14 Март, 2020 20:04 67 395 87

Учени от Ухан установиха за колко дни умира или оздравява пациент с коронавирус

  • коронавирус-
  • симптоми-
  • смърт

Китайски учени са изследвали 191 пациенти, приети в две болници

Учени от Ухан установиха за колко дни умира или оздравява пациент с коронавирус - 1

Коронавирусът убива средно за 18,5 дни. Това става ясно от първото проучване за прогресията на сериозни заболявания вследствие на вируса, пише Daily Telegraph.

Китайски учени са изследвали 191 пациенти, приети в две болници в Ухан, Китай, след 29 декември 2019 г., които са били изписани или са починали до 31 януари.

Двете болници са приели пациенти с най-тежките симптоми от Covid-19 в Ухан до 1 февруари. През този период 137 пациенти са изписани, а 54 са починали. Изследването е установило, че средно отнема 22 дни пациентът да бъде изписан, докато средно смъртта настъпва за 18,5 дни.

Средно оцелелите имат температура около 12 дни, подобно както и при тези, които не оцеляват, но близо половината от хората, които оцеляват, все още продължават да кашлят след изписването им.

Симптоми като задъхване започват да отшумяват след около 13 дни при тези, които са по-добре.

Друго проучване показва, че новият коронавирус може да оцелее във въздуха за около три часа и на някои повърхности до три дни.

В публикуваното тази седмица изследване в medRxiv американски учени пишат, че вирусът е устойчив във въздуха в продължение на няколко часа. Учените също са установили, че вирусът може да оцелее до четири часа върху повърхности от мед, 24 часа върху картон и 2-3 дни върху пластмаса и неръждаема стомана.

Екипът е имитирал какво може да се случи, ако заразен човек се изкашля или се изкиха.

Той също е анализирал в каква продължителност вирусът живее на различни повърхности и е установил, че най-вероятно хората могат да го прихванат впоследствие след докосване на повърхност. Но подобни резултати след тестове на частици от тежък остър респираторен синдром (Sars) подсказват, че устойчивостта не е причина за бързото разпространение на Covid-19.

По последни данни на Университет "Джон Хопкинс" повече от 128 000 души в над 115 държави са носители на коронавируса. Над 4700 души са починали, а 68 000 са се възстановили.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 106 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    71 19 Отговор
    Тука нещо ми се объркаха процентите за смъртност от коронавирус....или съм сложил други очила?!

    Коментиран от #5

  • 2 БЕДАТА

    210 41 Отговор
    В резултат на съвременната медицина и провежданата от нея ваксинация, човечеството вече е мъртав биологичен вид, с изключение на няколко "диви" племена. Понастоящем, нашият живот се крепи единствено на ваксините. Проблемът е, че в имунизационния календар на децата, вече няма пролука за поставяне на ваксини за новите болести. Човешкият организъм е една сложна система с големи възможности за саморегулиране, но за беда, ние непрекъснато нарушаваме баланса и се осланяме на фармацевтичната промишленост на която всъщност сме крайното звено.

    Коментиран от #19, #25, #33, #58, #82

  • 3 оцелял от турското робство

    52 14 Отговор
    Не........ това сведение никак не всява паника. Не.......само потрес.
  • 4 в грешка сте

    59 11 Отговор
    заразените вече са 154 хиляди,а починалите над 5700.А колко е силен вируса!!! 12 дни с температура!!! 12 дни!

    Коментиран от #54

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Колев

    132 17 Отговор
    Проблема е много сериозен и не е тема за глупави разсъждения

    Коментиран от #10, #55

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Д-р Менгеле

    69 18 Отговор
    Недей да коментираш, че правителството ще те глоби за всяване на паника. Ако извадиш от 128000 човечета 72000 ( умрели и излекувани) ще получиш броя на мангасите, които продължават да разнасят заразата. Извод: концлагери и кастрация по китайски - с две тухли.

