Last news in Fakti

16 Март, 2020 18:50 4 681 22

И в Нидерландия се извиха опашки, но за... марихуана

  • нидерландия-
  • канабис-
  • дрога-
  • коронавирус

Местните политици молят хората да не се презапасяват

И в Нидерландия се извиха опашки, но за... марихуана - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пушачите на канабис, които са известни с пословичното си спокойствие, все пак се наредиха на опашки пред легалните кафетерии, където свободно се продава марихуана в Нидерландия. Десетките клиенти се презапасяват преди крайния срок, когато заведенията ще бъдат затворени за седмици.

Кофи шоповете в страната, където се продава марихуана, са по-известни от Червените фенери. Между другото и секс клубовете затварят врати, заедно с всички барове и ресторанти.

Същата е ситуацията в столицата Амстердам, както и в историческия университетски град Утрехт.

Докато дни по-рано супермаркетите бяха обсадени с хора, които се опитват да прибират тоалетна хартия и тестени изделия, внезапното обявяване на затварянето на кофи шоповете накара местните да се замислят за новите си приоритети - малко трева, пише АФП.

Персоналът създаде отделни опашки за хора, които плащат в брой и за тези с банкови карти.

Клиентите си поръчаха различни сортове с артистични имена като "Доктор", "Балон" и "Лилава мараня", преди вратите да се затворят.

"Няма нищо лошо да имам за всеки случай щом ще сме вкъщи за дълго - под карантина", казва ирландка, представила се като Хана, докато се реди на опашката в Хага.

"Буквално щом изгледахме пресконференцията с моя съквартирант се затичахме към кварталния кофи шоп и вече имаше 30 души наредени, а множество пристигаха!"

Опашки имаше и в Рьормонд близо до границата с Германия, на фона на опасенията, че германското правителство ще затвори границите си с Нидерландия всеки момент. Редят се и хора, пристихащи от Франция, Австрия, Швейцария, Люксембург и Дания.

Канабисът е незаконен в Нидерландия, но е декриминализирано притежанието на по-малко от пет грама (0,18 унции) на веществото от 1976 г, когато е приета така наречената политика на „толерантност“.

Опашките с канабис се извиха, въпреки че здравният министър Бруно Бруинс отправи „спешен апел“ към холандците по време на пресконференцията в неделя, казвайки:

„Не съхранявайте големи количества. Не е необходимо!"


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoviD 20

    31 28 Отговор
    Не ни занимавайте с наркоманите в ЕС! :\
  • 2 Шперца

    26 1 Отговор
    Аз съм в Холандия, истина е ! Хахахахахахаххаха

    Коментиран от #15

  • 3 ???

    28 8 Отговор
    Сега ще изпаднат в няколко месечна нирвана.
  • 4 Пловдив

    13 1 Отговор
    Еееххх
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 98888

    15 6 Отговор
    Като ги изплющи параноята и ще изтрешрят още повече след 10 дена
  • 8 Гост

    29 2 Отговор
    Значи пушачите на трева са пословично спокойни?! Бря да му се не види, че българската младеж какво ли пуши, че е така нервна?

    Коментиран от #12, #21

  • 9 Браво

    18 12 Отговор
    Нидерландците са номер едно браво българите трябва да се учат от тях в хубавата цигара е истината и спокойствие на мозъка
  • 10 Балсам

    8 3 Отговор
    Вече отвориха защото уличния пазар който е по опасен ще се разрастне :)
  • 11 напушен вирус

    21 0 Отговор
    Напушваш вируса и той умира от смях.
  • 12 Нервни са

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Като не пушат 😉

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Feghoul

    2 9 Отговор
    Имате ли нужда от финансиране за проект или лична грижа (покупка на автомобил, покупка на жилище, обновяване на дома)? Готови сме да ви предложим кредити от 5000 евро до 1000 000 евро само на цена от 2%. Така че за всяка нужда не се колебайте да се свържете с нас.
    E-MAIL: [email protected]
    Whatsapp: +32 477 29 69 02
  • 15 hmhmhm

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шперца":

    хубаво е някой да потвърждава новините
  • 16 другарят

    13 8 Отговор
    На боклуците от Западаща Европа, не им трябва коронавирус, те и така са тръгнали към канализацията на историята! Лошото е че и ние се качихме в техният влак заради местните предатели!?
  • 17 Превазмогва се

    5 10 Отговор

    До коментар #12 от "Нервни са":

    Не толкова особено,не е като ракия и салата после да си биеш и жената и децата като бягаш за селата да си счупиш и колата и главата и....
  • 18 Румяна Костова

    9 1 Отговор
    Защо, поне са по-весели от стадата американци, които се бият в супер маркерите за тоалетна хартия и купуват оръжие. Холандците ще си седят в къщи и ще се веселят,без да кроят планове как да нападнат комшията, който се е уредил с повече от най-дефицитната стока.
  • 19 Процесор Вучков

    6 2 Отговор
    Живях там 3 години. Няма такива пропаднали наркомани като тия.
  • 20 Никол

    2 0 Отговор
    Боже, за кой ли грях ръце всесилни Ти подигна и нас наказа! Ами ето за този - наркоманията и проституцията са законни в Така нареченото развито и демократично общество! Така е било в древна Гърция и Рим и какво - изчезнали са! Сега това ще се случи също,но по целия демократичен свят. Така Земята,ще се очисти от боклука !

    Коментиран от #22

  • 21 User124

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Не пушат качествена трева защото не е толерирана тук, това което пушат е пръскано със всякви гадости и т. н. + това повечето родители не могат да разпознаят когато си надрусан с нещо по-силно като амфетамини или кокаин и си набиват филма че детето им е агресивно заради тревата 😉
  • 22 User124

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Никол":

    Да пушиш трева не е наркомания, по тази логика и пиенето на алкохол е дрогиране защото той е токсичен и вреден за здравето, както и цигарите!
    Хора образовайте се... В кой век сме?
    Някой предпочитат да отпускат като надигат чашката а други като пушат трева! Разликите са огромни, обаче! Когато се напиеш си неадекватен до такава степен че не знаеш какво говориш и правиш а в повечето случай дори не си спомняш какво си правил на следващия ден! При тревата винаги си зависи от сорта и от самия човек който я употребява но не може да се умре от употреба на трева без значение дали е дългосрочно или краткосрочно при алкохола нещата не стоят по този начин! Четете статистики преди да пишете нелепи коментари!
Новини по държави: