частните, частната и пазарната медицина. Кажете айнрандисти десните, радикалният капитализъм. Как пазарно и без държава да станат нещата? Айн Ранд е против саможертвата. КАК? ДЯСНОТО Е ОПАСНА БОЛЕСТ И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. След първата световна война разбират, че медицината няма как да е пазарна, когато наоколо има пандемии и безброй пандемии. Десните в светът разчитат на Хитлер да върне нещата от преди първата световна, пак всичко да е пазарно и само за богатите. ДА ПОДКРЕПИМ БИЗНЕСЪТ! Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество" Червените бабички, днес, през 1990та бяха 40 годишни гласуващи за СДС. ........ ДА-ДА.. ДА..ДА! ..... И СЛЕД ОЩЕ 30 ГОДИНИ И СЕГА 40 ГОДИШНИТЕ! .... , ТОВА Е РЕАЛНОСТ, ОНЕЗИ ПЪРВИТЕ 4ЕРВЕНИ БАБИЧКИ ГИ НЯМА! НО БЕДНИ ВИНАГИ ЩЕ ИМА - А ДЯСНОТО ВИНАГИ ЩЕ Е С ПЪРВИТЕ НА ДЕНЯТ КАПИТАЛИСТИ И ДЪРЖАВИ. КОГАТО РУСИЯ СТАНЕ НАЙ-ДОБРА ВЪВ ВСИЧКО, ТОГАВА ЩЕ ИМА РУСОФИЛИ В ДЯСНО! .... А повечето 40 годишни 1990та смятаха да станат бизнесмени с тлъсти пачки, но сега гласуват за БСП и взимат 170 лева пенсия. КОЙТО ИМА ПАРИ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ! НО ПРИ ЕПИДЕМИЯ И ВОЙНА ПАРИТЕ СЕ ТОПЯТ, И НЕ ВСИЧКО СЕ ПРОДАВА!? ДА ДАВАТ МИЛИАРД НА МЕДИЦИ ДА РИСКУВАТ ЖИВОТЪТ СИ.
  • 34 Миг 29

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Грета Тумберг":

    Грета да се вози на яхтата за милиони на баща си и да не знае много! А ти да си навреш по спешност нещо у дупето!
  • 35 Гост

    2 1 Отговор
    То ракията ако помагаше,,,, хората с белодробни заболявания щяха да се излекуват..... С тия храни гмо само туберкулоза можем да хванем.. И от там каъвто и въглеродният грип да е ще ни убие.... Дробовете на човека са най уязвимите..
  • 36 От Италия

    2 0 Отговор
    Пациент номер нула е дошъл от Германия в Италия.
  • 37 азбе а ти

    3 0 Отговор
    https://www.globalresearch.ca/china-coronavirus-shocking-update/5705196

    Сащ са изработили за всяка държава отделен вирус

    Коментиран от #38, #39

  • 38 5ко

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "азбе а ти":

    Ами те нали са конгломерат от всички нации. Начи тях трябва да ги заличи напълно този "вирус".Амин дай Боже. Думата ми е за "световносамообявилия се елит".
  • 39 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "азбе а ти":

    Никой нормален човек не си е и помислял, че такъв вирус е тръгнал от рибен пазар в САЩ. Това са приказки от 1001 нощ. Статията е доста добра, а тайванските и японски изследвания доста вероятно да са точно в десятката.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ElHuioOtzadekNaGERPSKIAtrollll

    3 0 Отговор
    СЗО е марионетна организация обслужваща интересите на Американските фармацефтични корпорации.
  • 44 Статистика

    1 0 Отговор
    Cмъртнocт oт бoлecти в cвeтa нa 9.03.2020:
    1. Тубeркулoзa - 3014
    2. Хeпaтит Б - 2430
    3. Пнeвмoния - 2616
    4. ХИВ - 2110
    5. Мaлaрия - 2002
    ...........................
    8. Ceзoнeн грип - 1027
    .............................
    17. Кoрoнaвируc - 56
    Прaвeтe cи caми извoдитe
  • 45 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "NWO":

    Точно и за това ни готвят 5 G. Не толкова за умните автомобили без шофьори и за да можем с по-голяма скорост да си сваляме филми от Интернет. Всички ще бъдем под непрекъснато наблюдение 24 часа, в денонощието.И въобще няма значение дали ти е включен телефона или компа, дори може да нямаш такива. Сигналите на тази умна мрежа минават през бетонни стени и дават пъл а информация там, където трябва. Не, че някой любопитно ще гледа колко пъти седмично правиш секс с жена си, но когато някой стане не послушен и интересен за системата, то тогава и всяка негова стъпка ще се следи.

    Коментиран от #47

  • 46 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Грета Тумберг":

    Отмъщението на природата към Грета Тумберг вече е факт, тя я е лишила от разум. Но родителите и, милионери и с помощ на Сорос успяха да уредят вече пожизнена кариера за малоумната си дъщеря, която не ходи на училище, но съветва учени и политици какво трябва да правим с планета си.Д тази си болест тя едва ли би постигнала нещо в живота си, за това и са я хвърлили в борбата за екология. Малко повече емоции, интервюта как са и откраднали детството и готово. Интересно ми е за какво откраднато детство може да говори милионерско дете,свикнало на разточителен живот? На името на Грета кариеристичните родители вече са пуснали и търговска марка.
  • 47 БАТЕ НЕЦИ

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    ТО И СЕГА СИ Е ТАКА.