Last news in Fakti

25 Март, 2020 09:42 3 765 11

5 години затвор в Италия, ако нарушиш карантината

  • италия-
  • карантина-
  • затвор-
  • коронавирус-
  • полиция

Сурови мерки срещу нарушителите

5 години затвор в Италия, ако нарушиш карантината - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хората, които не спазват задължителната домашна карантина и са с положителни тестове на новия коронавирус в Италия, ще понесат ударите на закона, предадоха италианските медии.

Правителството прие нови мерки, които предвиждат наказание от една до пет години затвор за пациентите, които не спазват наложената им задължителна карантина. Това е поредната мярка, целяща ограничаване на разпространението на коронавируса.

Умишленото нарушение на абсолютната забрана за лица, подложени на карантина след тестване с положителни проби за вируса и напускането на дома им, ще бъде наказано с лишаване от свобода от една до пет години, се казва в съобщението.

Италия е най-засегнатата (по смъртни случаи) страна от COVID-19. По данни на специализирания сайт Worldometers заразените в световен мащаб от коронавируса са близо 424 хиляди, а жертвите са близо 19 000. В Китай има най-много заразени, но жертвите са най-много в Италия - над 6800.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

    8 8 Отговор
    ТАКА Е И В КИТАЙ, КОЙТО НАРУШИ КАРАНТИНАТА 5 ГОДИНИ ЗАТВОР,СЛЕД КАТО ОТИДЕ В ИТАЛИЯ КИТАЙСКИ ЕКИП ОТ ЛЕКАРИ ИМ КАЗА ЗА ТЕХНИТЕ МЕРКИ И ИТАЛИЯНЦИТЕ ГИ ПОСЛУШАХА И НАПРАВИХА СЪЩОТО И В ИТАЛИЯ, НАЙ-СИГУРНИЯ НАЧИН ДА СПРЕМ ЗАРАЗАТА Е ДА СИ ОСТАНЕМ В КЪЩИ ЗА ДА СПРЕМ ДА Я РАЗПРОСТРАНЯВАМЕ

    Коментиран от #10

  • 2 ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

    5 13 Отговор
    БГ ИД ИОТИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ СТОЙТЕ СИ ВКЪЩИИИИИИИИИИИ, НЕ ЩЪКАЙТЕ КАТО МУХИ БЕЗ ГЛАВИ НАЛЕВО НАДЕСНООООООООООО ЗАЩОТО КАТО УМРЕТЕ ОТ КОРОНАВИРУС НЕМА ДА МОЖЕТЕ ПАК ДА ГО ПРАВИТЕ, ЗА ТОВА ОСТАНЕТЕ СИ У ДОМА ДОКАТО ЗАРАЗАТА НЕ ПРЕМИНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,БГ ИДИ ОТИИИИИИИИИИИИИИ КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ ПО УЛИЦИТЕ УЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ТОЛКОВА ЛИ ИНТЕРЕСНО Е ТАМ, ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ ИДИ ОТА СИ ОСТАВА ВЕЧНО ИДИОТТТТТТТТТТТТ
  • 3 И тук трябва!

    9 4 Отговор
    Ако не бяха олигофрен и те дето "не съм се виждал със сестра си и родата" нямаше да има 220 случая.. Тапанари
  • 4 джи пи

    9 5 Отговор
    А нашият Ганьо се мьчи да прецака системата Какви бележки пред полицията какво е това чудо Вкьщи без да се щька

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "джи пи":

    Ами то хубуу у къщи да се запре всичку живу,дету оди къту гламао нагори - надолу, амъ немъ кой да носи рънъ и илачи пу къщята. Начи тъй де... Ти си джипи, колкото аз съм космонавт, при пълна карантина ,държавата трябва да осигури храна, вода и лекарства на цялото население.Не си ли задаваш въпроса защо не се прави никъде в Европа, единствено в Китай и то само в един град,от който се смята че е тръгнала заразата.
  • 6 Някой си

    2 1 Отговор
    Чудесно, заедно с пълните болници ще си имат и пълни затвори :)
    Може и Русия да помогне, зер все нещо е останало от ГУЛАГ, а и на север работници си трябват, за нефто и газодобив, за строеж на жп линии и пътища, а ако са и безплатни още по-добре :)
  • 7 Атеистите русофилите католиците комунистите

    2 5 Отговор
    и атакистите го закъсаха лошо. В Римокатолическият свят тече Апокалипсис! Тук много скоро ще се случи същото с комунистите, атеистите, атакистите и русофилите, които ще мрат лошо, масово и като мухи ако пандемията ескалира и в България! Те по нищо не се различават от западните католици освен по това, че плюят срещу тях денонощно! Българските католици са една идея по-защитени от западните католици защото имат униятна католическо-православна църква, но като цяло Българската православна църква не е много защитена защото е по-близка с Римокатолическата по дати и празници отколкото с истинският Православен свят! Прочетете Библията! Вслушайте се поне в думите на патриарх Неофит от вчерашното му изказване.... ако не желаете да чуете думите на Исус Христос.... Покръстете се спешно в истинската Христова църква! Не искам да ви кажа коя е Тя! Намерете Я сами!

    Коментиран от #11

  • 8 Сион

    5 0 Отговор
    дабе ама някой тряба и да работи.
  • 9 Хипермен

    1 2 Отговор
    То след някой ден като ми свършат парите и аз ше кандидатствам за затвора...нема мисля за наем ,ток и храна. Екстра ,само още не знам как да стане...да зема да фърля един камък по Бойко ли...
  • 10 Virus

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ":

    Kakuv virus be oligofren takuv
  • 11 Карло

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Атеистите русофилите католиците комунистите":

    Много ти лае устата само!