13 Март, 2020 17:31 3 929 11

Бразилският президент има коронавирус

  • жаир болсонаро-
  • коронавирус-
  • бразилия-
  • президент-
  • зараза-
  • доналд тръмп

Наскоро той се срещна с Доналд Тръмп

Бразилският президент има коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бразилският президент Жаир Болсонаро даде положителна проба за коронавирус, съобщи "Ню Йорк поуст". Това се случи скоро, след като самият той нарече пандемията "фантазия".

Президентът Болсонаро е станал първият световен лидер, заразил се с новия вирус. Бил е посъветван да си направи изследване, след като неговият говорител даде вчера положителна проба за вируса.

Говорителят придружаваше Болсонаро при неотдавнашното му посещение в Съединените щати, по време на което бразилският лидер се срещна с американския президент Доналд Тръмп. Синът на Болсонаро Едуардо заяви, че бразилският президент ще се подложи на допълнителни изследвания, за да бъде потвърдена диагнозата му.

Междувременно Европейската комисия изрази готовност да бъдат осигурени 37 милиарда евро за борба с разпространението на болестта COVID-19. Това е увеличение с 12 милиарда евро спрямо първоначално обявената сума за противодействие на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nnn

    6 7 Отговор
    Премествам го в другия крачол
  • 2 Алонсио

    2 4 Отговор
    Наскоро той се срещна с Доналд Тръмп. А Тръмп се срещна с Путин... Чакаме ги и тях!

    Коментиран от #7

  • 3 охааа

    6 4 Отговор
    Тоз е американски поставен гад.Тъй му се пада.
  • 4 Тръмп е вирус

    6 2 Отговор
    Тръмп е заразил Болсонаро, защото не е ползвал презерватив!
  • 5 qwe

    3 1 Отговор
    На този и без това нивото му е като на Тиквата...с големите уши...и празната кратуна...
  • 6 А това което не знаете е

    2 1 Отговор
    Че Бойко има любовница в Барселона. И снимка с Тръмп на библиотеката. До Винету.
  • 7 тц тц тц

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Алонсио":

    Нито бразилския Президент се е срещал толкова наскоро с Тръмп,нито пък Тръмп се е срещал скоро с Путин. Защо говориш лъжи? Или вируса се лови и при телефонен разговор?М?
  • 8 Само питам

    3 1 Отговор
    А нашият премиер кво още се ослушва
  • 9 Госあ

    2 1 Отговор
    Супер ! Ама те маймуните го карат май по леко :(
  • 10 факт

    2 0 Отговор
    Бивш US разузнавач говори за американския произход на коронавируса COVID-19 Американските лекари го приписват на повишената популярност на електронните цигари Вашингтон, САЩ14 Март 2020, 08:592349 прочита4 коментара 1 от 1 Няколко чуждестранни биолози веднага стигнаха до извода, че САЩ са източникът на произхода на коронавируса COVID-19. Това в материал за портала Global Research заяви бившият американски разузнавач Лари Романов. Според него още през август 2019 г. в САЩ е регистриран приток на инфекция с белодробна пневмония. Американските лекари го приписват на повишената популярност на електронните цигари. Въпреки това, както тайванските лекари успяха да разберат, симптомите, регистрирани от американците, просто не можеха физически да бъдат причинени от обичайното „извисяване“. Непосредствено преди това центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ затвориха основната биолаборатория във Форт Детрик поради липсата на гаранции от Пентагона, за да се предотвратят евентуални течове, пише "Поглед инфо". И веднага след това възникна „епидемия от електронни цигари“. Освен това, веднага след затварянето на центъра във Форт Детрик, бяха регистрирани редица инфекции на Хаваите. Това е група японци, които никога не са били в Китай. През октомври 2019 г. петима чуждестранни граждани, които взеха участие в Игрите на световната война, бяха хоспитализирани в Ухан, Китай. Китайските учени проведоха собствено разследване и установиха, че американските военни

    Коментиран от #11

  • 11 ШОПО

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "факт":

    вната война са се заразили от вируса от случайна епидемия във Форт Детрик, те наистина могат да заразят много от жителите на Ухан. И тази версия напълно обяснява провала на теорията за „нулев пациент“, просто защото са били няколко. Освен това тази теория отхвърля и възможната връзка на коронавирус с китайския пазар на морски дарове. Към това има и други потвърждения. Както отбеляза Даниел Люси, експерт по инфекциозни болести от университета в Джорджтаун, първият случай на вирусна инфекция в Ухан е регистриран на 1 декември 2019 г. и пациентът няма нищо общо с морските дарове. Според лекаря, най-вероятно, първите пациенти са се появили през ноември, но до определен момент те просто не са били идентифицирани. И само през декември 2019 г. са регистрирани няколко случая на инфекция наведнъж, лекарите за първи път заключиха за нов вирус. Кристиан Андерсен, еволюционен биолог от Научния институт на Скрипс, също споделя същата теория. Според него вирусът не просто няма нищо общо с пазара на морски дарове в Ухан - изобщо не е възникнал в Ухан. Всъщност той беше докаран в Китай от друга страна. Този факт се потвърждава от факта, че геномните разновидности на вируса в Иран и Италия не са били идентични с китайските проби. С други думи, те трябваше да дойдат от други места. Разбира се, обобщава Лари Романов, невъзможно е да се каже с пълна сигурност, че именно американският форт Детрик е станал източник на разпространението на коронавируса COVID-19 - за това ще е