21 584 128

Ето как Русия ще се бори срещу коронавируса

Обсъжда се ограничение върху износа на храни

Ето как Русия ще се бори срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС/ EPA

Всички региони на Руската федерация са поставени в готовност за развитие на коронавирусна епидемия в страната. Препоръчано им е да действат по модела, приложен в Москва, пише "Комерсант".

Вестникът описва как руското правителство "подготвя страната за труд и отбрана от коронавируса". Кабинетът се кани да реструктурира дълговете на отделните региони, да въведе IT системи за контрол и оповестяване на населението, максимален брой държавни служби минават на дистанционен достъп, обсъждат се ограничения върху износа на храни и разпределение на бюджетните разходи по приоритет.

Засега Москва не обявява извънредна ситуация - силовите структури са получили указания само да проверят готовността за това и да проведат учения. Правителството, явно разтревожено от повишената готовност на фирмите за съкращения на персонала, възложи на трудовото и правното министерство да предотвратява необосновани и превантивни уволнения с извънпланови проверки.

В контекста на вирусната криза и поевтиняването на петрола - важен източник на бюджетни приходи, руската Централна банка ще подкрепи гражданите и икономиката на страната. С нови мерки банката ще подкрепи способността на финансовия сектор да предоставя на стопанството ресурси и ще брани интересите на хората, пострадали от пандемията, пише "Росийская газета". Става дума главно за целеви помощи. Централната банка изглежда засега не смята икономическите събития в Русия за дълготраен източник на проблеми, затова не променя основната лихва.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 34 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Синдикат на Ало Измамниците

  31 67 Отговор
  По снимката си помислих, че ще хвърлят Камаз - и от самолета........

  Коментиран от #8, #35

 • 2 защо

  135 23 Отговор
  големи са - и правят всичко както трябва - само дано се поучат и други държави от тях

  Коментиран от #7, #48, #66, #79

 • 3 православен мюсюлманин

  12 82 Отговор
  Глупости.
 • 4 Брееее

  26 139 Отговор
  Ограничения за износа на храни хахахахаха. На износа за картофи ли? Дайте малко на Венецуела, че са гладни нали е руски комунясал режим там хахахахаха.

  Коментиран от #12

 • 5 Рукола

  19 82 Отговор
  Кво стана с гадната пневмония където върлува от месец в необятната русия дали я овладяха
 • 6 Усмивката

  112 27 Отговор
  Ей сега е време да преминем към братска Русия.Вижда се какви мишоци ни управляват....Или като се изразяват експертите , в условията на криза си проличава кой кой е..Как да обясним поведението на Борисов че сам се изследва за тест, а на другите не препоръчва. Само говори. Какво е нужно още на българина да види кои са го управлявали последните десетилетия

  Коментиран от #19, #120


 • 7 Презвитер Козма

  21 64 Отговор

  До коментар #2 от "защо":

  Ами те всъщност повтарят това, което другите държави направиха макар и със закъснение.

  Коментиран от #11

 • 8 защо

  56 10 Отговор

  До коментар #1 от "Синдикат на Ало Измамниците":

  ще хвърлят тръби в перник - че наще обикновенни железни тръби гният още рли монтажа - един приятел возеше тръби за перник и казва железни и някъв индианец пуснали да ги боядисва отвътре с ефтина боя - ссамо на места са сложили хубави тръби да залъгват народо че са както трябва
 • 9 Реално

  76 15 Отговор
  Това се нарича адекватен поглед на ситуацията.А не като ЕС -гледа и се чуди 2 месеца какво става в Китай и не взе никакви мерки.А когато в Европа почнаха да умират хора-почнаха да ревът за помощ...

  Коментиран от #17, #117

 • 10 Ше пръскат сичко с водка

  16 45 Отговор
  И одеколон😂😂😂😂😂😂😂
 • 11 защо

  57 3 Отговор

  До коментар #7 от "Презвитер Козма":

  не знам ама те първи затвориха пътя на коприната - границата с Китаи - нз от кои са гледали

  Коментиран от #14

 • 12 А стига бе

  74 11 Отговор

  До коментар #4 от "Брееее":

  Можеш да си брейкаш много-но венецуелските лекари са в Италия-а къде са лекарите от"цивилизованият свят"... или за теб най-важното е да натъпчеш търбуха?

  Коментиран от #13, #20, #34

 • 13 Смях

  9 70 Отговор

  До коментар #12 от "А стига бе":

  В Италия били и кво дават им да перат чаршафите само, щот модерно оборудване не са виждали и не могат да ползват а хахахахаха

  Коментиран от #18, #28, #44, #126, #127

 • 14 Презвитер Козма

  5 29 Отговор

  До коментар #11 от "защо":

  Това е вярно, но аз говоря за мерките, които се споменават в тази статия. Другите държави вече ги приложиха.

