Last news in Fakti

22 Март, 2020 16:33 5 567 4

Велика българска прима за ситуацията в Италия

  • италия-
  • коронавирус-
  • райна кабаиванска-
  • модена-
  • ситуация
Велика българска прима за ситуацията в Италия - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

"Модена е призрачен град. Времето е спряло. Няма движение. Консерваторията втори месец е затворена. Излизам на кратки разходки – жива душа не срещам, много е тягостно. По-лошо от война е. Помня бомбардировките в София, помня как се евакуирахме – за нас, децата, всичко беше забава. Дори падащите бомби и огънят. А сега виждам внуците си само по телефона, втора седмица не са идвали“, включи се от Италия Райна Кабаиванска пред bTV.

Великата оперна дива обаче не може да изостави учениците си, макар че са останали само трима – другите са отпътували за родните си места. Сред тримата е българката Александрина, която все още успява да стигне до дома на своята маестра. "Студентите засега влизат нелегално у нас – докато не ни тръснат някоя огромна глоба. Но пианистът ми няма как да дойде – той живее в околностите на Модена, а пътуването е забранено“, сподели още Кабаиванска. И добави, че вкъщи винаги има работа.

"Трябва да сложа ред в цял долап с ноти. Прослушвам и стари мои плочи и се ужасявам колко лошо съм пяла. Нали вече съм учителка – чувам само недостатъците. Тогава е трябвало да има някоя старица – като мен сега, за да ме научи“.

Кабаиванска обаче е оптимист. "Няма "домашни“ рецепти. Само науката ще ни спаси. Тук вече се говори, че скоро ще има ваксина. Да не се отчайваме. Дано да се събудим след този ужасен кошмар по-умни и по-човечни“, категорична е световната звезда.

Велика българска прима за ситуацията в Италия


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кабаиванска

    18 4 Отговор
    Права е жената
  • 2 КОНТРАТА

    15 23 Отговор
    Кукундрел по лошо от война било!??! Тази не е със всичкия си нощо че е Кабаиванска!!! Да ходи в Сирия да гонкаже където жертвите са вече над 500 000хиляди, а тука за 5-6 италиано трягедия! Обаче когато ти е далече от очите не ти пука и си пее в Консерваторията в Милано.

    Коментиран от #4

  • 3 Написаното и казаното

    9 10 Отговор
    каква цел имат? Велики баналности на възрастна жена.
  • 4 наму

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "КОНТРАТА":

    Мишок!