    Коментиран от #28, #31, #85

  • 9 Обикновен човек

    181 13 Отговор
    Ей какво племе сме ей: като кихна всеки бяга от мен крещейки "да пукнеш дано" ,а преди има няма месец ми викаха"наздраве"!!!!!
  • 10 Някой си

    95 25 Отговор

    До коментар #6 от "Колев":

    Сериозен, сериозен.....колко сериозен?
    Работата отива към избора да умреш от глад или от коронавирОс.....
    Мъртвите-мъртви, живите ще продължат, така е било, е, и ще бъде.....
    Няма нужда от излишно драматизиране!

    Коментиран от #12, #26

  • 11 вече е действителност

    50 8 Отговор
    Фантастичен филм с заразени зомбита
  • 12 Колев

    44 7 Отговор

    До коментар #10 от "Някой си":

    По твоята логика да ядем пием и се веселим дане се притесняваме от нищо

    Коментиран от #13

  • 13 Някой си

    57 7 Отговор

    До коментар #12 от "Колев":

    Светът и в частност Европа са преживели много по-тежки епидемии, при медицина развита на много по-ниско равнище от днешната - то чума (бубонна или не, то холера, то туберколоза, в по-нови времена свински и птичи грип, луда крава) а виждал ли си починал от ебола, ако не си виж и тогава се изказвай!
  • 14 Перката

    31 5 Отговор
    5800 са умрели до сега
  • 15 Причина

    116 25 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    ...но близо половината от хората, които оцеляват, все още продължават да кашлят след изписването им.

    Това с други думи е увреждане за цял живот, това което някои наричат фиброза.

    В този ред на мисли, дали този вирус не е подготве за друго програмирано пълно изтребление с "баш вирусът".... За да е сигурно, че оцелялите сега, ще бъдат "сигурни" тогава....

    Както се казва - война без пушки - Войната на Богатите, които изтребват ненужните "масата". Те имат насъбрани блага, имат всичкото познание да продължат, имат и антидотът да не се заразят. Всичко изглежда като това всичко да е истина, а не моя фантазия.

    Може и това да е вариантът за спасение на Земята от предстоящи климатични катастрофи, принудително махат уж "случайно" масата, за да си отдъхне природат с по-малко хора. Това също е логично.

    Коментиран от #17, #38

  • 16 Ггггг

    57 16 Отговор
    Я сметнете, китайците са най-напред. Учудващо, но на тях вярвам повече отколкото на нашите (предтствете д
    Си значи всичко колко е вярно). Браво на нашите, че все още са останали от "лошите" кадри от миналия строй, че тези новите само преписват и сега няма откъде.

    Та... в китай приели 191 , от тях 54 се споминали, а 137 изписани... това не е 5-6% смъртност и фактът , че тая гад е устойчива и живее бая време без хост, май обяснява защо светът се затваря до второ нареждане. Лошото е, че американците пак ще правят кинти на гърба на другите, Боко вече трябваше да е разпоредил да снимат филм (даже няколко) в Холивуд по темата с коронавируса...
    И преди всичко, пазете се, бъдете здрави и не рискувайте излишно!

    Коментиран от #60

  • 17 Кой

    53 7 Отговор

    До коментар #15 от "Причина":

    Няма значение на колко години си ако се заразиш, може да останеш хронично болен през остатъка от живота си или до следващото зарязаване от подобен вид вирус. Това с други думи...
  • 18 Хахаха

    41 104 Отговор
    Китай лъже за смъртността ... в Европа по официални данни смъртността е между 5 и 7 %, а Китай признава до 3,2%.
    Ковид19 е раработка за биологично оръжие на Китай, но са то изтървали от лаборатория в У Хан.
    Китай лъже че е преборил вируса.
    Тепърва ще експлодира там.
    Показателни са масовите гробове в Иран. Където има диктатури няма ковид19, но изникват масови гробове.
    В русия ситуацията е трагична, но путин крие ... до време.
    Синдромът на Чернобил ще затрие сатрапиите.

    Коментиран от #35, #53

  • 19 Не на Затъпяването

    63 25 Отговор

    До коментар #2 от "БЕДАТА":

    Смъртността е към то 8%. Не по- малщо. Не броим умишлено прикритите случаи" за да не се всява паника". Истината е, че имунизациите кано цяло основно променят имунологията на човека. Те внасят в човека частички РНК от вируса, а какво става вътре в клетката, когато имунизиран човек се разболее от друг вирус??? Не е изключено двата вида РНК да се обединят и рекомбинират. Така новият вид става много по- патогенен. Особено като се има предвид и външната среда от 4-5 G облъчването от интернета и тел., които въздействат ужасно върху всяка жива клетка. Така сами се изтребваме.

