Last news in Fakti

25 Март, 2020 11:20 4 189 17

САЩ разрешават използването на плазма при критичните пациенти с Covid-19

  • плазма-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Лечението трябва да започне в щата Ню Йорк

САЩ разрешават използването на плазма при критичните пациенти с Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията по храните и лекарствата на Съединените щати (FDA) даде във вторник зелена светлина за използването на плазма от пациенти, които са се възстановили от Covid-19 за лечение на тези, които все още страдат от заболяването.

FDA отбеляза, че одобреният протокол за спешна помощ ще бъде използван за тези със "сериозни или незабавно животозастрашаващи инфекции с Covid-19", докато все още се провеждат лекарствени изпитвания, тъй като плазмата съдържа антитела на коронавирус и може да бъде ефективна срещу болестта.

Лечението трябва да започне в щата Ню Йорк, както по-рано беше обявено от губернатора на щата Андрю Куомо.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Covid-19

    1 1 Отговор
    https://www.facebook.com/marketplace/item/2250992455197293/
  • 2 Баро Вкаров

    5 8 Отговор
    Да пробват със сода каустик.По ефикасно е.
  • 3 Госあ

    2 4 Отговор
    Откога пиша за производство на антитела от "демократите" ??? За ЕС, па(о)ляците ще задоволят нуждите 😷
  • 4 Атеистите русофилите католиците комунистите

    7 13 Отговор
    и атакистите го закъсаха лошо. В Римокатолическият свят тече Апокалипсис! Тук много скоро ще се случи същото с комунистите, атеистите, атакистите и русофилите, които ще мрат лошо, масово и като мухи ако пандемията ескалира и в България! Те по нищо не се различават от западните католици освен по това, че плюят срещу тях денонощно! Българските католици са една идея по-защитени от западните католици защото имат униятна католическо-православна църква, но като цяло Българската православна църква не е много защитена защото е по-близка с Римокатолическата по дати и празници отколкото с истинският Православен свят! Прочетете Библията! Вслушайте се поне в думите на патриарх Неофит от вчерашното му изказване.... ако не желаете да чуете и прочетете думите на Исус Христос в светата Библия .... Покръстете се спешно в истинската Христова църква! Не искам да ви кажа коя е Тя! Намерете Я сами!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 САЩ разрешават всякакви опити

    4 2 Отговор
    с човечеството за генна модификация. Те самите се модифицират генно. Гледайте филма КРАЯ НА ИГРАТА за световния ред който желаят да наложат. Ай Сикти ПОБЪРКАНИ МУТАНТИ от ФСАЩ-СЕТИ-САТАНИСТИ. Преди шестограма, са почитали пентаграма. ЗАТОВА е името на ПЕНТАГОНА. Тези които остават в Юдея, преминават към Шестограма.

    Коментиран от #17

  • 7 Шестограм

    3 0 Отговор
    Цивилизования Свят в миналото е рисуван като пирамида. Юдеите върху правилна пирамида налагат обърната пирамида и се получава шестаграмната им религия ЮДЕИЗЪМ, т. н. обръщат света на обратно с разбиранията за добро и зло, морал и не морал, обръщат всички понятия и значението им на обратно. Ай Сикти ве ФСАЩ & ИЗРАЕЛ.
  • 8 Усмивката

    3 2 Отговор
    Ние използваме плазма от кръвта на нашия пръв ръководител , вожд, и бащица от когото сме произлезли за лечение и борба с короната.
  • 9 blade

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Behemoth":

    Едва ли.
  • 10 Plovdiv

    4 0 Отговор
    Може да са тъпи, дебели, да не постъпват правилно. Само че търсят, работят, експериментират. А нашите хрантутници само ни плашат и дума не дават да се каже за лечение. Та нали някой може да се сети за Барселона, за горенето на боклука и т.н...

    Коментиран от #11

  • 11 Pernik

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Plovdiv":

    Не знам за вашите хратутници, но аз съм доволен от предприетите до тук мерки.
    Имаме за пример Англия, Италия, Испания, САЩ
    и т. н., който ме кара към момента да съм доволен от поведението на политиците и цлята администрация, ангажирана с кризата (с изключение на президента, който тотално е объркан по мое мнение). Ако сте следили поведението на Тръмп и Джонстън, ще ме разберете. Италия подцени пандемията по-обясними причини, то поведението на двете дръжки е тотално неразбираемо.
    Мисълта ми е плюенето на общо основание е спорт в България от доста време, но при определи обстоятелства човек трябва да има мярка. Да се информира, да помисли и тогава да се се изказва

    Коментиран от #12

  • 12 Евгени

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Pernik":

    Подкрепям те приятелю. В момент на фантастични събития по целия свят, да изхождаш от историята и познатото и да осъждаш действия на неподготвени хора, е проява на лош вкус и липса на далновидност. В момента, много хора, все още гледат какво губят от това, което са имали вчера, а истината е че трябва да се работи сега и в бъдеще, да запазим поне половината от това което ни е останало днес. Вместо да благодарим че сме от най-малко засегнатите и все предварително се вземат мерки, някои са решили всеки ден да търсят маана и да сочат с пръст. Нека сега сочат Германия, Англия и САