Last news in Fakti

16 Март, 2020 09:19 5 169 8

Лекарството за артрит навлиза с успех във все повече италиански болници

  • италия-
  • коронавирус-
  • лекарство

Италианската агенция по лекарствата разреши ползването му при тежки случаи на пневмония, причинени от коронавируса

Лекарството за артрит навлиза с успех във все повече италиански болници - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Както вече ФАКТИ писа, заради епидемията от коронавирус Италианската агенция по лекарствата разреши на 13 март експериментирането с Tocilizumab, произведен от Roche, който момента изглеждаше полезен само за борба с ревматоиден артрит.

Лекарството се използва с известен успех в Китай при пациенти в най-сериозно положение - които трябва да бъдат интубирани, с тежки пневмонии, придружени от тежка респираторна недостатъчност. Благодарение на обмена на информация между италианските лекари и тези от Шанхай, лекарството, което е мощно противовъзпалително, започна да се използва успешно в Неапол, Фано и Бергамо.

"Работи - обяснява Джамперо Д'Офизи, специалист по първични инфекциозни болести в института "Лазаро Спаланзани" пред La Stampa.

"Със своята противовъзпалителна сила то се бори със синдрома на освобождаване на цитокини, генериран от вируса, който е причината за сериозните дихателни недостатъци, които застрашават пациентите при интензивни грижи", поясни той.

Агенцията по лекарствата даде зелена светлина на експериментите си в пет големи италиански болници: Спаланзани, Сако в Милано, Поликлинико ди Павия, болницата в Падуа и Поликлиниката в Парма.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕДНИМИН АКУРА A

    25 1 Отговор
    Споко, тука го няма от 2 год.
  • 2 Дано

    33 2 Отговор
    Дано имат успех и успехи. Пожелано от сърце.
  • 3 Тттттт

    19 6 Отговор
    Сещате ли се сега как индустрията на фармацефтите ще жъне милиарди...?

    Коментиран от #6

  • 4 Вашето мнение

    12 5 Отговор
    Когато фонда на ЕС за борба с коронавируса приключи с парите, тогава заразата ще потъне в дън земя.
  • 5 Госあ

    13 2 Отговор
    Ами навсякъде в цивилизованите държави имат препарати, които да ползват някои от които наистина ефективни в началото на контаминацията. Тук ситуацията е като с маските и дезинфектантите и тестовете в началото (А пък и сега) - няма ги !
  • 6 Гост от чужбина

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тттттт":

    С малка подробност компанията го дава безплатно
  • 7 Ще се появи

    2 2 Отговор
    панацеята до няколко дни и определени фармацевтични гиганти ще я продават на цена каквато им харесва.В момента страха насаден в световното население е толкова силен,че хората вече са загубили разсъдъка си.
  • 8 Хонда

    5 1 Отговор
    Лекарството работи, знам От два дена имам познати в болница в Неапол. В началото ще е безплатно в смисъл че ще го плати евросъюза
Новини по държави: