Last news in Fakti

16 Март, 2020 20:03 1 981 21

Мерки! Пенсионерите в Сърбия могат да отложат плащането на сметките си за февруари, март и април

  • сърбия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ана бърнабич-
  • александър вучич

Мярката е предвидена с цел да не се принуждават възрастните да излизат от къщи в условията на извънредно положение заради коронавируса

Мерки! Пенсионерите в Сърбия могат да отложат плащането на сметките си за февруари, март и април - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският премиер Ана Бърнабич обяви днес, че правителството ще осигури възможност на по-възрастните граждани да отложат плащането на сметките си за февруари, март и април, а когато ги платят, няма да им се начисляват лихви, предадоха Танюг.

Тази мярка е предвидена с цел да не се принуждават пенсионерите да излизат от къщи в условията на извънредно положение заради коронавируса.

Бърнабич каза, че това решение ще бъде прието от правителството по молба на президента Александър Вучич.

Тя добави, че държавата ще намери и решение как да се изплащат пенсиите, за да не се принуждават пенсионерите да ходят за парите си на гишетата в банките или пощите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП-ГЕРБ

    18 3 Отговор
    ТУК НЕ Е СЪРБИЯ-ОТКЪДЕ ЩЕ ГЕПИМ
  • 2 бай Шиле

    13 3 Отговор
    Вчера ми се обадиха от Софийска вода.Имам три неплатени фактури!Шок и ужас!Цялата сума е 29лв.и 45 стотинки.Кога ще ги стигнем ...сърбите?

    Коментиран от #4

  • 3 бай Шиле

    9 4 Отговор
    Барнабич е лесбийка.Май по добре умна лесбийка,а не селски пич неграмотник.

    Коментиран от #5

  • 4 Антикомунист руснак

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "бай Шиле":

    За тебе отворко това няма абсолютно никакво значение, защото нито ток плащаш, нито вода, нито парно, нито данъци.....Комунистите и атеистите в България ще мрат от яд, злоба и страх защото са прецакани от Кремъл и нямат нужната противоотрова, а служиха на Кремъл почти 20 години!! В тази страна е твърде вероятно да оцеляваме само ние чистите руснаци и то кръстени в Руската православна църква, защото българската не е православна....Не ви го пожелавам, но е твърде възможно да не доживеете разболяването си от коронавирус и да починете от злоба и страх...На тези, които имат нужната "кръвна група" в произхода си пожелавам успешно справяне с това генно биологично оръжие!! На живите-мъртви /атеистите, атакистите и комунистите/ пожелавам поне да не умрат от злоба!!

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 5 Български по хелзинкски комитет

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "бай Шиле":

    Прочети какви помощи дава правителството на Италия и ще изникнат сто въпроса към нашите мърши дето ни управляват

    Коментиран от #10

  • 6 бай Шиле

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антикомунист руснак":

    Нямам нищо против това,че имаш мнение по въпроса.Само че от десетина пишеш едно и също,без значение темата.Значи си платен трол при това не особено оригинален.Пази се от вируса,моля те.
  • 7 Човече,

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антикомунист руснак":

    Овал ли си вземане-даване с комунални доставчици? Защо ли питам, като се присмиваш на колегата! Е ли си тате носи, мама меси, Ура дА живей труда, нали? Но капацитет...
  • 8 Еди вирус,

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Антикомунист руснак":

    Броди ИЗ Европа-вирусът на комунизма, пред който короната е мъниче! Този вирус те е покосил! Вирусът на преразпределението и велико държавният шовинизъм...
  • 9 Feghoul

    0 2 Отговор
    Имате ли нужда от финансиране за проект или лична грижа (покупка на автомобил, покупка на жилище, обновяване на дома)? Готови сме да ви предложим кредити от 5000 евро до 1000 000 евро само на цена от 2%. Така че за всяка нужда не се колебайте да се свържете с нас.
    E-MAIL: [email protected]
    Whatsapp: +32 477 29 69 02

