Last news in Fakti

15 Март, 2020 14:40 2 303 11

Турция спира полетите от Грузия

  • полети-
  • самолети-
  • коронавирус-
  • турция-
  • грузия

В Грузия има регистрирани десетки случаи на заразени

Турция спира полетите от Грузия - 1
Снимка: Shutterstock

Турските власти са взели решение от 20 март да прекратят временно директните самолетни връзки с Грузия в рамките на борбата срещу разпространение на новия коронавирус, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение на пресслужбата на грузинското министерство на външните работи.

Република Турция, в рамките на мерките, предприети срещу разпространение на коронавируса в страната, вече отмени самолетните връзки с много страни. Подобно решение се планираше да бъде прието и по отношение на Грузия от 14 март тази година. Но в резултат на постигнатата договореност бе прието решение полетите да продължат до 24.00 часа на 20 март, се посочва в съобщението.

Освен това грузинските и турските власти се договориха вчера за временно затваряне за движение на пътници на ГКПП Сарп/Сарпи на турско-грузинската граница, съобщава турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на съобщение на турското министерство на вътрешните работи. Ограничението няма да засегне товарните превози.

Мярката влиза в сила от 17 часа турско време на 15 март и ще се отнася турски и грузински граждани, както и за граждани на трети страни. Другите два ГКПП на турско-грузинската граница - Тюркгьозю/Вале и Акташ/Карцахи ще продължат да функционират без ограничения. В Грузия до момента са регистрирани 30 случая на заразени с новия коронавирус, като един от заболелите вече е оздравял. В Турция са установени шест случая на заразени с коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    0 0 Отговор
    А тук летището си работи на пълна пара и само не могат да кацат чужденци (българи могат) от Китай,Италия, Иран и Южна Корея. Т.е. явно целта на правителството е разпространение на вируса и убиване на икономиката, пък после нека се появяват всекидневно по телевизията със загрижен вид как взимали мерки. И през сухопътните граници може да се влиза почти неограничено. Прах в очите на хората .
  • 2 а бе я

    3 21 Отговор
    затворете границата с турската кочина! те ще ни убият всички. те имат стотици смъртни случаи и хиляди болни. те го крият лицемерно, за да предотвратят срива на икономиката им и псевдосултанът да не се окаже слаб!

    Коментиран от #3, #4, #8, #9, #11

  • 3 Хасан

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "а бе я":

    Хората още преди 2 месеца вземаха мерки ..виж турски канали как яко пръскат и чистят ...
  • 4 така така

    4 15 Отговор

    До коментар #2 от "а бе я":

    Турция винаги си е била азиатска кочина.

    Коментиран от #6

  • 5 Хасан

    12 2 Отговор
    Ами по американските канали яко се рекламира "турски начин " за миене на ръце от Д-р Мехмет Оз
  • 6 Анонимен

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "така така":

    Ти сам ли си отговаряш вече?

    Коментиран от #7

  • 7 епонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    не всеки прави това, което правиш ти турке
  • 8 Турчина

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "а бе я":

    "Турската кочина" има едни от най-добрите болници в света.Миналата година от Турция идваха турски лекари,за да обучават българските си колеги.Отделно български лекари ходеха до Истанбул на обучение.Знаеш ли колко голям поток от българи има към турските болници?Линейка дори имаше от Турция за една българка-онкоболна.Болницата в Анкара има капацитет да обслужи 30 000 души...Мишка си ти!
  • 9 Пълни глупости

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "а бе я":

    Ти знаеш ли колко хора е спасила "Аджъ бадем"?
  • 10 Абе турци

    2 2 Отговор
    Оставете фейк нюз и фейк гордост! Ето ви истинска причина да се гордеете [Financial Times, 4 март, статия Джордж Сорос: "Да подкрепим Ердоган"] ΧΑΧΑΧΑ
  • 11 ........

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "а бе я":

    а энаеш ли че благодарение на ТУРЦИЯ вие сте в беэопасност от болести емигранти...а като останете глади се юрнете към таэи "мръсна кочина" сма тоэи път май нямате шанс