Last news in Fakti

17 Март, 2020 10:17 2 729 6

Край на църковните служби в Гърция

  • гърция-
  • църква-
  • църковни служби-
  • коронавирус-
  • кириакос мицотакис-
  • погребения

Изключение от забраната се прави за погребения

Край на църковните служби в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

С решение на гръцкото правителство се прекратяват временно службите във всички места за богослужение на всички религиозни учения и вероизповедания.

Църквите остават отворени само за индивидуална молитва, написа в социалната мрежа Туитър гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис, цитиран от АНА-МПА.

Прекратяването на всякакви религиозни служби и обреди беше обявено от министърката на образованието и вероизповеданията Ники Керамеос. Причина за това решение са превантивните мерки срещу разпространението на новия коронавирус в Гърция.

Изключение от забраната се прави само за погребения, надгробни обреди и индивидуална молитва. В тези случаи обаче също ще трябва да се спазват строги мерки за хигиена, които ще бъдат определени в постановление на министерствата на образованието и вероизповеданията и на здравеопазването. Прекратяването на службите и останалите религиозни обреди влиза в сила веднага и ще е в сила до 30 март.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    5 5 Отговор
    Покажете го на нашите попове това, за да не ръсят глупости по интернет. Гърците по-масово от нас посещават храмовете си и вземат такова рвшение сега. Направете си извода сами
  • 2 само че

    4 1 Отговор
    нелегалните мигранти имат подземни места и изоставени сгради за различни ислямски секти, където се събират стотици от тях и уж извършват странни мюсюлмански церемонии..
  • 3 Гост

    4 3 Отговор
    Говорете, каквото искате за мусюлманите в България, обаче Главно Мюфтийство, излезе със декларация на своя сайт, където ЗАБРАНИ провеждането на петъчната молитва и ограничи струпването на хора в Джамиите. Това го направи и Турция, а също, и мусюлма ите в Румъния. ОТГОВОРНОСТ КЪМ ОБЩЕСТВОТО!
  • 4 Всички болни и

    3 0 Отговор
    мигранти да вземат причастие
  • 5 от опит

    4 0 Отговор
    В Гърция..Църквата НЕ Е отделена от ДЪРЖАВАТА!!! Църковните служители са всъщност "държавни служители",получаващи заплатите си регулярно от общините. Следователно т.н. ДЪРЖАВА може да наложи каквото си иска по пътя на орязване на субсидиите и заплатите. У нас ,както знаете ЦЪРКВАТА е отделена от ДЪРЖАВАТА!!!! Никой и нищо не би следвало да се меси в дейността на ЦЪРКВАТА! А това,че в Гърция,която се е самообявила за " Крепост на Православието" е издадена такава заповед значи само едно: Гърция ще има още много да пати и скоро нищо няма да свърши!!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.