    Коментиран от #11, #20

  • 10 Хората са умни,

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Български по хелзинкски комитет":

    Не искат да изгорят балтона, заради бългите! Искат да запазят икономиката си! Но нашите са неподготвени, непредпазливи и непредвидливи...
  • 11 Деа процента на ден

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Feghoul":

    Дори и на месец колко става, бе драги? Колко годишно? Това също е Вид спекула, но Гешев спи!
  • 12 Някой си

    10 2 Отговор
    Бедна Сърбия може, ние “богатите” европейци не можем!
    Идете им вижте магистралите на “бедните” сърби!
  • 13 оня с коня

    2 9 Отговор
    Сръбските Апологети ОТЛАГАТ,НО НЕ ОПРОЩАВАТ сметките на Пенсионерите.А след няколко Месеца като като се събере една НЕПОСИЛНА СУМА,на Сръбския Пенсионер ще му спрат И тока,И водата,И Телевизията,И интернета,И телефона,И парното и т.н.И докато БГ ще получи едни МИЛИАРДИ ЕВРО БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ от ЕС,то Сърбя ще получи...Оферта за Старо Оръжие от Русия.Която Оферта обаче НЯМА ПРАВО ДА ОТКАЗВА!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Тази помощ

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    Се състои и от наши вноски. Нали не мислиш, че парите падат отгоре. Колко пари от митнически сборове и вноската ни гепи ЕС? Нашите пари са тази помощ...

    Коментиран от #16, #19

  • 15 Помощта

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    Отдавна е платена от крайният потребите, българският гражданин, калкулирана в цената, а върху помощта и акциз и ДДС , и надценка! Да те светна ! Какво е ЕС? Обединение, главна! Понякога си много ...
  • 16 оня с коня

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Тази помощ":

    И съм казал да не се опитвате да ме репликирате щото е равносилно на Краставичар Краставици да се мъчите да продадете,и ПАК...ПЪРВО:Вноските ни към ЕС са около 1 Милиард Евро,Получаваме Субсидии около 3,5 милиарда Евро.Това тука за Заразата си е пък съвсем отделно от Договореното Официално,отделно има и още Много и най-разнообразни пари за Бежанци,Огради,Компенсации за Изтребени животни и т.н.ВТОРО:Митнически сборове Действително се внасят от ВСЯКА ДЪРЖАВА-ЧЛЕНКА на ЕС ако Стоките са Внос от "Трети страни".Но КОЛКО Е ТОВА за БГ,след като ИЗНОСЪТ НИ в Размер на 70% е изключително за ЕС,а ВНОСЪТ НИ от тия "Трети страни"- НЕ Членки който се обмитява с 20%/предполагам само,не съм сигурен/ и се превежда на ЕС де факто се Компенсира от Чуждите Търговци ЧРЕЗ ОТСТЪПКА В ЦЕНАТА?Ей...разрушавате ми имунната с-ма с Глупостите си и ще ме хване Вируса накрая!
  • 17 Кой68

    0 2 Отговор
    Какво овчедушие в някои коментари....Нали тия пари за 3 месеца отлагане се трупат,а не ги опрощават?Като си замине рано или късно парите ще бъдат потърсени.Забравихте ли у нас какво се случи със А1 заради човешка грешка?

    Коментиран от #18

  • 18 случайно минаващ

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Кой68":

    Какво се е случило?
  • 19 бай Шиле

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Тази помощ":

    Колега,НЕ РЕПЛЕКИРАЙ ОНЯ С КОНЯ.Колкото повече му обръщаш внимание,толкова по големи глупости пише.Иначе е добро момче.Без него в сайта ще е скучно.
  • 20 бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Feghoul":

    Страхотна оферта! Трябва ли предварително да изпратим 100 евро и да чакаме отговор?
  • 21 Дон Чико

    0 0 Отговор
    Анатолчо Сензацията! Джурналето! С удивителните в заглавието!!! Йееее!