Last news in Fakti

18 Март, 2020 07:49 7 869 14

Лондон с нови мерки за борба с коронавируса. Замразяват ипотеки и изплащане на заеми за три месеца

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • пандемия

Британското правителство продължава с политиката си, която нарича "Правилните мерки в правилното време"

Лондон с нови мерки за борба с коронавируса. Замразяват ипотеки и изплащане на заеми за три месеца - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гарантирани от правителството заеми на стойност 330 милиарда паунда и тримесечно облекчение за изпитващите трудности да изплащат ипотеките си са сред спешните безпрецедентни мерки, обявени от британския министър на финансите Риши Сунак в подкрепа на бизнеса и семействата заради кризата около коронавируса.

Британското правителство продължава с политиката си, която нарича „Правилните мерки в правилното време“.

След първоначалните мерки за ограничаване на социалните контакти последва икономическият пакет. Обещаната сума от Риши Сунак от 330 милиарда паунда в помощ на бизнеса е наистина огромна, около 15 процента от брутния вътрешен продукт.

Сунак коментира; „Това означава, че бизнесите ще имат достъпи до своите заеми, за да плащат заплати, наеми, доставки или да правят поръчки.” Описвайки събитията като извънредни, той добави: „Никога в мирно време не сме били изправени пред подобна икономическа криза’.

От следващата седмица няма да се трупат лихви в рамките на пет месеца за заемите до пет милиона и по-малките бизнеси ще имат достъп до 25 хиляди от своите депозити, за да покриват разходите си.

Особено внимание се обръща на развлекателната индустрия, в която попадат кината, театрите, заведенията и много други и която се очаква да бъде много сериозно засегната.

Трябва обаче да се отбележи, че подкрепата, която ще получи бизнесът, за да оцелее, все пак е под формата на заеми. Следвайки именно политиката „Правилните мерки в правилното време" Борис Джонсън заяви, че още не е време да бъдат затворени училищата. Вчера в Обединеното кралство имаше 14 нови смъртни случая.

Фалира известната дизайнерска компания „Лора Ашли“. Отменят се всякакви по-големи масови събития. Всички неспешни операции ще бъдат отложени от 15 април нататък, за да се освободят 30 000 болнични легла. Населените места все повече опустяват, по магазините има все повече празни рафтове.

Правителството отново обяви, че ще направи всичко, което трябва за здравето на хората и че няма място за паника.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 в бегето очаквайте точно обратното😂😂😂

    15 5 Отговор
    Грабежи лихвари измамници😂😂😂😂😂

    Коментиран от #2

  • 2 Булгаристан

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "в бегето очаквайте точно обратното😂😂😂":

    За съжаление си прав, ето вече започна популизма с домус ага, направи се на болен и олеле, видяхте ли ,че и аз съм човек.

    Коментиран от #4

  • 3 роялист

    9 9 Отговор
    Както обикновено - британците (и в частност ,политиците им) се показаха ,като завършени идиоти. Нали бяха ербап ,нали Джонсън прокламираше "естествената имунизация" ,сега какво стана ?! Олеле ,майко ! Стойте си на острова ,заразявайте се един-друг и ... по далече от нас ! Мрете си на спокойствие ,но ... на острова. Да живее кралицата (и Борис Джонсън) !

    Коментиран от #13

  • 4 Centurion

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Булгаристан":

    Абсоютна схема с Домуза.
  • 5 Тигърът на Седемте тепета

    0 2 Отговор
    Paджастан Садикханабад - да живей!
  • 6 Borislav Popov

    2 4 Отговор
    В Мацква, никой нищо не замразява братче, Путен вика, плащайте или излизайте. Банките в Рашка не бива да изтърват процентите, дето ги дерат от населението.

    Коментиран от #7

  • 7 Бачо Киро

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Ми нямат си такъв британец като тоя от снимката... Давал бил 330 милиарда... Ма нали знаеш кои ще ги получат... Иначе британците ди вчера даже училищата държаха отворени... Пълна безотговорност...

    Коментиран от #8, #14

  • 8 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    Имат си, имат си, ти просто не знаеш нищо. В Русия власта се държи от евреи, татаро-монголи и кавказки чифути. Монгола, Шойгу е генерал и министър на отбраната, но даже не е ходил в казарма. Виж и се вгледай внимателно в мутрата на кмета на Мацква Сергей Собянин и да не те лъже измисленото му руско име. За Шалом Путин и Шалом Медведев, по нататък ше ти разкажа, ако бъдеш послушен.

    Коментиран от #9

  • 9 Каката

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Разбрахме те,че си русофоб,ама си и толкова ограничен,че крещи!Това да не ти е хоремага с пияндурниците,дето ръсиш лакърдии! Има много подготвени хора/не тези от щаба/,а други,които са учили за това-епидемиолози! Явно Пунин и Русия са ти като кол в задника?!Свиквай!
  • 10 СавеЦка USsR

    3 0 Отговор
    Ето това е разликата между белите държави и тези африко подобните като Бгто.Тука няма кой да каже криза е хора остава без работа няма как да плащат кредити сметки..
  • 11 случайно минаващ

    0 0 Отговор
    Министърът има малко спорна визия за британец.

    Коментиран от #12

  • 12 бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "случайно минаващ":

    Е то пък нашият като е с визия на помак, какво ни грее?Горанов е по зле и от нашия Боре Попов.
  • 13 пиянист

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "роялист":

    ти остай тая ко казал оня ден кво направил днес, то тука да не е по различно с нашите ти гледай кво прави мангизи за бизнеса на всеки работник останал без работа му дава 80% от заплатата спрират ипотеки плащането на заеми....дай да видим сега тука как е... в расия как е
  • 14 как кога

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    седмично месечно зависи кога ти е заплатата тогава ти ги привеждат в банковата сметка дават ти 80% от заплата да си стоиш у вас, а сега познай дали и кога ще излязат англетата да стачкуват