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Госあ

    3 10 Отговор
    Ето малко инфо от един истински вестник. https://www.genengnews.com/a-lists/how-to-conquer-coronavirus-top-35-treatments-in-development/
    Да,gene е вестник, а не реферирано списание, но все пак. А,да и още по прясно инфо: https://www.genengnews.com/news/coronavirus-takeda-pursues-plasma-derived-treatment-alnylam-and-vir-eye-sirna-therapy/
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    35 6 Отговор

    До коментар #19 от "Не на Затъпяването":

    Един поглед върху спектъра на електромагнитните вълни показва съседството между късовълновите излъчвания и инфрачервените лъчи. В резултат, отделните мощни предаватели, а и безбройните не толкова мощни, действат като нагреватели на атмосферата, като резултатът е „Глобалното затопляне”. Безсмислено е да се хвърля вината за това явление върху парниковите газове. Обикновенната водна пара в атмосферата, без да се включват облаците, има 75% принос за парниковия ефект, без който земята ще изстине за часове и ще настъпи космически студ. Друг неблагоприятен ефект е, че „електромагнитната супа” в която се къпе съвременния човек, оказва пагубно влияние върху биополето на всяка отделна човешка клетка. Това води до изменения в нея, мутации, рак. Естествената водна пара причинява около 70% от парниковия ефект на Земята, като в това число не се включват облаците и ефектът от тях. Въглеродния двуокис - 9-26%. Метанът - 4-9%, озонът - 3-7%. Азотния окис - 2%. Под 1% - HFCs, PFCs, както и серния хексафлуорид. 21 тона въглероден двуокис годишно, отделя лос, живеещ в северните гори. Само в Норвегия има около 140 000 лосове.

    Коментиран от #23

  • 22 Госあ

    18 4 Отговор

    До коментар #19 от "Не на Затъпяването":

    РНК не рекомбинира,рекомбинира ДНК 😉
  • 23 Госあ

    44 15 Отговор

    До коментар #21 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    А,да. А глобалното затопляне тепърва ще донесе още много мутанти. Заровете ще бъдат хвърляни с темповете в Африка. Шоуто тепърва започва. Суша,болести и войни. И всичко това, благодарение на демокрацията на простолюдието
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГруЮ

    34 6 Отговор

    До коментар #2 от "БЕДАТА":

    ...”мъртав биологичен вид”. Е в такъв случай как се увеличихме 3 пъти за едно столетие? Както се казваше преди няколко десетилетия: “Човекът е венецът на природата”. Няма друг носител на разума не само тук, но докъдето ни позволяват да погледнем съвременните технологии. Не се притеснявай -човечеството не само няма да изчезне, но тепърва ни чака невероятно развитие.

    Коментиран от #27

  • 26 Свети Петър

    24 2 Отговор

    До коментар #10 от "Някой си":

    Гарантирам ти ,че няма да умреш от глад !
  • 27 Госあ

    25 2 Отговор

    До коментар #25 от "ГруЮ":

    Съгласен съм с теб,но пък както е казал един от големите философи, много често разликата между хората е по голяма отколкото разликата между някои хора и животните 😄
  • 28 Бръмбазък

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Д-р Менгеле":

    Според мен , по-скоро броя на лекуваните в момента .
  • 29 Зайко Байко многознайко

    33 10 Отговор
    Сега ситуацията е патова! Само ще ви кажа, че има по-велико чувство от страхът от заразяване с CoVid19! Най-великото чувство на света, не не е любовта! Запомнете това чувство се нарича ГЛАД! Иначе скоро ще действа естественият подбор, който остане , остане ! Пингвина и той се прави на безстрашен герой ! На мен лично това нещо ми прилича повече на биологично оръжие! Много противоречиви изследвания, резултати и още по неадекватни мерки! Има една наука която е създадена от френската школа на Луи Пастьор и се нарича " Обща ендемиология , епизоотология и механизъм на предаването на заразните болести"! Там са основополагащите принципи, този вирус не се проявява конвенционално, това ме кара да си мисля за биологично оръжие, мое мнение !
  • 30 Шляп

