Last news in Fakti

20 Март, 2020 19:07 2 660 3

Разследват фалшиви продукти, свързани с коронавируса

  • маски-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • карантина

Иззетите продукти включват маски, медицински изделия, дезинфектанти и тестови комплекти

Разследват фалшиви продукти, свързани с коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Регулаторните органи на Европейския съюз започнаха разследване за вноса на фалшиви продукти, свързани с коронавируса, които са неефективни или дори вредни за здравето, съобщи в петък Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, цитирана от Ройтерс.

Иззетите продукти включват маски, медицински изделия, дезинфектанти и тестови комплекти.

Фалшивите маски, включително фалшиви маски за деца, се предлагат онлайн в страните от Европейския съюз за между 5 и 10 евро всяка, или около три пъти по-висока от тяхната нормална цена.

"Освен че са неефективни срещу вируса, тези продукти също така не отговарят на стандартите на ЕС и потенциално могат да навредят на здравето ни. Например, те могат да провокират опасно бактериално заразяване", се казва в изявлението на ОЛАФ.

ОЛАФ заяви, че фалшивите продукти влизат в Европа чрез онлайн продажби и пристигат главно чрез пощенски или куриерски услуги, но също и чрез контейнери с фалшиви сертификати или като те са декларирани като други продукти. След това те могат да се намерят по нормални канали за разпространение или на черния пазар.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    8 0 Отговор
    Всичко свързано с този вирус е фалшиво,само мизерията която следва ще е истинска.
  • 2 Обикновен човек

    2 0 Отговор
    Това което не плащаш на тройна цена е фалшиво!!!!ПЛАЩАЙТЕ,ПЛАЩАЙТЕ,ПЛАЩАЙТЕ!!!!!
  • 3 Пенсионер 200

    2 2 Отговор
    ПРОКЛЕТ БЪДИ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ! ТРИЖДИ ПРОКЛЕТ! И ЦЯЛАТА ТИ РОДА ДА Е ТРИЖДИ ПРОКЛЕТА! АМИН!