Last news in Fakti

23 Март, 2020 12:17 6 892 46

Добри новини от Южна Корея за коронавируса

  • южна корея-
  • коронавирус-
  • заразени

Задължителна двуседмична карантина за пристигащите от Европа

Добри новини от Южна Корея за коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Южна Корея съобщи за нови 64 заразени от коронавируса, което е най-малкото увеличение от близо месец, предаде DPA, като цитира Корейските центрове за борба със заразните заболявания.

Общо броят на заразените в страната достигна 8961. За предишния ден са регистрирани седем смъртни случая, с което броят на жертвите на епидемията достигна 111. Повечето от починалите вчера са били възрастни хора, които са страдали и от други заболявания, показват официалните данни.

47 от новозаразените са пристигнали от чужбина, с 13 повече от предишния ден, съобщава южнокорейската агенция "Йонхап". Тя добавя, че правителството въвежда задължителна двуседмична карантина за пристигащите от Европа, независимо дали показват симптоми на COVID-19. Новите данни показват връщане към тенденцията на намаляване на броя на случаите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт!

    11 3 Отговор
    Добри новини от Марсилия все още Франция.Хидроксихлорохина действа и струва стотинки.Айде вече има лекарство махайте тия огтаничения че нема кво да се яде.Рош и други далаеераджиски фармацевтчета да ги затварят.

    Коментиран от #2, #3, #8

  • 2 asd

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт!":

    Стотинки - производствени ... в България ще ви го доставят по 50-100 евро опаковката!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Факт!

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    В смисъл?

    Коментиран от #5

  • 5 Госあ

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Факт!":

    В смисъл, че това се знаеше от преди повече от месец и беше прилагано успешно като лечение. Плюс още два препарата.

    Коментиран от #10

  • 6 Усмивката

    2 3 Отговор
    8961 заболели към 111 колко проценте прави. Няколко около 1 процент.И да има промяна ще около 2. Това какво е . Грипна епидемия ли е или не е

    Коментиран от #7, #14

  • 7 стоян георгиев

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Усмивката":

    тва се нарича добра медицина и навременни мерки!

    Коментиран от #9

  • 8 Усмивката

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт!":

    Отървахме военното положение което щеше да продължи най малко година. Докато прокурорите в Барселона са в срес или оживеят.
  • 9 Госあ

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Само в Южна Корея и Китай може да се говори за някакъв край на епидемията и си личи че стратегията им и лечението са дали резултат. В Южна Корея от самото начало прилагат масови тестове още от самото начало и лечение. Правят тестове още при първите най леки признаци и лекуват. Отделно, тази стратегия им позволи бързо да проследят контактите на всеки заразен и да ги поставят под наблюдение и така да ограничат още повече заразата. Това пък им позволи да не налагат зверска карантина и да могат доста хора да работят.

    Коментиран от #11, #23

  • 10 Факт!

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Е що не го прилагате тогава и не вдигнете карантината че икономиката умре?!

    Коментиран от #12

  • 11 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Гледам япончетата и ми и малко странно,но и там наистина има тежка бюрокрация.много тежка. И сега и те като франсетата-откриватели, въпреки че китайците им казаха че авигана е супер ефикасен и без странични ефекти (всъщност те всички са ефективни в началото) ,те сега тепърва го тествали с още 3-4 препарата, въпреки че са го прилагали и за Ебола и по същия начин е бил супер ефикасен в началото на заразата....но пък там наистина взеха мерки още в началото на международните си летища и сега прилагат именно груповото проследяване,като на всеки заразен откриват контактите и ги наблюдават. Та и там не е такава пандемия...

    Коментиран от #13

  • 12 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Факт!":

    Щото нема пари. Нерде Корея, нерде България ? Нерде Германия, нерде Италия. И това трябваше да го кажат. А не да говорят глупости и да дразнят хората. И това го коментирах още в самото начало. Да каже Мутафчийски,денги-нет и толкова.