    67 8 Отговор
    Не е истина само колко бързо всички българи станахме специалисти по вируси,бактерии,мелекулярна биология,генно инженерство и т.н, е това никъде другаде по света го няма и е поредното доказателство,че такъв любознателен и просветен народ като нашия няма как да изчезне.
  • 31 Абе май

    13 26 Отговор

    До коментар #8 от "Д-р Менгеле":

    Мангусите дето им викаш са си живи издрави . Българи са заразените .Мангусите имат имунитет.От Бога

    Коментиран от #37, #41

  • 32 guest

    35 2 Отговор
    Три часа и5здържа във въздуха, а казваха че бил тежък и бързо падал. Давате ли си сметка какво означава това? Всеки в затворено пространство, обществен транспорт, самолети, влакове може да се зарази дори да не се намира до някой кихащ. Тоес ако е имало болен в помещението, автобуса и т.н вируса стои във въздуха и хиляди могат да го вдишат.

    Коментиран от #61

  • 33 DARK

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "БЕДАТА":

    И благодарение на това дядо ми е на 91 години а неговия дядо е метнал топа на 47. Единственото мъртво нещо явно са зони в мозъчната ти тъкан.
  • 34 соларис

    23 2 Отговор
    да е...а и короновируса му!аз прекарах ТУБЕРКУЛОЗА!уверявам ви че коронката си е песничка в сравнение с ЖЪЛТАТА ГОСТЕНКА!отделно бях 3!месеца в болница!
  • 35 Луд Кмионджия

    16 6 Отговор

    До коментар #18 от "Хахаха":

    Ти си тотален Идиот"ДД" да не се съученик на ББ?
  • 36 оня с коня

    15 2 Отговор
    Китаеца не обажда обаче с Какви лекарства лекува.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Кое

    18 3 Отговор

    До коментар #15 от "Причина":

    Кое е логично да си играеш на бог? Никой човек няма право да решава колко хора ще има на земята. Тези които лишават другите от право на живот ще им се иска да не се бяха раждали.
  • 39 гост

    20 2 Отговор
    Как до сега , никой от тези палячовци не каза с какво се лекува в домашни условия.
  • 40 Фермер

    0 0 Отговор
    Гледайте и споделяйте https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2948133118604990&id=
  • 41 Идиодт

    17 7 Отговор

    До коментар #31 от "Абе май":

    Покайте се защото наближи небесното царство. В Библията да описани такива събития, след което предстои второто пришестсие на Иисус Христос. Съветеам ви всички мангуси, българи, макета, сръбе и каквито и да сте, да се покаете, да повярвате в изкупителната жертва на Кръста Христов и да заживеете според Христовото учение записано в новозаветните свети текстове.

    Коментиран от #42, #44

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Лично мнение

    29 5 Отговор
    Хора,в голяма степен целта на определен кръг от хора на планетата(около 10 %) е нагнетяване на страх,стрес,паника ,масова психоза и харчене на пари от населението!Хранете се с големи количества плодове и зеленчуци(много е важно!),взимайте добавки (витамини С,Д,Цинк,Селен,),пийте по 1-2 литра вода с лимон,по тоази начин повишавате имунитета си към вируси и бактерии!Говори се и за прием на минимални количества(20гр.)твърд качествен алкохол на гладно,1-2 пъти на ден.Не ангажирам никой с мнението си
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 догкойн

    22 5 Отговор
    В задачата се пита вируса върху празната кратуна на Боко колко може да оцелее?
  • 46 Гъл

    5 5 Отговор

    До коментар #44 от "ТРАКИЕЦ БУДИСТ":

    Будист? Къде ти е будисткото състрадание към всичко живо?
    Далай лама каза че щял да бъде християнин, ако християните били християни. Ами то като те гледам тебе, далай лама и будист не трябва да бъде.

