23 Март, 2020 17:59 4 441 17

Roche получи разрешение от САЩ за тест на лекарство за артрит върху пациенти с Covid-19

  • коронавирус-
  • лекарство-
  • ваксина-
  • roche

Компанията заяви, че започва проучване на късен етап за тестване на лекарството в това, което ще бъде първото добре контролирано проучване на Actemra

Roche получи разрешение от САЩ за тест на лекарство за артрит върху пациенти с Covid-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Фармацевтичният гигант Roche Holding AG заяви в понеделник, че е получил разрешение от Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) да изпробва свое лекарство за ревматоиден артрит върху пациенти, хоспитализирани с тежка пневмония, причинена от коронавируса Covid-19.

Компанията заяви, че започва проучване на късен етап за тестване на лекарството в това, което ще бъде първото добре контролирано проучване на лекарството Actemra върху пациенти с коронавирус.

През миналия четвъртък Roche обяви, че ще започне "рандомизирано плацебо-контролирано изследване във Фаза III" на Actemra/RoActemra терапия на хоспитализирани пациенти с тежка пневмония Covid-19 в началото на април.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре

    16 4 Отговор
    Трябва да се почне от някъде. Все нещо ще помогне.
  • 2 Чудесно

    18 46 Отговор
    Запада ще ни спаси. Видя се, че руснаците само говорят, но нямат лекарсво.

    Коментиран от #11, #15

  • 3 222

    8 3 Отговор
    А дали е случайно,?
  • 4 .........

    15 6 Отговор
    Компанията която съсипа десет години от живота ми. Сега отново ще тровят населението легално като го "лекуват".
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Факти

    5 5 Отговор
    Също така друга фармацевтична компания ще дари 130 милиона дози с препарата, който вече е доказал,че помага за лечението на вируса.И не само това.Имат си и лиценза.
  • 7 80 процентен дебил си

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Зайко Байко многознайко":

    В момента става въпрос за спасяването на стотици животи и няма място за политизиране на нещата.И на мен не ми харесва сегашната политика,но тук говорим за оцеляване.
  • 8 Къде е

    10 7 Отговор
    Лекарство за артрит ! Къде е артрит като деформация на ставите и къде е вирус ? Егати фалшивите новини забаламурници !

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Домакин

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "Къде е":

    Деформацията на ставите е последствие от артрита. В основата му е възпаление. Това са противовъзпалителни средства. Аз съм вземал при грипна атака Аркоксия заради подагра, и е имало ефект!
  • 10 (ТOВА Е ВЯРНОТО )Незнам как да

    5 4 Отговор
    ви го обясня много кратко лоборатории на ниво 3 за боологични изследвания задължително имат антидот ниво 4 са зарази които няма лек за тях и така заразата коронавирус не е направена от човек защото се работи в ниво 4 по нея той доиде от някъде както е казал Джошуа Лидърбърг най-голямата заплаха за господството на човека над тази планета са вирусите
  • 11 де факто

    4 15 Отговор

    До коментар #2 от "Чудесно":

    Русия ще е последната държава която ще може да направи нещо по въпроса.РУснаците още дори не знаят как да сложат диагноза на пациент болен от коронавирус.Толкова им е слаба медицината.САЩ и Германия първи започнаха да разработват лекарства,а след това и Китай.Да пази господ да попаднеш в ръцете на руската медицина...
  • 12 гостгост

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "Къде е":

    Като имаш две капки акъл поне си мълчи,за да не е излагаш като кифладжия..Има много лекарства които могат да третират по няколко заболявания.Например лекарството за раково болни наречено Изотретинойн успешно лекува и акне и е единственото такова по рода си.

    Коментиран от #14

  • 13 Факт!

    4 0 Отговор
    Де гакто това лекарство е френско на Санофи внасяно в България и спряно от продажба малко преди епидемията от някой "мозък".

    Коментиран от #16

  • 14 каде е

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "гостгост":

    Когато забременееГей по естествен път ще ми се обадиш
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Факти

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Факт!":

    Дъщерното дружество на Новартис(Sandos),е получило разрешение да оперира с лекарството само в Щатите.Тепърва ще търси одобрение от американската агенция по лекарствата и европейската агенция по лекарствата.Създал са фонд за бързо реагиране на COVID 19 от 20 милиона,но тепърва се започва с експериментите и договорките. По любопитното е кубинското лекарство което е в ход и действа.Признато дори и от китайските специалисти.

    Коментиран от #17

  • 17 Geo

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Факти":

    Е как ще пуснат лекарство което действа или на други фирми - така не се печелят пари. То и аналгин-хинина действа и го произвеждат в България но продългава да го няма.

    Така е на запад ....