Last news in Fakti

19 Март, 2020 13:11 6 745 6

Италия удължава карантината

  • италия-
  • карантина-
  • коронавирус-
  • джузепе конте-
  • магазини-
  • мерки

Ограниченията дават резултати, каза италианският премиер

Италия удължава карантината - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италианското правителство ще удължи сроковете на карантината и ограничителните мерки, въведени заради разпространяването на коронавируса. Това заяви премиерът Джузепе Конте пред вестник „Кориере дела Сера“.

„Правителствените мерки, включващи прекратяване на търговската дейност, затваряне на училищата, не могат да не бъдат удължени“, каза той. Според Конте ограниченията дават резултати при сдържането на разпространението на коронавируса, но все още не е ясно кога ще бъде преминат пика, предаде Нова телевизия.

Освен това правителството планира да въведе допълнителни ограничения за населението, които могат да засегнат разходките на чист въздух. Министърът на транспорта Паола Де Микел издаде снощи поредната заповед за намаляване до минимум на железопътните съобщения: отменени са 85% от влаковете. Правителството също така нареди да се намали работното време на магазините за храни по време на почивните дни. Все повече офиси и държавни учреждения работят дистанционно. Намаля персоналът в банките и пощенските клонове, които за момента са отворени.

По-рано бе обявено, че карантината, включваща забраната за предвижване на населението без основателна причина, се въвежда до 3 април. Ватикана вече обяви, че Великденската литургия на 12 април ще премине без вярващи. Почти 3000 души са починали от коронавируса в Италия, броят на заразените надхвърли 35 хиляди, а над 4000 души са се излекували.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Странно

    12 1 Отговор
    При 465 жертви за последното денонощие какви резултати има предвид?

    Коментиран от #5

  • 2 Аноним

    4 1 Отговор
    Ад до кога няма да има ваксина
  • 3 forza super mario

    3 3 Отговор
    Затяга компотите на майка си , снимката си е пародия отвсякъде , като видя армията да изгаря лафката , тогава свирете мисирки ........
  • 4 Факт!

    11 3 Отговор
    Най сетне се доказа това което говорех от десетилетия че италианците са абсолютно неорганизирана тъпа сган а тъпите итал фенове ми обясняваха за ферари алфа умрело и други глупости.
  • 5 РЗС

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Странно":

    Има впредвид, че не са всичките в черни чували, те това е напредък за тях
  • 6 Четете маймуни

    11 2 Отговор
    Айде още се разхождайте маймуноподобни примати и ми разсъждавайте какво трябва и какво не трябва, не е ли по добре преди да станеме като в Италия да спазваме карантина и всичко да се оправи, не знам що сме толко проЗ народ и чакаме първо нещата да станат по зле и после да му мислим:-)