    Коментиран от #48, #49, #50

  • 47 Натрупване и концентрация

    31 2 Отговор
    Казваш: "Мoжe и тoвa дa e вaриaнтът зa cпaceниe нa Зeмятa oт прeдcтoящи климaтични кaтacтрoфи, принудитeлнo мaхaт уж "cлучaйнo" мacaтa, зa дa cи oтдъхнe прирoдaт c пo-мaлкo хoрa. Тoвa cъщo e лoгичнo."

    Целта е стара като откритието на Маркс, а именно, НАТРУПВАНЕ И КОНЦЕНТРАЦИЯ НА КАПИТАЛА В ОГРАНИЧЕН КРЪГ ОТ КАПИТАЛИСТИ (изроди) И ВСЕ ПО-ГОЛЯМО ОБЕДНЯВАНЕ (абсолютно и относително) НА ШИРОКИТЕ НАРОДНИ МАСИ. Това всъщност е Основният закон на капитализма. Това му е същината и сатанинската природа.

    Никой не иска да спасява Земята, а мултимилиардерите искат вечно господство и вечен живот - чрез изтребване на излишните народни маси и подмяната им с роботи, от една страна, и чрез използване на генното инженерство и науката за изкуствения подбор - евгениката ( защото по същество сатанистите са био-боклуци), за да превъзхождат бедните.

    Комунизмът все пак е по-добрата система за човечеството, защото нивелира мераците за свръхбогатство, а и Бог е комунист, защото е създал човека безвъзмездно, по свой образ и подобие, а не с кесия с жълтици или с пачка долари.

    Климатичните катастрофи са по Божий промисъл, а капиталистите спекулират и с климатичните промени, за да правят пачки с пари в услуга на дявола. Но Бог ще рестартира човешкия род, така както го е правил и преди. Потопът е бегъл спомен, а не легенда.

    Коментиран от #76

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    10 0 Отговор
    близо 5700 починали 150 000 заразини но факт са 5700 починали заразени и преболедувалилеко даже и без да знаят са мн повече от 150 000 може би и над милион
  • 52 dido

    14 3 Отговор
    Tozi grip se okaza mnogo izdargliv i mnogo barzo zarazqva .Tova me kara da se saglasq s mnenieto 4e tova e novoto oragie. Kitaicite se sblaskaha parvi s nego i obvinqbat amerika za tova.Zapo4vam da mislq 4e sa pravi,v prirodata nemoge da se sazdade virys ot tozi tip.tova e 4ove6ko delo.
  • 53 МАК

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "Хахаха":

    Това е самата истина резултат от мърлявостта им и това че ядат все що се движи гнусляци!!Ама върви го обеснявай на празноглавци!!!
  • 54 Винету Ахмаков

    25 6 Отговор

    До коментар #4 от "в грешка сте":

    Всеки ден до сега за един ден умираха 27500 човека от рак, 24300 човека от сърдечни проблеми, за 1 ден умираха 4300 диабетици.
    Стига с тая ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА ИСТЕРИЯ.
    Хора опомнете се, стига с тая олигофрени.
    За бога хора, четете, информирайте се.
    За 1 ден даже умират 2700 човека от ухапвания от комари, за 1 ден змии убиват 3400 човека.
    ЕЙЙЙ ОПОМНЕТЕ СЕ БЕ.
  • 55 Гост

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Колев":

    Проблемът е сериозен, да, но за него може да се говори и без паника. Складирането на ненужни запаси от тоалетна хартия и консерви е неадекватна реакция.
  • 56 Винету Ахмаков

    21 1 Отговор
    Да вземем един от най-лошите дни досега – 10 февруари, когато 108 души в Китай починаха от коронавирус. На същия ден: 26 283 души са починали от рак. 24 641 души са починали от сърдечни заболявания. 4300 души са починали от диабет”, отчита експертът и добавя, че в цял свят „комарите убиват 2740 души всеки ден. Хората убиват 1300 души всеки ден. Змиите убиват 137 души всеки ден”. ... ......П. П. Както е казал шопа - Най - мразим да мислим..... Олигофренията тука е 95%
  • 57 не разбирам

    10 4 Отговор
    в Индия няма ли зараза! Прибедин милиард цигани там сигурно щеще ги натръшка всичките за няклко дни,не знам какво ще стане като влезе и в нашите гета!