    Коментиран от #15

  • 13 Джи Пи Моргън

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Китайските крадци с чужди лексрства тестчета си правят.Ахаха.Дали правят разлила между Бехер и Бюхнер.Едва ли?То и ти не правиш де ама коментари даваш бегай да ринеш сняг поне в чистотата да намериш работа че не можеш цел живот на помощи да го караш.

    Коментиран от #17

  • 14 знайко

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Усмивката":

    Там се спазват супер строги правила,проверки на всеки вход на блок и учреждение, тестват всичко що се движи, карантинират го, изпълнява се карантината, болниците са топ оборудвани и с леките симптоми ги лекуват и въобще ние сме на светлинни години.За това място за сравнение няма.

    Коментиран от #16

  • 15 Факт!

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Е как нема пари нали Европа дава огромни милионни помощи.Те ако за медикамент повреме на епидемия нямат пари за какво имат и ако имат за какво ги дават
    Тия са за съд.Бойко оставка Мутафчиев в кауша.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Джи Пи Моргън":

    Къде си бе бледолик 😂. Сега ще ти кажа от кухнята, и то всякаква -японска, китайска,европейска - Ако погледнеш класацията на Nature ( най доброто списание за природни науки) ще видиш че Китай безапелационно е номер едно в life sciences. А такива хелминти като теб, разбира се малко по образовани и поне с английски,направиха това мазало в Европа.

    Коментиран от #18

  • 18 Джи Пи Моргън

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    Ако Отто небеше измислил ДВГ тия още щеха да са на рикши.Толко за катай и лайф там сайънс ли кво е.Науки без смисъл

    Коментиран от #19

  • 19 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Джи Пи Моргън":

    😂 ако шумерите не биха измислили колелото от двигателя на Отто - смисъла щеше да бъде като лечението на терминално болните. Айде, научи поне един език и мое да те земат у Брюксел

    Коментиран от #20

  • 20 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Щото ако зависеше от мен, нали знаеш за какво щях да те ползвам 😂

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Джи Пи Моргън":

    Снега си то изринах в двора. Щото физическата активност помага. Само с кънтар страйк,нали ти казах какво ще ти е бъдещето при следващата пандемия

    Коментиран от #24

  • 23 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    решението е комплексно.веднъж масови тестове,втори път дисциплинирано население,трети път адекватни медицински грижи и достатъчно и достъпна информация за заболяването.страните които имат подобни характеристики лесно ще се справят със заразата,безотговорните както и потдатливите на паника ще страдат.южна европа е пример за което.дано ние успеем някак си да се поучим от кореиците.

    Коментиран от #25, #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Жълтурнакис го хоум

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Нямаше да стане нищо ако просто се бяха затворили границите а не литайски туристи да щъкат в Еврооа нали са дисциплинирани кво правят в Европа тогава айде друм към азия.Който иска в азия на самолета с жълтурите там да се дисциплинира и да живей.

    Коментиран от #28

  • 26 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Така е, и не на последно място, бързите мерки. Има огромни бази данни с патогени и молекули и първото нещо е да се селектират вече наличните препарати. За почти всички има и клинична информация. Разликата между развитите азиатски страни заедно със САЩ и ЕС е тази,че в европейския съюз се развиха малките непродуктивни паразитчета наречени предприемачи, а при тях капитала е в огромните корпорации. Единствено Германия пази още от този модел. Тези малки измекярчета нямат никакъв капацитет за нищо. Нито R&D ,нито производствен. Та няма нито тестове, нито препарати. Другото е, ужасната и тромава бюрокрация в ЕС. Нея всички я знаем, а това е поредният пример.