  Коментиран от #32

 • 15 no name no face no number

  45 8 Отговор
  ЕС е довиждане, за щастие

  Коментиран от #27

 • 16 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

  71 9 Отговор
  РУСНАЦИТЕ ОТИДОХА НА ПОМОЩ В ИТАЛИЯ А КО СТАНА С ВОДАТА В ПЕРНИК И ПРОСЛОВУТИЯ ТРЪБОПРОВОД НА БОЙКО МЕНТАТА. МАЙ НЯМА ДА ГО БЪДЕ И ОКРАДОХА НАД 30 МИЛИОНА. ВТОРА ПРОБА ВТОРО РАЗЦЕПВАНЕ И РЕМОНТ НА РЕМОНТА. ТАКА РАБОТИМ В ГЕРБ НЕЗНАЕЩИТЕ И НЕМОЖЕЩИТЕ.
 • 17 Усмивката

  33 7 Отговор

  До коментар #9 от "Реално":

  Не . Това не е адекватен отговор.Това е единственот на което тиквената ни държава може да ни предложи. При липса на експертност. При липса на предпазни средства те не знаят какво друго да ни предложат.Показателно е липсата на лекарството жинин на пазара ни. Това е дълго опорочавана систем. И сега когато им лъсна крадливото и корумпирано лицее единствената атактика им е , обвинявай, заплашвай и бий. Защо Левски в трудни времена е призовавал не на оружие чрезвичайно, а към диалог и казване на кривиците. Това е национален водач и истински стратег
 • 18 Абе

  45 6 Отговор

  До коментар #13 от "Смях":

  Ти чуваш ли се какви глупости пишеш? Чети, ограмоти се какво са изпратили руснаците в Италия. Има данни навсякъде!
 • 19 Р.радев

  12 57 Отговор

  До коментар #6 от "Усмивката":

  Малоумен русороб,ми като чак толкова я желаеш тая кочина руска,що не отидеш тамБ

  Коментиран от #24, #25, #45

 • 20 !!!

  10 3 Отговор

  До коментар #12 от "А стига бе":

  Та този/тази "Бреее"-един помочко с една нища заплатка и една завишена самооценка.4-й км пълен с такиви макаки!
 • 21 Алфа Вълкът

  7 37 Отговор
  Ще спрат износа на картошки ли?
 • 22 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

  48 8 Отговор
  ЕВРОГЕЙСКА СОЛИДАРНОСТ ЧЕХИЯ И ПОЛША ОКРАДОХА ПРАТКИ С ЗАЩИТНИ МАТЕРИАЛИ И ДЕЗИНФЕКТАНТТИ ЗА ИТАЛИЯ. ПИШЕ СЕ ЗА НАД 700 000 МАСКИ ОТ КИТАЙ. АТЛАНТИЧЕСКАТА СОЛИДАРНОСТ НА ПРАКТИКА ЯНКИТЕ ОКРАДОХА ИТАЛИЯ С 300 000 ТЕСТА ЗА КОРОНО ВИРУС. КАКВО КАЗВА СОРОС И ОНАЯ С МЮСУЛМАНСКОТО ИМЕ ОТ УЛ. КОЗЯК, НЕ СИ Е ПОКАЗВАЛА НОСА ОТ МЕСЕЦИ -ХЕРО АМУДЖЕВА??? СЪДЕТЕ ГИ ПО ДЕЛАТА А НЕ ПО ЛЪЖЛИВИТЕ ПРИКАЗКИ.

  Коментиран от #26, #29

 • 23 Сандо

  51 5 Отговор
  Веднага се вижда,че мерките,без да са крайни,са всеобхватни.Трябва да се добави,че прибират свои граждани от всички краища на света,нещо ,което изисква допълнителни ресурси.Влагат и огромни усилия в науката и производството,касаещи борбата с вируса.А са подложени на тежки демократични санкции и са в състояние на мощна хибридна война.И напук на всички,оказват помощ на закъсалия всемогъщ Запад!
 • 24 Усмивката

  7 19 Отговор

  До коментар #19 от "Р.радев":

  Очаквана реакция.Ако сме нация от реалисти и прагматици трябва да вземаме от всички онова което е полезно за нацията ни. Такъв е бил и Цар Борис3. И тия предци на Тиквата са го очистили.За Царя нямало е враг и страна.Чети историята и не се заблуждавай по пропагандата на новоболшевиките
 • 25 Ха-ха

  39 9 Отговор

  До коментар #19 от "Р.радев":

  Кой си ти,кавал,да предписваш кой къде да ходи? Искам-ще хваля Аржентиа.Искам-ще възхищавам от Русия.Искам-ще тръгна за Китай.Искам-ще стоя в България! Ясен ли съм,кавал?
 • 26 Дядо Вангел

  6 19 Отговор

  До коментар #22 от "ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ":

  Пич много евтина пропагандна, едва ли има интелигентен човек да ти се върже. После пишеш с главни букви, това на интернет език, значи че крещиш. Кой ще те вземе на сериозно, айде успокой се малко.

  Коментиран от #33, #37, #113

 • 27 оня с коня

  9 17 Отговор

  До коментар #15 от "no name no face no number":

  Те казвай "Хоп",преди да си прескочил Трапа:)Между другото наясно ли си Ти и Мислещите като тебе че Ако не са Евросубсидиите за Зърнопроизводството ни Хлябът,Олиото,Брашното ЩЕ ПОСКЪПНАТ ДВОЙНО И НАГОРЕ?А смяташ ли че Месото/Говеждо и Пилешко/ ще остане на същата цена,след като Царевицата ПОСКЪПНЕ?

  Коментиран от #49, #50

 • 28 Не и не

  7 27 Отговор

  До коментар #13 от "Смях":

  Гледат модерното оборудване в Италианските болници, като голям камък. И не знаят кое копче за какво е.
 • 29 Съжалявам но

  7 18 Отговор

  До коментар #22 от "ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ":

  Ето още едно рушко козяче. Дай линкове и видео материали де. То и Турция ни помогна с сумати маски и костюми, и кво не сме кат вас да оквичите всичко живо.