    Коментиран от #64

  • 58 Рошко

    19 4 Отговор

    До коментар #2 от "БЕДАТА":

    Браво, мн точно, човечеството се само самозабрави и разлигави, още когато се роди и го подписват с ваксини, и тва всяка година, е как да има имунна система, най добрата ваксина е кърмата, ама нали трябва да сме модерни, сакън да не си развалят циците, светът напълно откачи
  • 59 салям кассо

    3 1 Отговор
    СЪЖЕЛЯВАМ НО ИМА НЕЩО НЕ ТОЧНО, СПОМЕНАТИТЕ ЧИСЛА ЗА УСТОЙЧИВОСТТА НА ВИРУСА ВЪРХУ ПОВЪРХНОСТИТЕ И ВЪВ ВЪЗДУХА ТРЯБВА ДА СЕ МЕНЯТ ВЪВ ЗАВИСИМОС ОТ ТЕМПЕРАТУРАТА НА ВЪЗДУХА , ПРИМЕРНО ПРИ ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ СЕ НАМАЛЯ ЖИВОТА НА ТОЗИ ВИРУС И ВЪВ ВЪЗДУХА И ВЪРХУ ПОВЪРХНОСТШТЕ ТАКА ЧЕ СОМЕНАВАЙТЕ ПРИ КАКВИ ТЕМПЕРАТУРИ И ВЛАЖНОСТ СА ТЕЗИ ЧИСЛА, ДА СЕ НАДЯВАМЕ ПРЕЗ ТОПЛОТО ВРЕМЕ ЛЯТОТО ДА УМРЕ ТОЗИ ВИРУС
  • 60 Рангел

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ггггг":

    Пенсионерите живеят твърде дълго“, каза Кристин Лагард. Под това заглавие е заровено кучето

    Коментиран от #63

  • 61 салям кассо

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "guest":

    ДА НАИСТИНА ИМА ПРОТИВОРЕЧИЯ В ТОВА КОЕТО КАЗВАТ ВИРУСЪТ Е ТЕЖЪК СЪОТВЕТНО ТРЯБВА ДА ПАДА БЪРЗО ВЪРХУ ЗЕМАТА И ПОВЪРЪХНОСИТЕ , НЕ САМО ТОВА НЕ СА КАЗАЛИ ПРИ КАКВИ ТЕМПЕРАТУРИ НЕГОВА ИЗДРАЖЛИВОСТ , ПРИ ПО ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ ТРЯБВА ДА НАМАЛЯ НЕГОВА ИЗДАЖЛИВОСТ,ИМА ЗНАЧЕНИЕ И ВЛАГАТА

    Коментиран от #66

  • 62 Бойко да си плаща самолетите

    6 1 Отговор
    Спирам да ходя на работа.
  • 63 ччяя

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "Рангел":

    Да,може би но само тези в западна Европа.Пенсионерите в България не!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Шаран БГ

    14 0 Отговор
    Салата " Зимно чудо" накълцана на едро, зелен чесън 4-5 стръка - той иска ситно нарязване - и 2-3 стръка зелен лук, с олио "Калиакра", сол от Поморие и натурален винен оцет, Кисело зеле и зелева чорба и туршия "Царска" / карфиол, моркови, зелени доматчета , целина и вълшебна марината/ плюс 300 -400 мл минимум / максимума да е 500 мл/ракия / джанкова, сливова, гроздова, праскова, смокинова, кайсиева / всяка върши работа ,но трябва да е домашна и Гешев да не я е надушил / около 45 алкохолни градуса ДНЕВНО , вършат идеална дезинфекция и оибеззаразяване против всякакви бацили, вируси и прочие невидими врагове на нашето крепко българско телосложение. И ...коронавируса от яд и злоба, че не може да проникне в българина - се саморазпада . Господа, другари , селяни , граждани и софиянци / последните са особена порода нашенци/ да саморазпаднем коварния вирус !!! На здраве !
  • 66 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "салям кассо":

    При 57 градуса УМИРА . Вчера го съобщиха.