    Коментиран от #29

  • 27 SAIGON

    2 0 Отговор
    В ВИЕТНАМ НЯМА НИТО ЕДИН ЗАГИНАЛ ОТ ТВА ВИРУСЧЕ ВИЕТНАМЦИТЕ СА ЖЕЛЕЗНИ БЕ!!! СЛЕД КАТО НАРИТАХА УСПЕШНО МОНГОЛЦИТЕ,ФРАНЦУЗИТЕ,КИТАЙЦИТЕ,АМЕРИКАНЦИТЕ,ЯПОНЦИТЕ СЕГА И НА ВИРУСА НЕ СЕ ДАВАТ ЕЙ КОРАВА РАСА ИСКАМ ЖЕНА ВИЕТНАМКА ДА СИ ПОДОБРЯ ГЕНИТЕ С ПО КОРАВИ И ИЗДРЪЖЛИВИ!!!! ПЪК И ВИЕТНАМКИТЕ СА МНОГО КРАСИВИ ЖЕНИ ПО ПРИНЦИП

    Коментиран от #33

  • 28 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Жълтурнакис го хоум":

    вируса и без китаиски туристи щеше да доиде.европиеците , американците,японците или кореиците дето имат бизнес в китаи са милиони.тъи че китаиците няма да идват няма как да спре пандемията предвид сегашнте стандарти при пътуване!

    Коментиран от #30

  • 29 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    в свободния свят проблема е възможноста за придвижване и различния мантаитет при различните страни.не пиши за икономика ,не ти се отдава.малки предприемачи...паразитчета и т.н. щуротии са си щуротии.само за твое инфо япония е изградена от малки предприемачи,които изграждат гръбнака на тойота,сони...и т.н. японски фирми.големите корпорации са само рамка ,всичко в последствие се прави от малки компании в огромна конкуренция.въпросния модел е използван във всички пазарни икономики.нали не мислиш че икономическите модели на сащ европа и далечния изток са измислени и потдържани от различни икономисти?дали ще учиш в харвард,оксворд или някои японски университет икономика, няма съществена разлика.на всичко отгоре има общи трансгранични модели с цел липса на стрес при транснационалните компании които са гръбнака на световната икономика!

    Коментиран от #31

  • 30 SAIGON

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    КВО МУ ОБЯСНЯВАШ НА ТОЯ ССССИГАНИН ОТ БЯЛА СЛАТИНА БЕ? ТОЙ ОЩЕ НЕЗНАЕ ЧЕ НЯМА ЖЪЛТИ ИЛИ ЧЕРВЕНИ ХОРА ПРЕКАЛЕНО МНОГО ИНФОРМАЦИЯ МУ ДАВАШ ЩЕ ВЗЕМЕ ДА БЛОКИРА ЖАНГАЛСКАТА МУ ТИКВА ХАХАХХАХА
  • 31 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Ами всъщност не е така. В биотехнологиите е една единствена корпорация в Япония и аз съм работил за тях ,но от научен институт. Така както Термо глътнаха абсолютно всички други малки в САЩ. В Корея дори блоковете и автобусите са Самсунг. А Сименс прави от влакове до ЯМР апарати. Както и Хитачи. Единствените по малки фирмички, на които им се позволява да живуркат са тези с услугите. Дори хранителните стоки са само три вериги. И разбира се корпорациите в хранително вкусовата промишленост. А аз имах приятел,който работеше в R&D на Сони.

    Коментиран от #34, #41

  • 32 JAGUARES DE CORDOBA

    1 0 Отговор
    къде е оня ТЪМНОЛИКИЯ ДЖОН етука тъкмо намерих подходящ чук за кухата му ЖАНГАЛСКА ТИКВА хаххахахаха
  • 33 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "SAIGON":

    А такива като теб,и останалите прошляци от азиатския свят,като виетнамци и тем подобни, Широ Ишии е събирал в кошари и заразявал с вируси за събиране на данни. Също са били тествани и най различни препарати. След войната, американците го вземат при тях, подобно на фона Браун, защото е имал информация за първите биологични оръжия и антивирусни препарати. За това стават виетнамците и останалите маймуни в региона. Китай,Япония и Корея са цивилизованите държави. Останалите са ползвани за тестове, като маймуните.