  Коментиран от #40

 • 30 Дух

  36 4 Отговор
  В Италия кацна 9 Ил76.100 военни лекари-вирусолози.8 бригади медицински сестри. Успех!

  Коментиран от #36

 • 31 соларис

  9 0 Отговор
  до "13"смях е с тебе като те подгони бай асан манафа с налъмите и вазелина.пии си хапчетата си изстискаи пъпките!
 • 32 baj huej

  32 4 Отговор

  До коментар #14 от "Презвитер Козма":

  Руската федерация има 4209,3 км граница с Китай, и население 146 745 098 души, заболелите от корона вируса са 438 души. Хайде сега да съпоставим тези цифри с Бг и с други страни. Освен това изпратиха 100 специалиста в борбата със заразни болести и 9 самолета с апаратура и препарати в Италия.

  Коментиран от #42, #47

 • 33 Усмивката

  13 4 Отговор

  До коментар #26 от "Дядо Вангел":

  Моето виждане за ситуацията е следната....Ако не искаме да вървим по пътя на Италия , трябва да не вървим по нейния път. а това трудни се отчита от правителството. Има две причини. Искат да прикрият множеството кражби. Или ....съвсем умишлено тикането на държавата ни към този сценарий.

  Коментиран от #38

 • 34 Мдааа

  34 6 Отговор

  До коментар #12 от "А стига бе":

  Там са и руските "магьосници" - Екипа лекари от Новоросийск които спряха ебола в Сиера Леоне. За тяг да се каже че са ГОЛЕМИ е слабо. Затова им казват МАГЬОСНИЦИТЕ.

  Коментиран от #41

 • 35 Че че

  3 0 Отговор

  До коментар #1 от "Синдикат на Ало Измамниците":

  Че ти фърлят боб белкем ти доде акъла.
 • 36 Усмивката

  32 4 Отговор

  До коментар #30 от "Дух":

  Да. Но италианците не реваха като изнасилена проститутка както Бойко Методиев срещу руската федерация .Къде сега е Плевню да коментира ситуацията. На своя си остров с Десито
 • 37 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

  24 3 Отговор

  До коментар #26 от "Дядо Вангел":

  Евросолидарност ли? Чехия и Полша откраднаха от Италия стотици хиляди маски от Китай Двете страни "прибрали" медицинска помощ за най-засегнатата от кооронавируса европейска страна. В. "Република" съобщава, че камиони с маски и различно медицинско оборудване са били спрени и конфискувани в Полша и Чехия. В единия камион е имало 680 000 маски и респиратори. Италианското издание информира, че чешките медии са публикували снимки, на които ясно се виждат китайското и италианското знаме. "Конфискуваното" оборудване е било раздадено в чешките болници. ЧЕТИ ИТАЛИАНСКАТА ПРЕСА.
 • 38 А бе

  9 2 Отговор

  До коментар #33 от "Усмивката":

  А бе направо си го кажи ко те притеснява а? И без туй пенционерите само сме в тежест. Що шъ харчат пари по нас. Е га се задавят от алчноста си
 • 39 На вниманието на

  15 0 Отговор
  Демократичните писачи, слуги на най могъщата демокрация. Прочетете това и след това марш при господарите за инструкции кво да пишете по темата https://m.24chasa.bg/novini/article/8341392

  Коментиран от #53

 • 40 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

  13 1 Отговор

  До коментар #29 от "Съжалявам но":

  Евросолидарност ли? Чехия и Полша откраднаха от Италия стотици хиляди маски от Китай Двете страни "прибрали" медицинска помощ за най-засегнатата от кооронавируса европейска страна. В. "Република" съобщава, че камиони с маски и различно медицинско оборудване са били спрени и конфискувани в Полша и Чехия. В единия камион е имало 680 000 маски и респиратори. Италианското издание информира, че чешките медии са публикували снимки, на които ясно се виждат китайското и италианското знаме. "Конфискуваното" оборудване е било раздадено в чешките болници. ЧЕТИ ИТАЛИАНСКАТА ПРЕСА.

  Коментиран от #43

 • 41 Естествено

  7 24 Отговор

  До коментар #34 от "Мдааа":

  Спряли ебола пък ебола си съществува и до ден днешен. Заразените държави с ебола отдавна да са искали помоща на руснаците, ако ония наистина можеха да спират еболата. Ай сиктир с ваще лъжи вече.

  Коментиран от #76, #83

 • 42 Ко.ко

  20 2 Отговор

  До коментар #32 от "baj huej":

  Ко им обясняваш на краварските подлоги те са зомбирани. А знаеш със зомбитата ко требе да се прави нали?
 • 43 Опа

  3 10 Отговор

  До коментар #40 от "ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ":

  Дай линкове лъжецо. Майками поназнайва Италиански и ще ми ги преведе. Аре чакам...

  Коментиран от #57

 • 44 малоумник прост

  13 2 Отговор

  До коментар #13 от "Смях":

  Много ти е смешно , ама да видим твоите чаршафи кой ще изпере ! Щото след месец май ще станат тъмнокафяви!

  Коментиран от #55

 • 45 Този коментар е премахнат от модератор

 • 46 ЕС на автопилот

  25 2 Отговор
  Тая сутрин руснаците са изпратили още четири самолета помощи на Италия ! Краварите и ЕС - колко ?

