13 Март, 2020 14:14 5 580 8

Спешно строят болница в Милано

  • италия-
  • милано-
  • болница-
  • коронавирус-
  • строеж-
  • легла

Нови извънредни мерки на Апенините

Спешно строят болница в Милано - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

И Милано ще направи временна болница по подобие на тези в Ухан, Китай, за да се справи с епидемията от коронавирус, съобщиха италианските медии. В Китай вече видяхме подобни мерки за спешно построяване на медицинско заведение - специално за нуждите на болните от коронавирус.

До шест дни може да бъде реализирана болница с 600 легла в празните павилиони на Панаира на Милано, каза пред италианските медии областният съветник на Ломбардия Джулио Галера.

Леглата ще бъдат предназначени за отделение за интензивна терапия. Болницата обаче има нужда от респиратори и персонал и затова областният съвет чака до часове отговора на Гражданска защита. Болничната структура ще бъде съставена от контейнери, оборудвани с легла и медицинска апаратура.

Вече е набран персонал от 100 души, включващ специализанти, току-що дипломирани лекари, санитари, но се очакват и медицински подкрепления от други области на Италия. Болниците в богатата северна област, най-силно пострадала от епидемията, преливат от болни. В град Бреша, който също е много засегнат, също се работи по откриването на полева болница.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехооо

    5 4 Отговор
    Елате, моля ви, елате и в Бургас да ни оправите улиците и спортната зала, че го правят от години и все си стоят в същото състояние!!!
  • 2 asd

    7 7 Отговор
    Няма такова нещо! Само без паника! Грипче грипче ... Тези болните са болни от паника просто!
  • 3 мани мани

    8 3 Отговор
    да слагат легла в класните стаи и апаратите за дишане ... то няма време вече да строят :) а и не са сръчни кат' китайчулята! ония за 1 месец вдигнаха болница на 1 и 2 етажа на огромни площи... 'щото могат! италетата не могат!

    Коментиран от #7

  • 4 ttt

    4 2 Отговор
    " До шест дни може да бъде реализирана болница с 600 легла в празните павилиони на Панаира на Милано"

    А тиквите в Тиквистан дрънкаха, че имат достатъчно на брой легла и средства да обезпечат всеки нуждаещ се... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!
  • 5 Барба Ганьос

    5 0 Отговор
    Това е доста добра идея, ще направим и ние... само че нашата ще е от сватбарските палатки,но пък за сметка на това ще е много, много скъпа.
  • 6 Мисирката на Янко от Сандански

    1 1 Отговор
    Нали имало някаква софийска болница на груб строеж дето не я искали за детска ...... еми направете си я инфекциозна болница да го Ева и тиквата столична да го Ева ...... да си вика китайските майстори и доктори да му я измажат да го Ева и тиквата ПеР ска да го Ева .......

    Коментиран от #8

  • 7 Фермер

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "мани мани":

    Това е много добра идея,особенно за населени места с малко болници,където има празни училища
  • 8 hmhmhm

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мисирката на Янко от Сандански":

    не разбра правилно ако тук сме като в италия и китай няма можем само умрелите да ги кримираме. това е истината за съжаление