Last news in Fakti

13 Март, 2020 13:38 6 240 14

Добрата новина! 103-годишна китайка пребори Covid-19

  • китай-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • карантина-
  • ухан-
  • джанг гуангфен

Излекуването на Джанг Гуангфен е било успешно и толкова бързо, защото тя не е имала никакви други здравословни проблеми, които да доведат до усложнения

Добрата новина! 103-годишна китайка пребори Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Една от основните специфики на новия коронавирус е, че води до сериозни усложнения и смърт предимно при по-възрастните хора и хронично болните. Но всяко правило си има и изключения, като в този случай те са предимно в Китай.

Тази седмица от болница в Ухан, сърцето на заразата, бе изписана 103-годишната Джанг Гуангфен. Тя е успяла да пребори COVID-19 само след шест дни болнично лечение.

Така стана тя най-възрастният човек, оздравял от коронавирус. Предишният рекордьор бе китаец на 101 години.

Според медиците, излекуването на Гуангфен е било успешно и толкова бързо, защото тя не е имала никакви други здравословни проблеми, които да доведат до евентуални усложнения.

При приемането си в болницата обаче столетницата е била в критично състояние и едва е говорила с медиците. Постепенно се е стабилизирала до пълно излекуване в рамките на по-малко от седмица, благодарение на денонощните грижи и специалната хранителна терапия за подсилване на имунната система, пише Daily Mail.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости

    9 16 Отговор
    Скапаните китайци са прикрили толкова много че ви е бедна фантазията.
  • 2 s1s

    23 2 Отговор
    Е да те ама хранителна терапия имат и обурудване и най-вече персонал да е лекува. Тук на 100% щеше да е смъртница.
  • 3 Китаецът

    20 2 Отговор
    Дупе да им е яко на американците

    Коментиран от #8

  • 4 asd

    17 1 Отговор
    Това е в Китай. Подобен случай при вас няма да има!
    Причините си ги знаете ... и много по-здрави на Тиквата с големите уши и празната кратуна!
  • 5 На 103 без хронични заболявания

    8 7 Отговор
    Тая досега в гаража на трупчета ли е била?
  • 6 мани мани

    5 5 Отговор
    т'ва бабе го махнете, тя нейната е свършила веке :) и с вируса и без :)
    преболедувалите от вируса нека да си направят изследвания след няколко месеца (есента) на щитовидната жлеза! изследване за спин! да им видят имунната с-ма в какво състояние е, изследвания за антитела ... за хив 1-2 ...
    на мъжете да се изследва спермата закоту след време ще вадят студена сперма! не ве, ня' да е веднага т'ва вадене :) след кратки годинки 1-2-3г. та си я има тая опасност! да си знайти :P тей чи нимойти ми съ радфа, че сте преборили вирусот и че сте оцелели от пневмонията, закоту ви чака втора такава и серии от 3-4 грипчета на година, дето ще довеждат до голяма степен до пак пневмонии :) ся тихо! апострофирания да няма! :)
  • 7 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    ЧАСТНИТЕ И ДЪРЖАВНИ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ ПО СВЕТА -СА ПЛАТИЛИ ЗА СГЛОБЯВАНЕ НА КОРОНО ВИРУСА !!! СПОМНЕТЕ СИ КАК БЪЛГАРИТЕ ИЗОСТАВИХА СТАРЦИТЕ СИ -ПРИ ПРЕСЕЛЕНИЕТО СИ - "ХАН АСПАРУХ" ФИЛМ !!!!!!!!!!! САМО СЕ БЪЗИКАМ !
  • 8 Японеца

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Китаецът":

    Птичи, свински, Торс, Сарс, Ковид и т.н. съсипват Китай години наред, някой отговаря на това и пламва цял свят. Няма само в Китай да мрем!
  • 9 Кирил Ананиев

    4 0 Отговор
    Щото е каратистка.
  • 10 Най-важна

    7 0 Отговор
    е имунната система, единствено на нея трябва да се разчита, ако е тавряс, няма вируси, няма боклуци. Има там едно коно.ено масло, което е 100% доказано най-добрия естествен, природен треньор на човешката имунна система, и никой друг боклук в аптеката, не може да му бъде конкурент. Пиша прикрито, понеже разни необразовани и невежи мозъци ще речат, че правя реклама, или че съм наркоман, но всъщност реакцията им, е плод на простотията им. Успех.....
  • 11 незнайко

    2 1 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: Тя е успяла да пребори COVID-19 само след шест дни болнично лечение.) Какво лечение след като няма ПРОТИВОГРИПНО лекарство за този вирус ??? ЯВНО ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ САМ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕБОРИ !!! ДРУГО ЛЕЧЕНИЕ ПОНЕ ЗАСЕГА НЯМА !!!
  • 12 Медик

    5 1 Отговор
    Изходът от заразен с корона вирус , зависи от : състояние на имунитета , придружаващи заболявания , възраст ( обикновено с възрастта отслабва имунитета , появяват се и други заболявания ) . Проблемът може да се реши сравнително бързо , но е необходимо да се действа радикално - за 1месец се затварят всички граници . Заразените се хоспитализират , контактните се изолират и процеса ще бъде овладян , но трябва да се действа решително !
  • 13 Гост

    0 0 Отговор
    А лошата е, че няма да живее още дълго..
  • 14 Бойко Борисов

    1 1 Отговор
    Нареждам всички над 60 години да бъдат заразени , вие на нас не сте ни нужни пари за пенсии няма. Затова по добре умрете , аз казах , хауу.