  Коментиран от #116

 • 47 Учевидци

  4 20 Отговор

  До коментар #32 от "baj huej":

  Руската федерация лъже за болните, както путинчо излъга, че нямало радиация в Архангелск пък после се оказа, че има и то доста завишена.

  Коментиран от #52, #54

 • 48 Шекспир

  5 4 Отговор

  До коментар #2 от "защо":

  Е че те досега нищо не са направили по отношение на вируса.Още са в период на изчакване.Как разбра какво правят и дали е както трябва само ти си знаеш.Англичаните също решиха да изчакат и сега берат горчивите плодове
 • 49 конски работи

  12 1 Отговор

  До коментар #27 от "оня с коня":

  След като има субсидии , защо държавата не продава зърното ? Продава се според международните борси. Колкото е на международните борси - толкова и у нас. Какво те топлят субсидиите? Пада ли цената на хляба. За там където го изнасяме - държавите не са плащали субсидии , ама цената им идва пак същата. Което от своя страна означава че даже са на печалба , защото не са субсидирали нищо !!!
 • 50 Евросубсидиите

  15 2 Отговор

  До коментар #27 от "оня с коня":

  се крадат от новите ни латифундисти, а субсидираното зърно се изнася и се гушат спекуланти. Цената на месото през последната година скочи двойно, без да е поскъпнала царевицата! Ти тъп ли си или наивен?
 • 51 Верно е

  17 3 Отговор
  Комунистическите държави Русия и Китай са положителният пример за справяне с коронавируса. Що така демократичните режими го закъсаха?
 • 52 много си грамотен

  17 1 Отговор

  До коментар #47 от "Учевидци":

  И какво вида ти като "Учевидец" ? В днешните времена на интернет всеки сам може всичко да провери ! А я кажи за 40 милиона в обора дето живеят под мостове и в кашони и не фигурират в никоя статистика - тях какво ще ги правят ? Ще ги ровят заедно с кашоните ? В краварника 17 хил починали и никой не си мърда пръста за тия извън системата.

  Коментиран от #58

 • 53 Този коментар е премахнат от модератор

 • 54 !!!

  5 1 Отговор

  До коментар #47 от "Учевидци":

  Щът,малоумен!Просто мълкни!
 • 55 Генералисимус

  4 15 Отговор

  До коментар #44 от "малоумник прост":

  Кат ве знам какви сте 60-70годишни комунясали мухали с памперси си гледай твойте чаршафи.

  Коментиран от #60

 • 56 стоян георгиев

  4 11 Отговор
  в русия ще стане както би станало в африка.трагедия!така стана със спина и хероина.
 • 57 кой помага на Италия

  21 3 Отговор

  До коментар #43 от "Опа":

  Хората в Италия се борят за живота си а краварите вкараха 20 хиляди войника за учение там ! Това ли е помощта която могат да дадат. Учение в затворена под карантина държава ?!!

  Коментиран от #69

 • 58 Цв цв

  5 13 Отговор

  До коментар #52 от "много си грамотен":

  А линкове не можеш да дадеш и лъжата ти остава нали. И кашони не кашони там от просия изкарват повече пари от ръзкия крепостен селяк. Като има в кашони, зашо руските граждани са сумати милиони в Саш а не обратното. По добре в богатите булеварди просяк отколкото работник с заплата от рубли в кочината.

  Коментиран от #61, #63

 • 59 Сандо

  10 1 Отговор
  Ще е много готино тия Камази да дезинфекцират американските военни бази.
 • 60 прост мушмул

  4 1 Отговор

  До коментар #55 от "Генералисимус":

  Генералисимус на какво ? На тоалетната ?

  Коментиран от #64

 • 61 Озеки Та Шиба

  6 2 Отговор

  До коментар #58 от "Цв цв":

  Линкове за какво ? Или си толкова прост че и с гугъл не можеш да боравиш ?
 • 62 Грртх

  4 13 Отговор
  Няма такива олигофрени като руснаците.
 • 63 малоумник прост

  4 2 Отговор

  До коментар #58 от "Цв цв":

  Ето ти един линк . https://www.youtube.com/channel/UCXpkSlxIY73Wr6jbCb2eKLA

  Коментиран от #74

 • 64 водка

  6 0 Отговор

  До коментар #60 от "прост мушмул":

  Козяче кажи нещо по темата козяче а не извън темата.
 • 65 Алексей Сергеев

  4 10 Отговор
  Като бивш руски гражданин, мога да кажа, че каквото си искат това ще обявят за короно вируса от Москва. Нали знаете, че руските болни са най-здравите и колкото обявят...
 • 66 Харизанов

  3 10 Отговор

  До коментар #2 от "защо":

  Какво общо има големината? Просто са в режим на диктатура и каквото искат, това ще разбираш за тях. Милион да умрат, света ще разбере за 10 000 или по-малко. Въведоха държавна тайна върху цифрите свързани с корона вируса още преди 20 дни.

  Коментиран от #105

 • 67 Ми не знам ама

  11 1 Отговор
  След маските най-търсената стока в онлаин магазините в Италия е руското знаме
 • 68 до рузкия гладен фалирал каскет

  5 7 Отговор
  До коментар 63.Ей лъжец тази страница не е на лице търсете нещо друго.Виждате ли как лъжат московските тролове.Дезинформират,за това винаги търсете линкове от тях,та по лесно да им блеснат лъжите.