    Коментиран от #35, #36, #37, #38, #39

  • 34 JAGUARES DE CORDOBA

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    знаеш ли ква глупост изръси Тъмноликия? че в Виетнам живяли по 40-45 години хаххахаххаххаа е не ли е кухо тва ССССИГАНЕ аз незнам изобщо що си губиш времето с тоя БББББРИКЕТ не ли го виждаш че е ШИЗО
  • 35 JAGUARES DE CORDOBA

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Будисткия свят е цивилизования свят бе КИБИК......
  • 36 JAGUARES DE CORDOBA

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    ВИЕТНАМ ИМА НАЙ-КРАСИВИТЕ ЖЕНИ ТОЯ ТРЪГНАЛ ДА ХУЛИ И ТОЙ? ПЛЮС ТОВА ВИЕТНАМ НЯМА ЗАГУБЕНА ВОЙНА ТАМ ПАДАТ И ОРДАТА НА ЧИНГИЗ ХАН И ЯПОНЦИТЕ И КИТАЙЦИТЕ И ФРАНЦУЗИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ!!! ТЕЯ СА ЖЕЛЕЗНА РАСА ИСКАМ ЖЕНА ОТ ТАМ!!!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 JAGUARES DE CORDOBA

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    даваш ли си СМЕТКА ЧЕ БУДИЗМА цивилизова и ЯПОНИЯ И КОРЕЯ И КИТАЙ КАКТО И МОНГОЛЦИТЕ!!!!! преди Будизма Монголците кви бяха? откачени Диваци дето мислят само за война и разруха..... а след като приеха Будизма кво стана? станаха ТИХИ И ПОКОРНИ!!! така че КЪДЕТО ИМА БУДИЗЪМ ИМА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!!! С ДВЕ ДУМИ БУДИЗМА НОСИ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА!!!!!

    Коментиран от #46

  • 39 JAGUARES DE CORDOBA

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Виетнамци и Маймуни? даваш ли си сметка че ВИЕТНАМЦИТЕ ПО ГЕН са по близко до ИЗТОЧНО АЗИАТЦИТЕ КАТО КИТАЙЦИ,КОРЕЙЦИ,ЯПОНЦИ отколкото до Филипинците и Индонезийците... това се вижда и по цвета на кожата им те са светли а Индонезийците и Филипинците повечето са ТЪМНИ......... ай не се прави че незнаеш поне си ходил в Азия и знаеш как стоят нещата
  • 40 JAGUARES DE CORDOBA

    1 0 Отговор
    И ВИЕТНАМ ИМА МНОГО КРАСИВИ ЖЕНИ НАПРАВО ИСКАМ ДА СИ ВЗЕМА ЕДНА ОТ ТАМ

    Коментиран от #42

  • 41 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    както ти писах не пиши за икономика.биотехнологиите ако си спец са ок .икономиката е друго.сега ти давам пример със самсунг,адидас,хуго бос или тесла.когато трябват да речем седалки за кола или панталон за костюм,голямата компания в сащ,германия,япония,южна корея дава задание на малки компании ,паразити според теб.въпросните компании почват да сглабят седалките или панталоните като се напъват на голямата даваики добро качество ниски цени и добра логистика.както ти казах сони ,хуго бос,мерцедес...са една рамка .имат огромни изследователски центрове ,рекламна стратегия и евентуално заводи за обща окомплектовка.всичко друго се прави от малки фирми независими от голямата такава.така наречените подизпълнители.тва са малки и средни компании както писах в огромна конкуренция помежду си .затова и болшинството от тях не карат дълго.на техния фронт е истинско меле.та въпросните както ти ги наричаш паразити трябва да ги уважаваш.при тях е много тежко и се бачка яко!те са реално наи-силната страна на капитализма и от тях идва всичко добро в пазарната икономика.модела е изключително популярен в япония,но не е тяхно изобретение.въведен е мисля първоначално при холандците от които са се научили и немци и японци,а и целия свят!

