Last news in Fakti

18 Март, 2020 14:17 19 673 22

Китай: Има лекарство, което лекува коронавирусa

  • китай-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • авиган

Препаратът против грип "Фавипиравир", известен и като "Авиган", е показал клиническата си ефективност при лечение на заболяването

Китай: Има лекарство, което лекува коронавирусa - 1
Снимка: Shutterstock

Препаратът против грип „Фавипиравир” (известен и като „Авиган”) е показал клиническата си ефективност при лечение на заболяване, предизвикано от новия вид коронавирус.

Информация за това съобщи ръководителя на Центъра по биотехнологии към Министерството на науката и техниката на Китай Чжан Синмин, предаде БГНЕС.

„Фавипиравир” вече е преминал клиничните тестове, които са показали добра ефективност в лечението на коронавируса, сподели той.

Препаратът е одобрен за продажба в Япония през 2014 г. и до момента няма данни за странични ефекти.

При пациенти, третирани с „Фавипиравир” отрицателни тестове на коронавирус са получени още на четвъртия ден след началото на лечението, докато при останалите са били необходими средно около 11 дни.

Наблюдава се и значително по-добро състояние на белите дробове у всички третирани с препарата пациенти.

Отчитайки безопасността, ефективността и достъпността на препарата, изследователите препоръчват на лекарите официално „Фавипиравир” и предлагат той да бъде включен колкото е възможно по-скоро при лечението на заразени с коронавирус, се казва в съобщението.

Препаратът „Фавипиравир” е разработен от японската корпорация „Fujifilm Holdings” за лечение на грип. По-рано той е използван ефективно в борбата с ебола.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    25 5 Отговор
    Отивам до аптеката да купя.

    Коментиран от #19

  • 2 Браво

    41 0 Отговор
    Еваларка на джапонците !
  • 3 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬📉

    41 24 Отговор
    Спрете паниката и истерията ! Защо Бойко парализира икономиката на България ? Иска да ни фалира ли ?

    Коментиран от #11

  • 4 Айдееее

    19 5 Отговор
    тези удариха джакпота.Сега ще продават панацеята на каквато цена им харесва.

    Коментиран от #9, #10

  • 5 Факт

    22 15 Отговор
    ГРОБ искат да ни погребат
  • 6 Прилепи лангле

    9 15 Отговор
    обилно поляти с Боярищник, цяр за всеки червен слепок...
  • 7 Госあ

    6 3 Отговор
    Кой иска ? Мацките са с предимство 🤩
  • 8 COVID19 е нищо

    15 7 Отговор
    Във всеки дом има бактерии способни да ви пратят в гроба. Тетанус , Ешерихия Коли, Легионела .......
  • 9 Госあ

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Айдееее":

    Fujifilm Този препарат е доказан срещу Ебола. Има много излекувани пациенти, но само в началните стадии, когато вирусните частици на Ебола са вече във висока концентрация е неефективен. Затова, този препарат върви с тестове и навременно лечение.
  • 10 Госあ

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Айдееее":

    Освен това, в страната на самураите не можеш да си правиш каквото искаш, защото играе меча. Оня мишок от ливан имаше късмет, че го изнесоха в калъф за виолончело с телесна температура, щото можеше да бъде в друг калъф.
  • 11 ицо

    18 12 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬📉":

    Ти малоумен ли си...? Не защитавам Бойко, но не само българската икономика е парализирана! Огледай се малко, какво става по света. Да не мислиш, че всичко това е измислица на Бойко? Каквито мерки са предприели на всякъде, такива сме предприели и у нас. Или може би се чувстваш с нарушени права и свободи, като те карат да си стоиш у вас? На никой не му е приятно, много хора ще останат без работа, без бизнес. Ще трябва да се преборим и с това, и като мине всичко заедно да съживим икономиката на България.