  Коментиран от #71, #82

 • 69 Мдааа

  7 1 Отговор

  До коментар #57 от "кой помага на Италия":

  Потърси в нета и чети. Сащисаните навсякъде вкараха войници тихомълком. Даже в България вкараха 400. Общата бройка за цяла Европа е огромна, Ама странно няма нито един от тях болен. Както казах, Виж в нета.
 • 70 ⚡ Хрониките на Евразия

  3 8 Отговор
  В страна на постоянни кризиси , в която президента е самодържец и могат да те осъдят само за различно мнение , или даже да те убият , заплахата да се заразиш от Covid19 не изглежда много ужасно ..

  Коментиран от #73, #75

 • 71 по прост си отколкото предполагах

  6 2 Отговор

  До коментар #68 от "до рузкия гладен фалирал каскет":

  Как да не е на лице като за да ти копирам линка я отварям ? Ма ти и един линк ли не можеш да отвориш ?

  Коментиран от #72

 • 72 стоян

  3 5 Отговор

  До коментар #71 от "по прост си отколкото предполагах":

  И при мен не се отваря този лин.Абе лъжец работата ти не е читава.

  Коментиран от #80, #96

 • 73 Този коментар е премахнат от модератор

 • 74 рузка мизерия

  3 9 Отговор

  До коментар #63 от "малоумник прост":

  копирам го отварям линка и ми дава неква маймуна с лупа.тва сигурно е един от рузките доктори хахахахаххаахх

  Коментиран от #78

 • 75 какво казват италианците

  10 3 Отговор

  До коментар #70 от "⚡ Хрониките на Евразия":

  «Италия получи помощ първо от Китай, после от Куба и Венецуела, а сега и от Русия … А нашият „съюзник“ САЩ? Lexusil обобщава мнението на болшинството коментатори: «Благодаря, Русия! Няма да забравим».

  Коментиран от #84

 • 76 Мдааа

  5 1 Отговор

  До коментар #41 от "Естествено":

  :-))) Щом казваш Козяче. Абе да те питам господарите ти защо тооочно когато цяла Европа се бори със вируса вкараха войски навсякъде, и странно как никой от тях не е болен, нито заразен. Много те моля, кажи че греша.

  Коментиран от #81

 • 77 От Русия със любов

  2 1 Отговор
  И Никол Кидман ще ви пратиме
 • 78 малоумник прост

  3 2 Отговор

  До коментар #74 от "рузка мизерия":

  Имаш ли регистрация ? Ако не - CHICAGO ENGLEWOOD HOOD / INTERVIEW WITH NEIGHBORHO
 • 79 Хихи

  2 1 Отговор

  До коментар #2 от "защо":

  Големи уйови глАви...
 • 80 малоумник прост

  3 2 Отговор

  До коментар #72 от "стоян":

  Ако нямаш регистрация пробвай с - CHICAGO ENGLEWOOD HOOD / INTERVIEW WITH NEIGHBORHO

  Коментиран от #85

 • 81 как

  4 9 Отговор

  До коментар #76 от "Мдааа":

  ти да не си им бъркал лично за секрети та да знаеш кой е болен и кой не.Ами в чернобил по време на бедствена криза защо руските комуняги испратиха сумати войници в украйна бе.Ми защото войниците контролират бедственото положение та така и в Европа.Аман от руски бавни реотани.
 • 82 малоумник прост

  3 1 Отговор

  До коментар #68 от "до рузкия гладен фалирал каскет":

  Я пробвай пак -CHICAGO ENGLEWOOD HOOD / INTERVIEW WITH NEIGHBORHO
 • 83 Мдааа

  8 4 Отговор

  До коментар #41 от "Естествено":

  Ейй Смешник Козяшки. Чети бе, Трол. Нали съм излъгал за измисленото Руско лекарство за Ебола бе Смешник. Ето, чети Русия е регистрирала лекарство срещу хеморагичната треска ебола, съобщи президентът на Руската Федерация Владимир Путин по време на среща с членове на правителството, предаде ТАСС. "Имаме добра новина, ще помоля за нея да разкаже по-късно министърът на здравеопазването. Ние регистрирахме лекарство срещу ебола, което след съответните тестове показа висока ефективност, по-висока от всички препарати, които се използват досега в света", изтъкна Путин. Учени идентифицираха уязвимите зони на вируса ебола Епидемията от ебола в Западна Африка беше най-смъртоносната от 40 години, когато беше открит вирусът. Болестта отне най-малко 11 000 човешки живота. Тя започна през 2013 г. в Гвинея, разпространи се в Либерия и Сиера Леоне. Това бяха най-засегнатите страни. След това достигна до Нигерия и Мали. Случаи имаше също в Испания и САЩ. Смъртните случаи са официално 11 315 при 28 637 известни заболели. Източник: БТА Виж дата Бе тАпанар.

  Коментиран от #86, #89

 • 84 ⚡ Хрониките на Евразия

  3 12 Отговор

  До коментар #75 от "какво казват италианците":

  Какво казват италианците ли ? Ами прочети им коментарите ! Само един ще ти прочета : Руската заразя превзема Европа ! Ето това мислят италианците ! Всеки поне с 8 клас може и сам да си ги прочете !
 • 85 спас

  2 4 Отговор

  До коментар #80 от "малоумник прост":

  Лъжецо всички който ти отварят фалшивите линкове, не можеш да излъжеш,ставаш смешен вече.

