Last news in Fakti

18 Март, 2020 07:30 5 271 9

СЗО алармира: Вземете по-дръзки мерки в борбата с пандемията

  • коронавирус-
  • сзо-
  • световна здравна организация-
  • пандемия

Хората, които подозират, че са се заразили с новия коронавирус, не трябва да приемат популярното лекарство ибупрофен, без да са се консултирали с лекар

СЗО алармира: Вземете по-дръзки мерки в борбата с пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация настоя европейските страни да вземат по-дръзки мерки срещу новия коронавирус, предаде Франс прес.

"Всяка страна без изключение трябва да вземе по-решителни мерки, за да се преустанови или забави заплахата, свързана с коронавируса", заяви на пресконференция в Копенхаген Ханс Клуге, който отговаря за Европа в СЗО.

Той отбеляза, че отговорите трябва да са приспособени към реалността във всяка държава. "Всяка страна трябва да прецени състоянието, в което се намира, и местния контекст, включително разпространението на вируса, мерките срещу него, социалната приемливост, и да пристъпи към най-подходящите интервенции", поясни той.

Европейският клон на СЗО включва 53 страни. Изправена пред голяма глобална санитарна криза на нашата епоха, СЗО призовава да се извършва тест за всеки подозрителен случай на новия коронавирус. Пандемията от Ковид-19 вече отне живота на над 7000 души в света.

Хората, които подозират, че са се заразили с новия коронавирус, не трябва да приемат популярното лекарство ибупрофен, без да са се консултирали с лекар, оповести още вчера Световната здравна организация (СЗО), насочвайки вниманието към извършващо се в момента изследване за възможен негативен ефект от медикамента, предаде ДПА.

Говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер заяви на пресконференция в Женева, че предишни изследвания не са установили връзка на противовъзпалителното лекарство с увеличени нива на смъртност, но добави, че в момента експерти извършват изследване.

"При самолечение препоръчваме парацетамол, а не ибупрофен", отбеляза той.

Изявлението му идва след като френски здравни специалисти предупредиха срещу употребата на нестероидни противовъзпалителни лекарства срещу болестта Ковид-19. Въпросната група медикаменти включва ибупрофен, аспирин и други лекарствени средства.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    11 0 Отговор
    СЗО призовавала да се извършва тест за всеки подозрителен случай на новия коронавирус. И как да стане в условията която българската държава е поставила своите граждани. Всички вкупом да се изнесем и тестваме в ВМА ли. Къде са тия митични тестове. Как мин. Председателя на България има достъп до тях , а ние обикновенните граждани не.
  • 2 Барба Ердос

    1 2 Отговор
    Абе ние сме ОК, нямаме нужда СЗО.
  • 3 мжзи

    10 0 Отговор
    СЗО защо не каже какви трябва да бъдат тия мерки? Призовава за мерки, но нищо конкретно като мерки. Празно говорене.
  • 4 Спринт между капките

    5 1 Отговор
    При състоянието и техническата база на нашата здравна система препоръките на СЗО са утопия !Което означва ,че броят на заразените у нас ще клони към 80 % .Утешителното е ,че само около 15% от заразените го изкарват тежко ! И едва 2-3 % умират. И пак цифрата която се получава на края е смразяваща !
  • 5 Toni

    5 1 Отговор
    СЗО е спонсорирана основно от фондацията на фамилия Рокфелер , вие сами си направете изводи за всичко което се случва по света
  • 6 Неофициален неангажиращ зов от руското православие

    2 6 Отговор
    Парадът на глупоста за 9 май на червения площад в Москва ще се "състои" на мукавей в понеделник през 2048 година....Дотогава комунистите, атеистите и атакистите ще го гледат на запис от 2019 г😂😂😂 От другия месец руската армия излиза в карантина с тригодишни неплатени болнични! Очаквам все пак българските атеисти, комунисти и атакисти да се покръстят още тия дни 😂😂😂 Приемете православието, то е за вас, а след това поемете и причастието.... Веднага се покръстете или скоро ще умрете, важен избор бързо направете, православието изберете и кръстник под наем светкавично намерете...!!!😂😂😂 Комунизма зарежете, а живота и парите обикнете...!!!😂😂 За предпочитане е да си изберете някоя от руските църкви в България.... Евреите и ислямистите също да се размислят...
  • 7 Интересноо

    4 1 Отговор
    Тедрос Гебрейсус
    Шефа на СЗО случайно завършил Имунология и Инфекциозни болести в Лондон,докторска степен от Нотингам и за капак подарил(съдействал) Еритрея на Израел!
  • 8 ртртрттртртрт

    1 0 Отговор
    първа мярка: спиране на телевизиите!
    втора ако първата не помогне: спиране на интернет!
  • 9 КУЧЕТАТА СЪЩО

    0 0 Отговор
    УМИРАТ ОТ КОВИДА !