Last news in Fakti

12 Март, 2020 15:37 1 135 2

Католическата църква в Северна Македония затвори врати

  • северна македония-
  • църква-
  • католическа църква-
  • коронавирус

Мярката е наложена за две седмици

Католическата църква в Северна Македония затвори врати - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Католическата църква в Северна Македония спира всички свои дейности в следващите 14 дни в съответствие с мерките на правителството за защита от коронавируса, предаде Plusinfo.mk.

Католическата църква призова всички свои енории и монашески ордени в страната през следващите 14 дни да спрат всички теологични срещи и всички форми на дейност, свързани със събирането на деца и млади хора.

"Изправени пред опасността за живота от разпространението на коронавируса в цял свят, призоваваме нашата католическа църква да помисли как трябва да се държи, какво трябва да прави от любов към ближните и как да помогне на нуждаещите се", се казва в съобщение на скопския епископ Киро Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vinetutkata

    1 2 Отговор
    Ей сега нашите владици от БПЦ ще привлекат електорат!
  • 2 778

    2 1 Отговор
    А къде е вярата, че Бог пази? Още повече по време на великденските пости? То и вяра толкова имат....