  Коментиран от #98

 • 86 факти

  3 7 Отговор

  До коментар #83 от "Мдааа":

  Егати и лекарството ма то много ефективно бе пък еболата още убива.А сега дай линк на статията вместо да се правиш,че тва е писано от агенция ТАСС.Какъв залюхан смешко,работи в цирка като клоън поне.

  Коментиран от #90

 • 87 Сибирь

  7 0 Отговор
  Интересно, защо всички медии в България мълчат за Беларус? Ето как трябва да се действа! Ама в Беларус има държава и държавници! Границите затворени, няма карантина,няма паника. Ама влезнал болен иранец - за един ден се намират всички 240 човека с които е контактувал и се тестват всичките!
 • 88 Мдааа

  10 2 Отговор
  Екипа лекари които направиха лекарството бяха и Лекуваха хора, болни от Ебола в Сиера Леоне. Забележи, ЛЕЕЕКУВАХА, а не вкарваха войска тихомълком. Екипа лекари е от Новоросийск. Самите хора в Сиера Леоне ги нарекоха МАГЬОСНИЦИ. И така останаха известни И до сега Магьисниците са един от екипите на Русия в Италия.

  Коментиран от #91

 • 89 стоян георгиев

  6 9 Отговор

  До коментар #83 от "Мдааа":

  русия има лекарство против спин ,рак ебола...и накрая руснака неможе да го докара до 60.сега другаря путин пооправи статистиката и готово вече руснаците даже и не умират.та на всички руски фенове,вместо да ни обяснявате кво имало в русия и колко било добре,почнете да купувате руски стоки,да ходите на почивки или да работите в русия .щото е много смешно да хвалите путин и всяка година да кандидатствате за зелени карти при сащисаните или да се завирате по геиропа.та покажете кви сте мъже другари заселваите се в русия масово!!!!

  Коментиран от #92

 • 90 Мдааа

  3 0 Отговор

  До коментар #86 от "факти":

  Моля - https://dariknews.bg/novini/sviat/rusiq-e-registrirala-lekarstvo-sreshtu-ebola-1543484

  Коментиран от #93

 • 91 митко

  4 5 Отговор

  До коментар #88 от "Мдааа":

  Ама никой не ти вярва бе доказателствата ти издишат,като руската рубла.По долу момчето те накара с факти да подкрепиш написаното ти и това не можа.Аз съм поредния,който казва че линковете ти са фалшиви и не се отварят.
 • 92 Мдааа

  5 3 Отговор

  До коментар #89 от "стоян георгиев":

  А, да те питам. Колко сребърника ти плаща Мемет от Козяк. И нещо друго. Само да те подсетя де. Кой народ най-много обича Русия, забележи проучването както знаеш беше по поръчка на ващя станция Дойче Феле. А :-))))

  Коментиран от #94, #115

 • 93 абе

  3 6 Отговор

  До коментар #90 от "Мдааа":

  ами те и срещу спин са регистрирали само бая лекарства и кво от тва милиони умират.Как се казва руското лекарство защо го няма по аптеките защо хиляди на година измират тогава от ебола егати и спасителите са тия руснаци браво браво.
 • 94 боряшник

  2 9 Отговор

  До коментар #92 от "Мдааа":

  Ами след като народа си обича расиика,за тва сме най бедни кой нормален инвеститор ще уважава и обича руско кланящия се калтак.А търсете финанси и просперитетет от кочината,РАША

  Коментиран от #102

 • 95 ⚡ Хрониките на Евразия

  2 11 Отговор
  Само след месец два , Русия ще стане главният епидемичен проблем на останалият свят . Защото никъде другаде , не са успели да обединят чиновническата безпринципност , некомпетентност и корупцията в едно цяло ! Тоталните лъжи на този Франкенщайн ще създава още много проблеми на света ! Запомнете този коментар !

  Коментиран от #97

 • 96 Тъпан

  3 1 Отговор

  До коментар #72 от "стоян":

  очевидно не знаеш как се отваря линк...мале мале, и такива като теб дават мнение...

  Коментиран от #99, #101

 • 97 ТОЧКАТА

  6 2 Отговор

  До коментар #95 от "⚡ Хрониките на Евразия":

  второто ти изречение е ШЕДЬОВЪР!!!!А кажи ,говедо,,,ДЕКА Е Брюксел,столицата на ,,ОДА НА РАДОСТТТА,,, в този КРИТИЧЕН МОМЕНТ!!!!!ОСОБЕНО ЗА Италия!!!КЪДЕ Е Бръксел!!!!деба говедото му деба

  Коментиран от #106

 • 98 Тъпан

  3 1 Отговор

  До коментар #85 от "спас":

  линка се отваря. Що толкова глупаци се навъдиха тъдява?!

  Коментиран от #100

 • 99 Стефан

  1 2 Отговор

  До коментар #96 от "Тъпан":

  Очевидно не е само той сумати хора ти ксзват, че линковете ти не работят. Аз съм поредния, а ти си лъжец.
 • 100 Гулюгулю

  1 2 Отговор

  До коментар #98 от "Тъпан":

  А хахахахаха десет човека и повече казват, че линковете му са фалш. Аз съм поредния, къде не се отварят.

