13 Март, 2020 07:30 983 1

Отменя се изборът на нов лидер на ХДС

  • германия-
  • ангела меркел-
  • анегрет крамп-каренбауер-
  • християндемократически съюз

Конгресът на партията беше насрочен за 25 април

Отменя се изборът на нов лидер на ХДС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Извънредният конгрес, на който управляващият в Германия Християндемократически съюз трябваше да избере нов лидер и вероятен наследник на Ангела Меркел на канцлерския пост, се отлага заради коронавируса.

Това съобщи настоящият лидер на ХДС и министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер, цитирана от информационните агенции.

Конгресът бе насрочен за 25 април.

Поне до Великден всички партийни заседания и събития на федерално ниво ще бъдат отменени или ще се провеждат посредством видеовръзка. Решението е взето след консултации с тримата кандидати за лидерския пост в ХДС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer 3.0

    0 0 Отговор
    Меркел остава на власт до тоталната разруха на Германия...
Новини по държави: