Last news in Fakti

21 Март, 2020 08:40, обновена 21 Март, 2020 08:43 4 058 23

Заразените в Европа вече са над 100 000 души

  • коронавирус-
  • европа-
  • китай-
  • ухан

От Световната здравна организация за последното денонощие са регистрирали 24 247 нови случая на коронавирус в света

Заразените в Европа вече са над 100 000 души - 1
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) съобщи в сайта си, че за последното денонощие е регистрирала нови 24 247 случая на заразяване с коронавирус в света, както и нови 1061 смъртни случая, предаде ТАСС.

С новите данни общият брой заразени в света достига 234 073 души, от които 104 591 в Европа. Броят на смъртните случаи вече е 9840 души, от които в Европа са над половината - 4899, в това число 816 през последните 24 часа.

Китай съобщи за 41 нови случая на заразяване през последните 24 часа, всичките от пристигнали от чужбина хора, и нови седем смъртни случая, шест от които са в град Ухан, предаде Асошиейтед прес.
С това заразените в Китай стават 81 008 души и 3255 починали.

Общо 71 740 души са обявени за оздравели и са изписани от болница.

В Ухан вече трети ден не се съобщава за нови заразени сред местните жители. Градът трябва да достигне 14 дни без нови заразявания, за да бъдат отменени наложените му драстични ограничения над пътуванията.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт!

    3 14 Отговор
    Нали ги лекуваха с някакво японско.Само америкнското ремдевизир работи затова и Южнокорейцитв се справиха те бачкат с американското.

    Коментиран от #4

  • 2 Гневен

    17 2 Отговор
    Значи реално са над милион...Честито на евро бюрократите които вместо да работят в Брюксел-ни разправяха,че всичко е о.к. и под контрол..
  • 3 Blackthorn

    6 4 Отговор
    Тия птици на снимката какво клъцат? Просо или ечемик?
  • 4 Госあ

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Факт!":

    Корейците бачкат с германското,месирко. А единственият доказан препарат е Авиган. С уточнението, че е 100% ефикасен в началните етапи на контаминиране, а не като си пълен с вируса. Всъщност, това се отнася за всички. Затова е необходимо да се правят тестове.

    Коментиран от #5

  • 5 Факт!

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Не напротив бачкат с Ремдевизир.

    Коментиран от #7

  • 6 Голяма разлика

    11 4 Отговор
    Европа 500 милиона - 100 хиляди заразени.
    Турция 80 милиона - 150 хиляди заразени.
  • 7 Госあ

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Факт!":

    Плакинил използват основно. А може и ремдесивир да ползват, но не ползват най доброто, само защото са пред война със самураите. И не знам какво се оплакват от тях,като ги пазиха като единна държава, дадоха им технологии, нямаше военни дори. Това, че били ползвали жените им сексуално, ем и те самите са се възползвали от същите тези. Отидоха краварите и ги разцепиха на две, ама сега много ги обичат и плюят по всичко японско, което винаги е било по добро от американското. Със сигурност.

    Коментиран от #9

  • 8 Endgame

    4 2 Отговор
    Краят е близо!
  • 9 Факт!

    0 8 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Е ти кво искаш южнокорейците не щът камунизма на севера.Любимите ти японци също са със Сащ нещо а не с катай и русия.

    Коментиран от #10

  • 10 Госあ

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Факт!":

    Това ще се промени. Системата в развитите азиатски страни е съвсем друга и се доближава до комунизма както се и видя по реакцията им,а не до либерастите. Ама всъщност се оказва,че и сащ не са големи либерасти. Либерастията им е за износ.

    Коментиран от #11

  • 11 Факт!

    0 10 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Ахаха Япония комунисти смех пълен.Ако не бяха рестрикциите след ВСВ 2 като за победена държава досега Япония да е смазала и Китай и Русия и да ги владее.

    Коментиран от #13

  • 12 Абориген БГ

    8 0 Отговор
    Четете две статии списание "Nature$ водещо научно списание в САЩ.
    nature.com/articles/nm.3985
    (обърнете внимание на името сред авторите: Ли Ши предпоследният, един от разработчиците е работил в Ухан институт вирусология)
    Следваща статия, учени предупреждават за риска във във връзка със статията от 9.11. 2015 за възможна пандемия:
    nature.com/news/engineered-bat-virus-stirs-debate-over-risky-research-1.18787

    А сега си спомнете думите на официалният китайски говорител на МВнР Ли Цзян, че САЩ са виновни за вируса.

    трябва да се разследва цялата история, и ако се окаже истина, САЩ да плащат обезщетения на всички държави и трагедията, която преизвикаха в световен мащаб финансова и морална. Хитлер номер 2
  • 13 Дамммм

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Факт!":

    Извинявам се,че навлизам в дискусията ви,но само едно изказване ще спомена тук на Бжежински по повод Япония-цитирам по памет."Япония с нейното политическо устройство се приближава много повече към левият фронт на действия-които категорически я отдалечават от САЩ и са заплаха за гео-стратегическите цели и безопасност за американската доминация в Азия.И е заблуда да приемаме че сме съюзници с Япония-а просто трябва да продължим следвоенният натиск и доминация над японският политически елит"....Та сами си правете изводите...

    Коментиран от #15, #17

  • 14 Се Лян Дур

    8 1 Отговор
    Вчера приказвах с познати в Германия и Холандия ,и двамата казаха,че там (почти) никой не носи маски.
  • 15 Факт!

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Дамммм":

    Япония са си по-скоро като национал-социалистите в Германия.Те искат да доминират над другите жълтури в региона.

    Коментиран от #19

  • 16 Абориген БГ

    6 0 Отговор
    Сега се сетих, че САЩ са провеждали в периода януари - август в различни щати 2019 учения в 12 щата за борба, забележете, срещу "пандемия Crimson Contagion", сценарият предвижда, възникването й в Китай.Съгласно сценария "заболяването се разпространява от Китай по целия свят, СЗО обявява пандемия като сто и десет милиона американци могат да се разболеят, над седем милиона да са хоспитализирани, а 590 хиляди - почиват"

    Резултатът от учението е приложен в доклад от октомври 2019 г.
    В учението приемат участие: Министерство отбрана САЩ, Мин. на Ветераните,Сътрудници Съвет Нац. Сигурност, на ученията са поканени САЩ Червен кръст, Асоциация на сестри, Застрахователни компании и големи болници. Учените са оглавени от Калдес - експерт по биозащита.

    Много от елементите на провелото се обучение са поразително познати, споменава The New York Times, а членовете на Конгреса са били запознати с резултатите от 2019 г.

    Прекалено много съвпадения, за да е случайност.

    Коментиран от #20

  • 17 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Дамммм":

    Всичко е бизнес. Япония е остров без абсолютно никакви ресурси. Те знаят, че трябва да купуват от американците, за да може да им продават. Нямат друг избор. Купуват дънки и самолети,за да продават коли и електроника. Това е. За сметка на останалите обаче, не внасят "култура " покрай самолетите.

    Коментиран от #18

  • 18 Даммммм

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    Преди бизнеса и парите най-важното за САЩ е влиянието в този азиатски регион.А малко американците отхлабят натиска си над японците-политически,икономически,идеен,военен и т.н...-Япония веднага ще излезе от американската сфера на влияние.Имат самочувствието,потенциала,интелекта да бъдат самостоятелни играчи и сами да определят политическите си нагласи в обществото.Парите и бизнеса са само средствата които се използват от американците-а целта е влиянието на вътрешната политическа конюктура.Лек ден.
  • 19 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Факт!":

    Проблемът на Германия е, че внесе именно "демокрацията" за продан на американците. Ама тя е само за износ. Или по точно, може Германия е месинджър за нея в ЕС, щото като ги гледам си продължават до голяма степен по изпитаната си стратегия. Национал -социализма е точно това- ликвидиране на дребния търговец и предприемач,който освен тоалетна хартия (че даже и това) не може да произведе и подпомагане на големите корпорации, които осигуряват продукт,работни места и високи данъци. И всичко това под контрола на държавата. Това е системата в САЩ,Китай,Япония, Южна Корея и Русия. А в такива ситуации като тази, държавата със събраните данъци и контрол се проявява като социална и осигурява достатъчно ресурс за населението си. ЕС се превърна в една метастазирала структура, пълна с разсейки от дребни търгаши

    Коментиран от #22

  • 20 Geo

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Абориген БГ":

    http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/scenario.html

    Ето сценария на текущата пандемия но разигран още октомври миналата година когато никой не беше и чувал за корона вирус.

    Сигурно американците са врачки или ....

    Коментиран от #21

  • 21 Абориген БГ

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Geo":

    Благодаря Ви, изтеглих го в pdf , прочетох го нали сме "изолирани" - та остава време за четене.

    Яд ме е за възрастните хора, мойте съм ги изолирал сам, пазя ги, ама...,
    по нощите ги разхождам из парка, станаха вампири горките.
  • 22 Факт!

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Германия обаче се справя отлично с короната дори в сравнение с тяхният основен враг развитата Франция не говорим за другите изостанали държави като Италия Испания и тн.Въпреки застатяващото си население по-застаряващо и от това на Италия.

    Коментиран от #23

  • 23 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Факт!":

    Справя се,със 160000 теста на седмица, хлороквин и други препарати приложени навреме. Точно затова казвам,че изглежда е само месинджър и продължава със старите си номера.