  Коментиран от #108

 • 101 Данчо

  1 2 Отговор

  До коментар #96 от "Тъпан":

  Сайта забранява линкове и ще ти изтрият всичко. Стига си спамил с фалшиви линкове бе.

  Коментиран от #103

 • 102 Боа

  3 1 Отговор

  До коментар #94 от "боряшник":

  Та на тебе,бл...балканска и от Господ да идва инвеститор,-няма да има резултат.Пасище с коне не можеш да гледаш! Искаш хубав живот за чужда сметка! Паразит до паразит!Целия свет го знае. "Фолксваген" что не те погледна?

  Коментиран от #104

 • 103 Абе тъпан

  1 3 Отговор

  До коментар #101 от "Данчо":

  копираш линка и го слагаш в полето, ама преди да стартираш, хубаво е да изтриеш надписчето Публикувано във факти...умници :)

  Коментиран от #107

 • 104 Ами

  2 8 Отговор

  До коментар #102 от "Боа":

  Защо така обиждаш населението, което обича ръската кочина. А хахахахаха.

  Коментиран от #112

 • 105 Усмивката

  6 0 Отговор

  До коментар #66 от "Харизанов":

  Само че Русия също участва в СЗО. И трудно се манипулира.Виж Бойкостан не фигурира дори като държава . Само преди месец лъжеха като разпрани за ВБП.

  Коментиран от #111

 • 106 ⚡ Хрониките на Евразия

  1 8 Отговор

  До коментар #97 от "ТОЧКАТА":

  Знаеш ли кое ще стане " шедьовър " в близките месеци ? Това , че твоите куратори от Кремъл ще обявяват толкова победи над короновируса , колкото и победи обявяваха в Сирия .. Не е нужно да си много умен , за да не го предвидиш , изключвам имбецилите !
 • 107 Я пак

  1 0 Отговор

  До коментар #103 от "Абе тъпан":

  Ами същото де каквото и да въртиш, и да се оправдаваш, няма връзка с урлд адреса умник. То си личи, че страницата е закрита. Лъжецо аман от песоглави патологични лъжци.

  Коментиран от #109

 • 108 Не си

  1 3 Отговор

  До коментар #100 от "Гулюгулю":

  гюлюгюлю, ами глупиглупи..аз как го отварих, бе смешник?В момента го гледам, това са клипове на един американец, чарлибо313, който ти показва американския живот...ама кой ви е виновен че сте тъпи

  Коментиран от #110

 • 109 Закрит

  0 2 Отговор

  До коментар #107 от "Я пак":

  ти мозъка очевидно...
 • 110 А ми то

  2 5 Отговор

  До коментар #108 от "Не си":

  Даа а още един руснак путин показва колко е разкошен руския живот вервайте ми. Иман чувството, че си пиша с некви спрели ембриони тука. Руснаци колкото шеш, къде емигрират и се оплакват от кочината.
 • 111 Шът

  1 3 Отговор

  До коментар #105 от "Усмивката":

  Необходимо е да участват в СЗО смъртността от водка е много голяма. Що орешарски хубав бмджет ли остави или Станишев на дефицит. Бойко поне го даде да се строй в тази държава.
 • 112 ⚡ Хрониките на Евразия

  2 8 Отговор

  До коментар #104 от "Ами":

  Положителното в цялата работа , е в това , че научиха ушанките да си мият ръцете .. През следващата епидемия , да се надяваме , че ще ги научат и краката да си мият и тоалетните чинии 😂
 • 113 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

  3 1 Отговор

  До коментар #26 от "Дядо Вангел":

  Чехия и Полша са спрели медицинско оборудване от Китай предназначено като дарение за Италия, която най-много пострада от разпространението на коронавирус. Вестник „Република“ съобщава, че камиони с маски и различно медицинско оборудване са били спрени и конфискувани в Полша и Чехия. В единия камион е имало 680 000 маски и респиратори. Италианското издание информира, че чешките медии са публикували снимки, на които ясно се виждат китайското и италианското знаме. Конфискуваното оборудване е било раздадено в чешките болници. ето ви линк със снимки соросоиди гадни , подлоги на дяволите янки. https://www.tvevropa.com/2020/03/vestnik-republika-chehiya-i-polsha-pribrali-meditsinska-pomosht-za-italiya/ линк та линк слушалки на лъжците от герб. линк та линк слагайте слушалките и следете от къде идва истината идиоти герберски.
 • 114 Статистика

  0 5 Отговор
  oт нaчaлoтo нa гoдинaта дo днec ca умрeли oкoлo 15 000 000 души. Зa cъщия пeриoд oт врeмe ca умрeли 15 000 души oт кoрoнaвируca, или кaзaнo нaкрaткo - 0,001% oт вcички умрeли. Aйдe пoчвaйтe дa рeвeтe.
 • 115 стоян георгиев

  2 6 Отговор

  До коментар #92 от "Мдааа":

  другарю,не всички дето не харесват путин са фашисти!!!сега ще ти кажа нещо по случаи козяк!аз смятам че американския президент тръмп е пълен нещастник!а сега напиши същото за путин!вие посткомунистите другар въпреки целия секс дето понесохте от ссср и русия си оставате фенове да ви изнасилват и от тва няма спасение,но не прехвърляи твоитер мераци на всички, другарю!русия другар не е путин!!!бас държа че ти нищо не знаеш за нея.не познаваш достиженията и извън путиновите ,а преди това лениновите такива!българския народ за съжаление е пълен с такива като теб уж руски фенове,дето не знаят че хората на путин изтрепаха семеиствата на тия дето освободиха българия и то до девето коляно.провери бе другарю любител на русия кво става със семеиството на граф игнатиев или с това на царя освободител след като го добарват агентите на путиновата служба!после им бъди благодарен.

