18 Март, 2020 10:26 1 761 4

Румъния затваря ресторантите

  • румъния-
  • коронавирус-
  • ресторанти-
  • мерки

Спрени са всички културни и спортни дейности

Румъния затваря ресторантите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Румънският вътрешен министър Марчел Вела обяви на пресконференция редица нови мерки за борба с разпространението на коронавируса в контекста на въведеното в страната извънредно положение, предаде ТАСС.

Обслужването и консумацията на храни и напитки в ресторанти, кафенета и хотели ще бъдат преустановени. "В тези заведения е разрешена продажбата на храни и напитки, ако не предполага присъствие на клиенти в помещенията им", каза министърът, цитиран от Аджерпрес.

"Всички културни, научни, артистични, религиозни, спортни и развлекателни дейности, включително хазарт, балнеологично лечение и процедури за грижа за тялото на закрито, са спрени", каза той, "както и всякакви събития, включващи повече от 100 души на открито".

Министърът призова живеещите в чужбина румънци да не се прибират в Румъния през този период, тъй като те веднага ще се окажат под карантина или в изолация у дома. Редица европейски държави обявиха извънредно положение, за да спрат разпространението на вируса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кукуригу

    5 2 Отговор
    Изостанала работа!Те нашите вече фалираха а тия сега ще ги затварят!
  • 2 Дельо хайдутин

    7 2 Отговор
    Власите са хитри. Не искат да си прибират заразените цигани от чужбина, за разлика от нас.
  • 3 Гост

    2 1 Отговор
    Мой приятели от Румъния, които живеят, в мално градче споделиха, че в при гяб мерките са закъснели, единствено каза, че Джамиите са преостановили своите религиозни проповеди!
  • 4 Процесор Вучков

    0 0 Отговор
    Къде ще ям мамалига сега?