    Коментиран от #13

  • 12 Сатаната

    6 3 Отговор
    Е, ся баце къ шъ сака пари от фондовете?
  • 13 Ггггг

    13 6 Отговор

    До коментар #11 от "ицо":

    Аре огледай се малко ти:
    1. СЗО= САЩ
    2. МВФ = САЩ
    3. Г5-8 = Сащ

    САЩ в момента приватизират световната икономика. Всичко пара на борсата. Само цардолар расте. Как така?! В най-удобния момент в търговските войни на Перчема?! Просто им трябваше голяма война, каквато не им се получи в Иран и Сирия, или друга голяма общо-световна простотия! Няма да кажа каква е, но следя. Орсите и четамежду редовете

    Коментиран от #16

  • 14 Фермер

    2 8 Отговор
    В Италия струва 2000евро с поръчка от аптеката.
  • 15 Неофициален неангажиращ зов от руското православие

    5 7 Отговор
    Парадът на глупоста за 9 май на червения площад в Москва ще се "състои" на мукавей в понеделник през 2048 година....Дотогава комунистите, атеистите, русофило-атеистите и атакистите ще го гледат на запис от 2019 г😂😂😂 От другия месец руската армия излиза в карантина с тригодишни неплатени болнични! Очаквам все пак българските атеисти, комунисти и атакисти да се покръстят още тия дни 😂😂😂 Приемете православието, то е за вас, а след това поемете и причастието.... Веднага се покръстете или скоро ще умрете, важен избор бързо направете, православието изберете и кръстник под наем светкавично намерете...!!!😂😂😂 Комунизма зарежете, а живота и парите обикнете...!!! 😜😜 За Страшният Съд се подгответе и за Апокалипсиса се вразумете, а случайният секс веднага забравете! За предпочитане е да си изберете някоя от руските църкви в България.... Евреите и ислямистите също да се размислят... Вслушайте се в думите на Негово Светейшество Руският Патриарх Кирил и не пренебрегвайте молитвите на Негово Светейшество Вселенският Патриарх Вартоломей...

    Коментиран от #17

  • 16 Hmmm

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ггггг":

    Не приватизарат а задържат китайската и убиват европейската.Но Китай се справи много бързо.Там няма такива бюрократични мудни институции като в ЕС. При нас в ЕС възстановяването ще е дълго.А "растенето" на долара не е в интерес на икономиката им.Напротив-бич е! Ако можеха,щяха да го свалят (спекулативно девалвират)както го направиха през 1993 г. Но сега не могат,тъй като дълговете им са вече колосални.След Обонго нямат полезен ход.
  • 17 Behemoth

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Неофициален неангажиращ зов от руското православие":

    Е ако го копираш това още сто пъти дали ще станеш по умен?
  • 18 Госあ

    4 3 Отговор
    Япония има препарат за лечение на 2млн пациенти и не планират да произвеждат повече. Обществото им е подсигурено и явно никой не е поискал още от този препарат. ЕС има план за лечение с кърпи с оцет (ако намериш в магазина) и студена вода (ако пуснат в Перник) и молитва.
  • 19 Тодоров

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Много си наивен. Та ние живеем в България, държавата на абсурдите. Май не сме чували за това лекарство у нас. И ако липсва, най вероятно е заради това, не някой не си е получил комисионните или се предлага някакъв западен продукт. Ако ОБАЧЕ рекат да внасят това лекарство, моля, имаме си закон за Обществените поръчки. Започва едно протакане с обявления, спазване на изисквания,туткане на чиновническият апарат, или пък някое медецинско светило или Агенцията по вписване на лекарствата ще откаже.... и т.н. И ако се стигне до внос, ....вече я камилата, я камиларя.
  • 20 защо

    1 7 Отговор
    каква е тая тъпа статия фалшива- имали лекарство
    -а и точно в Япония се тества не в Китаи - васи тъпотиите
  • 21 Гражданин

    4 0 Отговор
    Еми хайде де!!!!!!!!! Хайде да се задейства Мутафчийски, премиер, президент, всички които ни обясняват колко мислят за нас и да го поръчват преди тъпите бюрократични глупости на Европа и преди да сме се запалили!
  • 22 ДедоДъррр

    0 0 Отговор
    Чекайте бееееее.... Първо да се изпоназаразим поне милион-два че да рахатяса държавата от пенсионерите. Нали за това мечтаят политиците - да измре оная сган дето псува на опашки пред куфландите и билите... Ваща м....