24 Март, 2020 09:07 7 459 20

Надежда! Ухан победи коронавируса

  • китай-
  • ухан-
  • коронавирус-
  • блокада-
  • надежда-
  • болест

Край на ограниченията за пътуване

Надежда! Ухан победи коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Китайският град Ухан, превърнал се в епицентър на новия коронавирус, съвсем скоро ще вдигне блокадата, предаде China Daily.

След повече от два месеца Ухан, където вирусът се появи за пръв път, ще вдигне забраната за пътувания. Мярката се отменя на 8 април, като се очаква градът постепенно да се върне към нормалния си ритъм на живот.

Други градове в провинция Хубей ще вдигнат забраната за пътувания още на 25 март. Коронавирусът засегна най-много тази провинция, но постепенно пандемията се пренесе и в другия части на света, а Италия вече задмина Китай по брой на жертвите.

В световен мащаб до момента новият вирус е отнел живота на над 16 500 души, а заразените са над 381 хиляди. В Китай бяха предприети безпрецедентни мерки, за да се спре разпространението на COVID-19. В крайна сметна китайските власти успяха да победят болестта и през последните дни са регистрирани минимален брой новозаразени.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan

    58 11 Отговор
    Желязна дисциплина! Нещо което в България липсва. Само хитрешковци, на дребно.
  • 2 Това е положението

    39 5 Отговор
    Три месеца е нормалния срок за ликвидиране на китайския вирус. Да не си мислим, че ще мине за две-три седмици...
  • 3 5g ухан

    31 9 Отговор
    победи го ,когато спряха 5G антените

    Коментиран от #7

  • 4 Баи

    27 2 Отговор
    Ква дисциплина като всеки ден влизат от наи рискувите региони наши сьнародници за вчера са били -23000 само кои ще знае колко са болните вирусоносителите както викаше един италианец - хубава работа ама бьлгарска

    Коментиран от #6

  • 5 Тиберий

    23 6 Отговор
    Русия и Китай направиха показно Трябва хората да се опомнят
  • 6 Госあ

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Баи":

    Дисциплина липсва,особено у южняците...не взеха никакви мерки на границите, китайци влизаха,излизаха, италианци ходиха до Китай, разхождаха се. Освен това се оказва много важна стратегия,като се установи болен,кръга от хора с които е контактувал да бъдат поставени под карантина. Е,нали знаете колко я спазват тая карантина !!!! Особено ако нямат ясно изразени симптоми и не са тествани и те !!! Какво се оказа за Япония, тестват една шеста от капацитета ,който имат,няма карантина, а първият случай извън Китай беше установен именно там. Оказа се, че са ограничени пътуванията от и до Китай веднага,а хората са самодисциплинирани. Като усетят и най малкото неразположение си стоят наистина вкъщи ! Носенето на маски е обичайно (по скоро заради алергия от полени обикновено) ,но когато са болни,всеки задължително слага маска ,за да предпази останалите. Маските са хубави, освен това. Има хигиена,чистота. И не на последно място, ядат суши ;). Йода във водораслите се оказва отлично средство за борба с инфлуенца. И е използван масово. А рибата е богата на цинк,селен,фосфор. И така ,страната с най старо население в света,страстни пушачи, в изключителна близост до Китай и съответно контакти и много работещи китайци там,се оказа една от по незасегнатите страни. Гледах,че за сезона на вишните има и ще има големи струпвания,а дори баровете работят 😂
  • 7 xaxax

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "5g ухан":

    Сега остава да кажеш, че вирусът го разпръскват 5G антените 😂
    Ако си спрем Wi-Fi-а дали ще помогне или трябва да спра и тока?

    Коментиран от #8

  • 8 Може да не го разпръскват антените

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "xaxax":

    Но може да му влияят добре на разпространението

    Коментиран от #10

  • 9 Булгаристан

    16 3 Отговор
    Няма как да ги стигнем по дисциплина, тука само философи и идиоти навсякъде:-) Да не говориме че изобщо не трябваше да пускаме да се връщат нито чужденци нито Българи , ква е тая разпасана работа, ще седиме под карантира а 50000 души са кацнали за последните две седмици на летището, няма логика Мутафчийски место да дрънкаш глупости спри тая простотия щот вируса си го внесохме отвън а не идва от България!

    Коментиран от #16

  • 10 Geo

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Може да не го разпръскват антените":

    И каква е разликата с 4G - дай да спрем и него. Най-добре изобщо да спрем интернета и да останат само контролираните медии че така не върви пропагандата.

    Хайде стига с опорки - ако американците първи бяха направили 5G изобщо нямаше да е вредно даже щеше да лекува корона вирус.

    Коментиран от #13, #19

  • 11 гого

    15 2 Отговор
    Защо няма новини-Куба,Русия и Китай изпращат помощ на Италия,Франция,Сърбия,Иран...къде е този Еврогейски съюз ???? Щели да спират fake news ?? Пак избрахме губещата страна ние !

    Коментиран от #12

  • 12 Бачо Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "гого":

    Затова пък САЩ блокират 1 милиард за Афганистан. Карантина на парите, да не се разболяват...
  • 13 Доктор Дулитъл

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Geo":

    Умник, виж въздействието на 5G върху човешкия организъм как отслабва имунната система и редица още органи и функции и как тялото става лесно податливи на болести и неможе са се справи лесно с тях и тогава плампай умно. Аман от наивници дето искат за секунди да свалят филмчето си.
  • 14 Джамбаз Ангелов

    2 0 Отговор
    Как ви звучи, - повечето тестове са дарени!!!! А къде е държавата,.. къде?
  • 15 От Белия вигвам

    0 0 Отговор
    Спокойно,имаме нов вирус-Хантавирус-
    вече е в търговската мрежа.......

    Коментиран от #17

  • 16 Татарстан

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Булгаристан":

    Вирус йок бе,абдал....
  • 17 От Белия вигвам

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "От Белия вигвам":

    Спокойно,имаме нов вирус-Хантавирус-
    вече е в търговската мрежа.......и БойЧо знае,
    и....Мурафетчийски....
  • 18 Въпрос

    2 1 Отговор
    Голяма дисциплина, че и хигиена имат китайците, само им вижте пазарите на ниво 15 век и тогава ги хвалете. Съчетано със свръхнаселението, очакваното се случи. Благодарение на глобализацията и по света. А японците с миниатюрните жилища защо минимизирана жертвите? Хигиена и технологии, не просто тоталитаризъм
  • 19 fbi

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Geo":

    разликата с 4 G e в пъти 5G ти сваля имунитета възхода на Китай се дължи на Американски Компании ,ако не знаеш
  • 20 Васил

    0 0 Отговор
    Дисциплина и постоянни тестове дето у нас не се правят а тези под карантина си щъкат