  Коментиран от #118

 • 116 Този коментар е премахнат от модератор

 • 117 Вари в Русия ве

  1 4 Отговор

  До коментар #9 от "Реално":

  Вари там да живееш що искаш в Германия
 • 118 Остави ги...

  3 8 Отговор

  До коментар #115 от "стоян георгиев":

  По големи тъпанари и кретени от русофилите не съм срещатал. Преди два дни срещнах един познат, заговорихме се по злобдневната тема..коронавируса. И той ми казва, абе ти знаеш ли че американците пуснаха коронавируса...аз мълча, обаче вика Путин ще ги унищожи...те не знаят какви нови оръжия има той. Това е тяхното мислене, така са ги обработвали, че всичко трябва да се унищожава което не им е угодно.

  Коментиран от #119, #125

 • 119 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

  8 1 Отговор

  До коментар #118 от "Остави ги...":

  оооо това го виждаме вече 30 години еврогейска демохрация. сдс се заех да унищожават индустрията в българия, унищожиха 4 блока на аец козлодуй, унищожиха селското стопанство укропненото, унищожиха и ограбиха народа, банките, спестяванията. унищожиха даже и мавзолея на бореца против фашизма Г.Димитров,унищожиха здравеопазването, образованието. само Бойко борисов закри 23 големи болници. еееееее стига лъгахте гробарчета.

  Коментиран от #121

 • 120 стоян

  2 5 Отговор

  До коментар #6 от "Усмивката":

  До 6 ком -Може организирано другарю да емигрирате към се се се ре то =никой не ви спира, дори се надяваме на вашия кураж като мъже =не като страхливи джендари дето отиват в прогнилия запад

 • 121 Боже..боже...

  2 6 Отговор

  До коментар #119 от "ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ":

  Ти за мавзолея на Георги Димитров ли плачеш бе?? Че това е палача на българският народ. Ти наред ли си??????

  Коментиран от #122

 • 122 Ван дер Любе

  2 5 Отговор

  До коментар #121 от "Боже..боже...":

  Искрено съжалявам че фюрера не резна зелката на тази пияница Герги.
 • 123 Парада искаме парада парада в Москва си искаме

  1 6 Отговор
  По всичко личи, че парад на Червения площад в Москва за девети май няма да има, а това ни крепеше духовно и ни даваше сили да се надуваме пред соросоидите! На този парад ние показвахме как всяка една от машините които минава ще ни смаже тук нас живеещите в държавите от НАТО! Как, как, как, как кажете сега ще се фукаме с руската армия?? Къде, къде, къде ще намерим сега запис на парада от 2019-а?? Кой, кой, кой, кой ще ни повярва сега, че новият самолет СУ 57 е вече напълно завършена анимация и активно участва в новите сериали на "Ну погоди"?? Кога, кога, кога ще бъде следващият парад в Москва?? Само не ни казвайте, че ще бъде на мукавей в понеделник през 2048 година, защото ще си изтрескаме силно главите в стените на българския парламент!!
 • 124 куку

  8 1 Отговор
  Мразя, ненавиждам политизирани хейтъри и кухи кратуни. В момента е важно да се победи тая гад с короната и се изтрие от лицето на земята. Що не плювате Тръмп, че е открил хинина и ще спаси света, или , че 15 дни имаше 1000 регистрирани и изведнъж станаха 26 000. Не че Русия не стои на 360 и няколко от 3 дни и не мърда. Стига сте плювали. Свършете нещо полезно за обществото
 • 125 стоян георгиев

  2 6 Отговор

  До коментар #118 от "Остави ги...":

  не трябва да ги оставяме.стигнахме до тук щото ги оставяхме мислеики че никои няма да им се връзва на тъпотиите ама не излязохме прави.сега маса народ мисли че вируса е пуснат от сащ и че русия ще оправи работата.освен ненависта към демократичния модел се създават и внушения да не се разчита на европа ,нато и т.н. структури в които българия членува.тва е точно хибридна воина,срещу .макар и глупашки тези твърдения като се повторят многократно работят за съжаление!
 • 126 Този коментар е премахнат от модератор

 • 127 До баламурника

  4 0 Отговор

  До коментар #13 от "Смях":

  Е и тука казват нещо по темата, с видео: https://novinata.bg/obsthestvo/ruskata-armiq-v-italiq-izpolzva-kompleksa-za-aerozolna-dezinfekciq-orlan/
 • 128 Дядо Николай

  1 0 Отговор
  До коментар 4. Ти не си никаво Брееее най-бикновенно подрискано дупе. Винаг ми е було интересно защо се навъдиха токова кретени които нямат какво да кажат и пишат простотии. Народа е каза: Ако имаш нещо да кажеш, кажи го ясно кратко и разбрано, иначе си мълчи. А сега по темата, държавата приема адекватни мерки да спаси своя народ и икономика. Сигурно не напразно Русия е сред страните с най малко пстрадали вируса.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.