Last news in Fakti

17 Март, 2020 16:24 2 876 11

Появи се важна информация:Стабилна ли е икономиката

  • goldman sachs-
  • пазари-
  • икономика

Пазарите ще се възстановят напълно

Появи се важна информация:Стабилна ли е икономиката - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Записи от закрито заседание на инвестиционната банка Goldman Sachs са изтекли в интернет, съобщи Форбс.

Обсъждано е било състоянието на световната икономика. Срещата се е провела през седмицата.

На нея са присъствали водещи икономисти и представители на търговски банки. Участник на срещата явно я е записал и е разпространил записите.

Има и прогнози за коронавируса. Смята се, че 80% от заразените ще преминат през вируса леко. 15% ще бъдат със средна форма, а 5% в тежко състояние.

Пикът вероятно ще е след 8 седмици, след което ще им забележим спад. Смята се, че ръстът на БВП ще е най-нисък от три десетилетия насам. Фондовият индекс S&P 500 ще има отрицателен ръст с от -15% до -20%.
Посочва се обаче, че няма системен риск за световната финансова система.

Очаква се през втората половина на годината пазарите да се възстановят напълно. Посочва се, че данните са направени като кратко резюме.

Събрана е различна информация по темата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eee

    21 0 Отговор
    Блаженни са вярващите.
  • 2 Последния софиянец

    17 0 Отговор
    Дрън Дрън Дрън.
  • 3 twww

    20 0 Отговор
    ''' Записи от закрито заседание на инвестиционната банка Goldman Sachs са изтекли в интернет '' - СЛУЧАЙНО, ама само за балъците
  • 4 Ал та фанах Атаопънах

    15 0 Отговор
    То това че има епидемия не значи че няма да увеличат данъците.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    12 0 Отговор
    Единствено са прави за БВП , наистина ще е най-ниското през последните тридесет години.
  • 7 оня с коня

    11 0 Отговор
    Нека бъдем Коректни:Вирусът ще мине и замине но Лумпените ПАК ще си останат Бедни и Гладни ,а Богатите и Заможните - ПАК такива.
  • 8 VVV

    7 0 Отговор
    На световната икономика и пречи кетапостроенето и кредитната системи. Този срив е неизбежен . Всеки заем представлява използване на блага днес които утре трябва да се връщат. Освен това ако не се върнат се наводнява пазара с пари без стойност и се обезценява труда. За да има икономика трябва да се защити труда ,а не кеттапа .Кетапите са неонацистка идея за отнемане на възможнности от най мързеливите . Освен това ако ги плаща работника са и схема за ограбване на чужд труд .
  • 9 ДедоДъррр

    7 0 Отговор
    Боко бил от рождение с нелечим "КРЕТЕНаВирус" лепнат от свинска тиква сорт "Коравец" мазана и печена със свинска мас у гаража му в Банкя! Покрай него са заразени и сите говеда - парламентарни и правителствени! Напоследък и на генерали се нахвърля тоя гад че нали произхода му е генерало-симеоновски!
    Въшлясал дюшек с чергите се гори на огън до пепел ама... а де... Ще дойде и да се плаща!
  • 10 Offff

    5 1 Отговор
    За икономиката не зная,но за коронавируса е така. Всява се паника незнайно защо. При хора с придружаващи заболявания е възможно да има усложнения,но при добър здравен статус няма място за притеснения. Грип като грип. Човек със сърдечно съдови заболявания какъвто и грип да хване,вероятността да има усложнения е голяма.
  • 11 Маркс и любовникът ме Енгелс

    1 2 Отговор
    Нищо ново. Само червените боклуци от азиатската кочина решиха, че най-после е дошъл краят на света. За тях щеше да е избавление.