14 Март, 2020 11:41 5 165 5

Още една държава затвори летищата си

  • летище-
  • полети-
  • забрана-
  • коронавирус-
  • саудитска арабия
Още една държава затвори летищата си - 1

Властите на Саудитска Арабия издадоха заповед за преустановяване на авиационните превози от 15 март сутринта за срок от 2 седмици във връзка с ограничаване разпространението на коронавируса. В съобщението на министерство на вътрешните работи на кралството международните полети, с малки изключения, ще бъдат преустановени в 11.00 ч. местно време. До момента няма информация, за кои полети забраната няма да важи.

Гражданите на Саудитска Арабия или чужденци, които живеят и работят в кралството и поради забраната или заради карантина не могат да се върнат на работните си места, ще бъдат изпращани в официален допълнителен отпуск.

На 13 март телевизионният канал Al Arabiya, съобщи че общият брой на заразените с новия тип вирус в страната е 86 души. Една от пациентките наскоро се е върнала от Франция и е била изолирана в болница в Ел Риад. Мъж се е върнал от талия и в момента е в болница в Ел Катиф.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мани мани

    9 2 Отговор
    Ние ког@?
  • 2 Гогето

    8 0 Отговор
    Какво става по гръцко- българската граница? Там е бъкано с нулеви заразоносители.
  • 3 Задължително

    7 0 Отговор
    Айде и наще ги затворете бе некъдърници, това е най- важно да се затвори!!!!!
  • 4 Само питам

    8 0 Отговор
    Няма ли поне дума на благодарност за хилядите продавачки и касиерки в Била,Метро,Лидл,работещи на фронтовата линия.Те са в постоянен контакт с потенциални вирусоносители,работещи на ръба на физическите си и психически сили.Едва ли ще получат нещо над мижавите си пенсии,но мултинационалните им господари пълнят сметките си за сметка на българските покупатели .Като изпразниме рафтовете им накрая ,те спокойно ще си заминат за Германия,а ние ще ядеме от Държавния Опинец(ако нещо Боко е оставил там).
  • 5 mak

    1 0 Отговор
    Затворете нашите граници! Стига с половинчати мерки, нямаме дори една маска, но на летището е панаир. Движението на хора не е универсална даденост. Нищо няма да им стане за малко да не пътуват по Италия и Англия. А тези, които избраха да си дойдат, след като в Испания ги затвориха по балконите, нали знаете,че няма да се втурнат да спазват 14 дена карантина, това вярва ли го някой!