20 Март, 2020 13:11 3 188 4

Китай: Внесените случаи на коронавирус вече са 228

  • китай-
  • коронавирус-
  • внесени случаи

Втори ден без нито един нов вътрешен случай

В Китай внесените случаи на коронавирус са нараснали до 228, след като заразени пътници са посетили още провинции, добавяйки натиск върху властите да засилят контрола и правилата за влизане в страната. Това предаде Reuters.

Според дневните данни на Националната комисия по здравеопазване, в четвъртък, за втори пореден ден, Китай не е открил нито един вътрешен случай на коронавируса, който се появи в провинцията Хубей в края на миналата година.

Страховете от втора вълна от инфекции нарастват точно когато страната успя да постави епидемията си под контрол. Китайски емигранти, много от които са студенти, се прибират все повече и повече от Северна Америка и Европа, където коронавирусът се разпространява с бързи темпове.

„Броят на внесените случаи в Китай се е увеличил допълнително, както и следователно натискът да бъдем нащрек“, каза на пресконференция в Пекин Уанг Бин, служител на Националната комисия по здравеопазване.

Според информация на официалната служба, континентален Китай има 39 нови внесени случаи на коронавирус. Четиринадесет от тях са в южната провинция Гуандун, осем в Шанхай и шест в столицата Пекин. Тези ключови транспортни центрове са именно основните входни пунктове на заразените пътници.

Националната комисия по здравеопазване не каза какъв е произходът на случаите, но провинциалните власти заявиха, че част от пътуващите са били във Великобритания, Испания и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо хайдутин

    21 2 Отговор
    Не може само износ, трябва и внос. На нас как ни го внесоха ромите.

    Коментиран от #4

  • 2 Димитър

    6 9 Отговор
    Китайския комунистически вирус бе разпространяван най много в Европа от китайските компании и фирми които са нацвъкани в Европа от самите китайци. Агресивната китайска икономическа политика ще нанесе тежки поражения на целия Ес. Китайските ниско качествени и кичозни стоки ще ударят по европейският пазар, което е груба грешка. Най големите крадци на западни технологии и ноу хау са Китай, а едва втори при тези кражби са Русия.
  • 3 До Дельо хайдутин

    1 0 Отговор
    Смешник нито един циганин не е заразен за сметка на теб и поколението ти
    Дельо хайдутино
  • 4 Царе сме ЦИГАНИТЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо хайдутин":

    Няма заразени
    Смешников ,циргаджия,