    Коментиран от #68, #75

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Винету Ахмаков

    5 1 Отговор

    До коментар #66 от "незнайко":

    Ейй ся сядам да се лекувам с с коросмъртница 60°.
    Начи ако люща здраво скоросмъртница нема ме хване.
    😊 Някй да му се намират повече Български домати че така чисто 60° скоросмъртница ша ма занити още на 2 тост.
    Айде бе дека са ми доматите.
  • 69 Джон Уханов

    6 2 Отговор
    След като заразен с вируса е пипал нещо, 3 дни след него е заразно, на 4 ден вече сте зле и 12 дни след това ви мъчи температура. Ако не гушнете босилека на 19 ден, на 22 вече сте прескочили трапа, но още 4 дни пръскате зараза за следващите по веригата ... и не е сигурно да ли няма да ви повтори

    Коментиран от #73

  • 70 луд

    3 1 Отговор
    Факти, браво за заглавието. Звучи много успокоително , все едно е копирано от нациски вестник 1943г." Нациски учени, откриха 185 -ти нов начин за убиване" Поклон пред умствения капацитет на Тишката.
  • 71 111

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Ganiu tzarvula":

    Цигани само мъртъв е полезен за обществено ....на сапун уродоте
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Гъл

    2 3 Отговор

    До коментар #69 от "Джон Уханов":

    За съжаление не си съвсем прав. Не на 4 тия ден си зле , а чак някъде към 14 тия... И през тези 14 дни ти даже и не подозираш... а ръсиш зараза... И пипнатото през тези 14 дни е заразно още 3 дни... И освен че не е сигурно дли няма да повтори, може да стане и хронично... т.е. за постоянно... И още по лошо! Има случаи на заразени животни... Много лоша работа ... Вируса е направен много коварно... И понеже е направен изкуствено, той за това и мутира - естествените вируси са достигнали някаква относителна устойчивост, а изкуствените мутират. Но ако мутира, според законите на естествения подбор, ще оцелеят мутации които издържат повече от 3 дни... и повтарят... и се пренасят по повече възможни пътища... И за това за съжаление всички тези мерки са много малко полезни... Просто който ще умре от вируса, той най вероятно ще умре ... много ще е трудно да се спаси... Лекарство и ваксина може да очакваме поне след година... Освен ако не решат да си признаят и да кажат: ние го направихме - съжаляваме, ето ви ваксина. Ама кой вярва че ще стане така? И така, това за България означава някъде към 100 - 200 хиляди души умрели - колкото през първата световна война... 100 - 200 хиляди наши бащи и майки ще си отидат... И защо това?...
  • 74 Гост

    5 3 Отговор
    Нито ще кихаме нито ще кашляме...... Вирусът е от 2018 година така да се каже в развитието си.... Имам познати които като цъфнат цветята,, и всичко,,, кихат та кихат.... Например аз ядки не мога да ям....
    Дразнят ми на гърлото.... Значи ли че и по соца го е имало този вирус.... От малка съм така .... Даже съм пушач и на прегледа и лекарката не повярва че съм пушач.... Но аз знам как да пуша... Димът не го гълтам.... И в месеца 1 седмица не пуша докато си правя рецепта за пречистване..... Бягам сутрин рано преди изгрев на слънцето... Тогава въздухът е по чист.... Няма движение ... Един път да обиколи човек близката горичка е добре.... Стига сте се тъп кали с безалкохолни напитки..... Сутрин не се пие кафе,,,, а чай или топла вода с лимон.... Вечер кръвта е в покой и когато пиете кафе сутрин ,,,, кафето забавя предвижването на кръвта....
    А бе не яжте толкова много меса и боклуци....
  • 75 Георги

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "незнайко":

    57гр. това сигорно ле е?! Значи ще трябва да преварявам ракията, че вече съм я разредил само на 51гр. хахаха.
  • 76 Бай Ганьо

    4 3 Отговор

    До коментар #47 от "Натрупване и концентрация":

