Last news in Fakti

25 Март, 2020 07:08 2 856 8

СЗО: Броят на заразилите се с коронавирус в света доближава 373 000 души

  • коронавирус-
  • сзо-
  • световна здравна организация-
  • пандемия

Най-много заразени и умрели са регистрирани в Европа – 195 511 заразени и 10 189 умрели

СЗО: Броят на заразилите се с коронавирус в света доближава 373 000 души - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на заразилите се с коронавирус в света е 372 757, а регистрираните смъртни случаи са 16 231, предаде ТАСС, като се позова на съобщение от тази сутрин на Световната здравна организация (СЗО).

Според статистиката на СЗО, цитирана от БТА, броят на случаите на заразяване с коронавируса се е увеличил с близо 40 000 души за едно денонощие, а смъртните случаи са се увеличили с 1722. Най-много заразени и умрели са регистрирани в Европа – 195 511 заразени и 10 189 умрели.

На второ място се нарежда Западно-Тихоокеанският регион, към който спадат Китай, Южна Корея и Япония. В него към настоящия момент са регистрирани 96 580 заразени и 3502 смъртни случая.

На трето място са Южна и Северна Америка, където с коронавирус са заразени общо 49 444 души, а смъртните случаи са 12 428.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атеистите русофилите католиците комунистите

    4 10 Отговор
    и атакистите го закъсаха лошо. В Римокатолическият свят тече Апокалипсис! Тук много скоро ще се случи същото с комунистите, атеистите, атакистите и русофилите, които ще мрат лошо, масово и като мухи ако пандемията ескалира и в България! Те по нищо не се различават от западните католици освен по това, че плюят срещу тях денонощно! Българските католици са една идея по-защитени от западните католици защото имат униятна католическо-православна църква, но като цяло Българската православна църква не е много защитена защото е по-близка с Римокатолическата по дати и празници отколкото с истинският Православен свят! Прочетете Библията! Вслушайте се поне в думите на патриарх Неофит от вчерашното му изказване.... ако не желаете да чуете думите на Исус Христос.... Покръстете се спешно в истинската Христова църква! Не искам да ви кажа коя е Тя! Намерете Я сами!

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Стара информация

    5 0 Отговор
    Заразените вече са много над 400 хил и починалите са почти 20 хил.

    Коментиран от #4

  • 4 strah loze pazi

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стара информация":

    Ами раздели сега тези смъртни случаи на броя на населението на земята
    и умножи по 100
    да видиш колко процента са това
  • 5 Китай и Русия,да са ни на помощ

    2 1 Отговор
    Друго няма да ни оправи,при това неадекватно поведение на власт имащитете в Европа.

    Коментиран от #7

  • 6 Bebetto

    0 0 Отговор
    Болните официално са вече почто половин милион, а лъжливите китайци, зарази ли целия свят имт 8млн.болни и 30%погребани според ЧАЙНА МОБАЙЛ!
  • 7 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Китай и Русия,да са ни на помощ":

    И китайци и руснаци лъжат като дърти цигани! Китайците в пъти повече, защото вирусът се казва ККПвирус и зарази ха с него целия свят!!! Ще има НОВ СВЕТОВЕН РЕД... спираме покупките на китайски боклуци!
  • 8 666

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Атеистите русофилите католиците комунистите":

    А какво пише в Библиятя за герберистите,виждам ,че другите си ги включил?