17 Март, 2020 13:20 2 025 3

Германия прибира своите граждани от чужбина

  • германия-
  • полети-
  • коронавирус-
  • хайко маас

Правителството ще отдели 50 милиона евро

Германия прибира своите граждани от чужбина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия започна да подготвя връщането на хиляди туристи, които са блокирани в популярни курорти по света, особено хора на организирани екскурзии в Мароко, Доминиканската република, Филипините, Малдивите и Египет, предаде AP.

Външният министър Хайко Маас заяви, че правителството ще отдели до 50 милиона евро за връщане на германци у дома в близките дни в сътрудничество с авиокомпании, включително с "Луфтханза". Маас не съобщи точен брой на блокираните в чужбина германци, но спомена, че има голям брой от тях в Мароко - около 4-5 хиляди.

"Дори да направим всичко възможно, няма да можем да осигурим решение в рамките на 24 часа за всеки един случай", заяви той. Маас съобщи, че външното министерство е издало предупреждение да се прекратят туристическите посещения в която и да било чужда страна.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ggggg

    4 2 Отговор
    А България затвори границите си за 16 държави. Могат да влизат само българи, които живеят постоянно в Бг и са на екскурзии в тези държави, но не и българи работещи там и желаещи да се приберат в България. Разрешено е само преводите им с евракита да влизат в Бе-ге-то.
  • 2 Пресаташето на коронавируса

    3 2 Отговор
    Парад за 9 май на червения площад в Москва ще има на мукавей в понеделник през 2048 година....Дотогава комунистите, атеистите и атакистите ще го гледат на запис от 2019 г😂😂😂 От другия месец руската армия излиза в карантина с тригодишни неплатени болнични! Очаквам все пак българските атеисти, комунисти и атакисти да се покръстят още тия дни 😂😂😂 Приемете православието, то е за вас, а след това поемете и причастието....
  • 3 10%

    3 0 Отговор
    10% ЖИВЕЯТ В ТУРЦИЯ 8млн.ЧАСТ ОТ ТЯХ БЯХА В ГРАД МЕКА