    Извинявай искам само да попитам как така си комунист, но вярваш в бог

    Коментиран от #78, #81

  • 77 Чума

    1 1 Отговор
    Ами, миналата година Бог прибра при себе си най хубавите добри българи и ви прати изпитание, чрез което келявото ще отпадне от самосебе си и ще остане върхушката и еректората на ПП Греб - най здравата и устойчива прослойка по нашите ареали! Навсякъде е така - разните сантименталности и кекавости ще освободят способните от разходи и грижи за тях. Изобщо, ще оцелеят само красивите, умните, кадърните, мънгалите и китайците! Прогреса е неотменим!
  • 78 християнин с тояга

    8 2 Отговор

    До коментар #76 от "Бай Ганьо":

    С тези простотии и лъжи с които ви напълниха тъпите мозъци, хептен са ви ошашасали. Повечето комунисти бяха атеисти, но въпреки това, не забраняваха на никой да ходи в църквите и да вярва в Бога. По тяхно време не само че не забраниха религията, но се строяха и ремонтираха църквите и манастирите. Аз съм християнин, живях по онова време и ходех редовно на църква. Никой не ми забрани или направи проблеми за това, нито пък на другите хора. Веднага с пристигането на демокрацията, започнаха да се опожаряват християнски църкви, опери, театри и др., но за сметка на това, построиха много голям брой джамии и места където сатанистки секти да проповядват гадостите си.

    Коментиран от #80

  • 79 екс

    1 4 Отговор
    Баах това пропаднало племе като гледам разни будисти христовци и тем подобна езмет.Обаче вируса не подбира и ще унищожи всеки който докачи.
  • 80 стоян георгиев

    4 7 Отговор

    До коментар #78 от "християнин с тояга":

    я ми обясни кои църкви и манастири в българия бяха построени през комунизма?не били забранявали комунистите религията!!!и ти като християнин си го видял????другарю християните не лъжат за такива неща тва е грях!знаеш ли другарю християнин кво е грях?и не забравяи да ни кажеш кои църкви и манастири са построени през комунизма!

    Коментиран от #83

  • 81 Гъл

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Бай Ганьо":

    Аз пък няма да те питам: Как така си демократ и вярваш в Бог? Много просто. Не вярваш! А лъжеш че вярваш. Защото не може да вярваш в Бог и едновременно с това да основаваш живота си на алчността , егоизма и социалното неравенство. А защо тогава обвиняваш другите че не вярват? Дори когато всъщност вярват? И това няма да те питам. Много просто: Къде се е чуло и видяло демократ да не лъже, да не краде, да не лицемери, да не печели от нещастието на другите, да не обвинява другите в мерзостите, които той сам с охота върши? Няма такъв демократ. За това и няма да те питам.
  • 82 hmhmhm

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "БЕДАТА":

    ако искаш мога да ти покажа снимки на умиращи опитни животтни който не са ваксинирани и такива който са ваксинирани как изглеждат.
  • 83 Стоян

    6 3 Отговор

    До коментар #80 от "стоян георгиев":

    Това което №78 е написал е напълно вярно. Аз също живях по времето на Тато и говоря от собствен опит. Тогава работих като бигадир на строителна бригада към Съвета и много пъти са ни пращали да правим ремонти на църкви и местния манастир. Обиждаш го човека и го наричаш с имена. Ти от къдезнаеш дали е бил комунист или не? Не само това, но го правиш и с такъв отвратителен тон. Ти си тоя който пише неверните неща, а не №78.
  • 84 Мария

    2 2 Отговор
    Китай е по развита от България.
  • 85 Я виж ти

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Д-р Менгеле":

    Недеееииии после как ще се почувства женичката ти.ще стане нещастна. Боклук долен, не слагай всички цигани под един знаменател щото е такива като тебе расисти си уплътняват времето с глупости и нямат очи да видят вятъра от къде духа на то България нема бе вие я продадохте докато се занимавате с цигани под носа ви продават бъдещето на децата ви вашето
  • 86 Факти

    1 1 Отговор
    В Испания има регистрирани 2000 нови случая,а над 100 човека са починали само за 1 ден или общо 7 753 огнища със 288 починали.Нещата излизат извън контрол.
  • 87 pasi

    0 1 Отговор
    https://bultimes.bg/versiya-teche-zverski-biologichen-eksperiment-covid-19-i-5g/
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания