13 Март, 2020 20:05 3 640 8

Французите спряха да ходят в хипермаркетите, пазаруват онлайн

  • франция-
  • коронавирус-
  • хипермаркети-
  • онлайн-
  • стоки

Масовите мероприятия в страната се отменят

Французите спряха да ходят в хипермаркетите, пазаруват онлайн - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Преди две седмици хората във Франция са се презапасявали, подобно на ситуацията, която виждаме в България, откакто правителството обяви, че въвежда извънредно положение, предаде Би Ти Ви.

Няколко дни след първоначалната паника обаче французите са се успокоили – още повече, че са били уверени от собствениците на големите хранителни вериги, че храна има за цялата нация за месеци напред.

Откакто вчера френският президент Еманюел Макрон обяви въвеждането на извънредни мерки, се появи друг проблем. Тъй като хората предпочитат да пазаруват онлайн, отколкото физически в магазина, се е сринала платформата, предоставяща тази услуга. Върху проблема се работи и се очаква той да бъде разрешен до края на деня.

Междувременно масовите мероприятия в страната се отменят. Вчера съюзът на мюсюлманите във Франция забрани събиранията. Очаква се френските власти да излязат с мерки за организация на наближаващите великденски празници.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    10 7 Отговор
    пазарувайте онлайн само с 15% увеличение.
  • 2 Йозеф

    6 5 Отговор
    Куриерите преустановяват разноса. Време е да нарежа суджука....Наздраве!
  • 3 555

    3 2 Отговор
    тука едва ли ще стане така ако има такова нещо ше са запиша на работа та да не измрете
  • 4 ТОЧКАТА

    5 4 Отговор
    чукнах тема,,,СВЯТ,,....Да ти ева и ...света!!!!!
  • 5 Анонимен

    5 3 Отговор
    И каква е гаранцията че доставчика не е болен.... Вече наистина се убедих че българинът е прост и невеж.... Водолей което казва сега , другите след 100 години го разбират.... За 1 година съм блокирана 10 пъти за по месец, защото тръбях истината за илюминатите...... Даже писах че в законите им 7ма заложени програми за децата да им промиване мозъците и други подобни.... Наричаха ме луда естествено простите които си мислят че живеят .... Е сега нахлули ха ли ни го това всичкото.... Ще ида и ще се и,,,,,,,,, кая на гробовете на тия дето подписаха договора с ония едноокия илюминат......
    А на живите дето ни унищожиха с тия американци и те няма да се отърват.... Ваксини те няма да им помогнат.... Въздухът е заразен Бойко ,,, въздухът .. Каквото и да обявиш все тая..... Просто ще ускориш самоубийствата на хората..... Престъпността сега ще дебне в суматохата.... Народа без заплати остави бе идиот... Как мислиш че ще отмине това.... Хирошима още не се е изчисти Ла ти за 1 месец ще изчисти ли въздуха.... Ама ти химия учил ли си въобще....

    Коментиран от #6

  • 6 HVD

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Ами луда сте, да. Не очаквам да повярвате. Психичноболните не приемат рационално фактите. Именно поради тънката подробност, че са болни.
  • 7 Гост

    2 1 Отговор
    Храна се изхвърля по магазините много поради нереализираните в срок количества.Има бум на производство и сега магазините си вземат парите и стоката ще се развали в домовете на хората. Отделно от какви мисли и емоции отиват хората да се презапасяват?Ако трупам пари и храна за черни дни явно живея под стрес,а с този стрес аз материализирам и създавам черни дни,което пак не е добре за мен,а и това е причина да се поболея. Хора,схващате ли защо се заразявате и какво ви разболява след като имитирате действията на другите като стадо и какъв е механизма на контрол и манипулация от тези,които ви управляват и животът ви придобива формата на тези около вас?
  • 8 чалма тв

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Вчера съюзът на мюсюлманите във Франция забрани събиранията. Що така, нали вашият аллах ще ви прати при 77 девици.Правоверни вирус не ги хваща.