    Коментиран от #45

  • 42 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "JAGUARES DE CORDOBA":

    ами иди си вземи.няма да е проблем.отиваш за месец и си докарал.за виетнамките е голяма чест да си намерят бял кръглоок мъж от европа.отиваш на една по-дълга екскурзия и си готов.от русия,украина и беларус също може да повториш упражнението ако ти се занимава с красиви жени!

    Коментиран от #43

  • 43 JAGUARES DE CORDOBA

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    БАТКА АЗ СЪМ ПО АЗИАТКИТЕ ПО ПРИНЦИП И ЕТУКА НАБАРАХ ЕДНИ КЛИПЧЕТА В ТУБАТА ТАКИВА ВИЕТНАМСКИ СКЕЧОВЕ КЪДЕ ГИ ИЗБИРАТ ВСЕ КРАСИВИ И С ПОРЦЕЛАНОВА КОЖА БЕ... МОГА ТИ ПРАТЯ ЛИНКЧЕТА АКО ТИ СЕ ГЛЕДАТ
  • 44 JAGUARES DE CORDOBA

    1 0 Отговор
    ДО 42:ИМАМ ДОСТА ПРИЯТЕЛИ ОТ ВИЕТНАМ И КАТО ГЛЕДАМ СИТУАЦИЯТА НО ПО СКОРО ДА ОСТАНА АЗ ТАМ Е НАЙ ДОБРЕ.... ДО КОЛКОТО ЗНАМ ЗАПЛАТИТЕ СА ПО ВИСОКИ ОТКОЛКОТО ТУКА И Е СТРАШНА ЕВТИНИЯ(ВСЕ ПАК СИ Е КОМУНИСТИЧЕСКА СТРАНА И НЕЩАТА СА КАКТО ТУКА ПРЕДИ 89МА) НО С РАЗЛИКАТА ЧЕ СА ОТВОРЕНИ КЪМ СВЕТА И ЗАПЛАТИТЕ ИМ СА ДОСТА ПО ВИСОКИ ОТ ОНЕЗИ 200 ЛЕВА КОЙТО ПОЛУЧВАХМЕ НИЕ ПРЕДИ 89МА....
  • 45 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "стоян георгиев":

    Бих се съгласил с теб донякъде,но много добре знам японският модел. Вземи за пример Тойота,да ползват еарбеци от други , както Мерцедес седалки, но това е наистина само заради някакъв модел. Ама те и по малките, всъщност са големи, защото произвеждат седалки и еарбеци за няколко огромни корпорации. И наистина ако отидеш в Япония ще видиш,че цялата им хранително вкусова промишленост се движи от два-три гиганта. От уиски до ядки. В Корея е същото. И пак ти давам за Пример Сименс, Хитачи , Термофишър. Иначе разбирам логиката, и донякъде е окей ,по малки доставчици да работят за по големите в непрекъсната конкуренция. Но от друга страна, след като R&D и цялата концепция,както и цялата производствена база е концентрирана в голямата корпорация,не виждам особено голям смисъл. Относно R&D, наистина съм виждал на практика това за което наш'те тръбят -наука и индустрия (не бизнес) . когато корпорацията идва и въага на държавния институт някакъв проблем. То навсякъде е така всъщност.
  • 46 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "JAGUARES DE CORDOBA":

    Японския будизъм е друга бира,там първо трябва да си минал през Бушидо и Шинто,за да разбереш истинския смисъл на Дзен. А китайците имат други религии, за Корея, честно казано не съм запознат. Не се кОси толкова, във всяка нация има всякакви. Но определено за азиатския свят има три страни развити страни. И ако американците и руснаците не бяха разцепили Корея,щеше да бъде доста интересно.