Last news in Fakti

17 Март, 2020 08:24 2 701 6

В Гърция арестуваха 127 души, нарушили карантината

  • гърция-
  • коронавирус-
  • карантина-
  • арестувани

По-голямата част от заразените имат леки симптоми

В Гърция арестуваха 127 души, нарушили карантината - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гръцката полиция арестува 127 души заради нарушаване на правилата на наложената национална карантина, които влязоха в сила през уикенда, се казва в изявление на полицията.

Нарушителите са били арестувани в кафенета, таверни, козметични салони, развлекателни центрове и супермаркети, на които беше наредено да затворят за 14 дни от събота, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

Лицата, нарушаващи карантината, са заплашени от глоби в размер до 5000 евро и затвор до две години. Гърция е регистрирала 331 потвърдени случая на хора, заразени с COVID-19, а четирима пациенти са починали.

Десет души са се възстановили и са изписани от болници. По-голямата част от заразените имат леки симптоми, предаде Новини.бг. Понастоящем има над 182 000 потвърдени случая на COVID-19 по целия свят и над 7100 документирани смъртни случаи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Добрия Чичко Ади

    6 1 Отговор
    Много му харесва снимката.Напомня ми за едни по добри времена.
  • 3 Факти призовава останете си в къщи

    2 2 Отговор
    И пикайте през балкона😂😂😂😂😂
  • 4 Силнотоков

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "слаботоков":

    Това очаква тия дето не спазват карантината и всички туристи тръгнали да пътуват без основателна причина. След пандемията светът ще стане по-добро място при ползване на такива учреждения по предназначение
  • 5 Главата не е за украса

    4 0 Отговор
    На мен ми прилича на обща баня с душове :D . По-добре милицията ни да даде информация, колко идиота прибра за неспазване на карантина. Ама ние си знаем... нула.
  • 6 Оп са

    0 0 Отговор
    Рибите в Гърция, ще правят купон, дълго време няма да бъдат месарствани от фирма "Дебелополски и партньори" ООД !