Last news in Fakti

17 Март, 2020 16:55 8 344 19

СЗО: Не приемайте ибупрофен, ако смятате, че сте заразени с новия коронавирус

  • коронавирус-
  • парацетамол-
  • ибупрофен-
  • сзо-
  • световна здравна организация

При самолечение препоръчваме парацетамол, а не ибупрофен, твърдят експертите на организацията

СЗО: Не приемайте ибупрофен, ако смятате, че сте заразени с новия коронавирус - 1

Хората, които подозират, че са се заразили с новия коронавирус, не трябва да приемат популярното лекарство ибупрофен, без да са се консултирали с лекар, оповести Световната здравна организация (СЗО), насочвайки вниманието към извършващо се в момента изследване за възможен негативен ефект от медикамента, предаде БТА като цитира ДПА.

Говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер заяви на пресконференция в Женева, че предишни изследвания не са установили връзка на противовъзпалителното лекарство с увеличени нива на смъртност, но добави, че в момента експерти извършват изследване.

"При самолечение препоръчваме парацетамол, а не ибупрофен", отбеляза той.

Изявлението му идва след като френски здравни специалисти предупредиха срещу употребата на нестероидни противовъзпалителни лекарства срещу болестта Ковид-19. Въпросната група медикаменти включва ибупрофен, аспирин и други лекарствени средства.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пресаташето на коронавируса

    11 40 Отговор
    Парад за 9 май на червения площад в Москва ще има на мукавей в понеделник през 2048 година....Дотогава комунистите, атеистите и атакистите ще го гледат на запис от 2019 г😂😂😂 От другия месец руската армия излиза в карантина с тригодишни неплатени болнични! Очаквам все пак българските атеисти, комунисти и атакисти да се покръстят още тия дни 😂😂😂 Приемете православието, то е за вас, а след това поемете и причастието.... Веднага се покръстете или скоро ще умрете, важен избор бързо направете, православието изберете и кръстник под наем светкавично намерете...!!!😂😂😂 Комунизма зарежете, а живота и парите обикнете...!!!😂😂

    Коментиран от #3, #18

  • 2 Offff

    16 2 Отговор
    "Говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер заяви на пресконференция в Женева,че предишни изследвания не са установили връзка на противовъзпалителното лекарство с увеличени нива на смъртност,но добави,че в момента експерти извършват изследване" ! НО! затова пък предишни изследвания са доказали увеличена смъртност от парацетамола,който Кристиан Линдермайер препоръчва.

    Коментиран от #11

  • 3 kkk

    18 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пресаташето на коронавируса":

    Помиярче, нали ти казах вече- бегом под моста да лапаш рязаните пишки преди да си умрял от глад

    Коментиран от #5

  • 4 Слушайте себе си

    27 0 Отговор
    Не приемайте нищо! Ако ще мре конят, да е от зоб, т.е хапвайте и пийвайте това, което организмът ви подсказва( сладко, солено, кисело..зависи) При животните се наблюдава, че когато са болни се ограничават от храна, пият много вода и спят. Кой както се чувства и най –добре спокойно, че ще изпопукаме преждевременно отпаник атаки.
  • 5 Пресаташето на коронавируса

    8 19 Отговор

    До коментар #3 от "kkk":

    Как е християнското ти име еврейче?? Или не си кръстен просто защото си атеист?? Ще ти играя хоро на комунистическият гроб точно след един месец!!!

    Коментиран от #6, #8

  • 6 kkk

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пресаташето на коронавируса":

    Няма да ти се получи- чувам, че манафите спазват стриктно карантината и поне месец ще се шибат само в домашни условия, тоест ти ще си пукнал от глад още преди края на месеца...
  • 7 Васил

    5 1 Отговор
    Взимайте Виагра
  • 8 Asdfg

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пресаташето на коронавируса":

    Ей, ще ти еба майката ПЕДЕРАСТ!

    Коментиран от #19

  • 9 ха ха ха

    6 0 Отговор
    явно Ибупрофена лекува настинката корона гъзус ;)

    Кво нещо е, толкова са се осрали с лъжите си, че от това което ми казват, правя всичко наопаки!
  • 10 Процесор Вучков

    3 0 Отговор
    Моето лекарство против КУРона вируса е ибуКУРфен
  • 11 000

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Offff":

    Пак Парацетамол е оказал натиск върху другите компании. Парацетамол е отровен и опасен за здравето

    Коментиран от #13, #14

  • 12 ПЕНКО

    5 3 Отговор
    КОМБИНАЦИЯТА МЕЖДУ ПЕНИЦИЛИН ,ХИНИН И ЧЕСЪН Е СУПЕРВАКСИНАТА СРЕЩУ ВИРУСА НА ЦРУ !!!!!!!!!!

    Коментиран от #16

  • 13 Лелеее

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "000":

    Че то Абсолютно всички химични препарати са много опасни за човека, НО КОГАТО СЕ ПРЕКАЛИ С ТЯХ. СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА АНТИБИОТИЦИТЕ И ЗА ВСИЧКО, ПРОИЗВЕДЕНО ОТ ХИМИЧНИ СУБСТАНЦИИ. Приемайте с мярка. А от хинина се получава тежко чернодробно увреждане, особено ако у в по голяма дозировка.

    Коментиран от #15

  • 14 мани мани

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "000":

    до 2 хапченца и така до 4 дни, няма опасност! колко парацетамола съм гълточил, ви е бедна фантазията :)
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Лелеее":

    Чoвeкът нe e бeзпoмoщeн пoлзвaтeл нa мeдицинcки уcлуги. Cрeщу вируc кoйтo нитo гo виждaш, нитo имa вaкcинa нaй-дoбрoтo прoтивoдeйcтвиe e ecтecтвeният имунитeт... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe. Прoблeмът e, чe в имунизaциoнния кaлeндaр нa дeцaтa, вeчe нямa прoлукa зa пocтaвянe нa вaкcини зa нoвитe бoлecти.
    "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 16 мани мани

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "ПЕНКО":

    пеницилин няма от 20г. !!! иззеха го! насложиха заместители, за да могат да се лекуват с него само богаташите... на мен преди 100г. даже и по-малко, ми биха пеницилинчето в крачката :) 30-40мин. не можеш се отлепи от леглото :) адска болка е хахахах първо пикаехме и после лягахме да ни го бият :) инак ше си се напикаеш 'щото не можеш да ходиш :) при тестването, винаги си губиш съзнание за микросекундички :) готино е хаха
  • 17 Mustafa

    2 0 Отговор
    Символът на организацията е змия хахах нещо странно има ли в това?
  • 18 бай Шиле

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пресаташето на коронавируса":

    Слушай пич,наистина ми омръзна от теб.Сигурно си много зле за да се кефиш на тъпотиите си.Ако майка ти е жива,питай я дали истинския ти баща не е някой орангутан,когато е била на сафари в Африка.Или я помоли да си разтвори краката и иди от където си излезнал.Мърша такава.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.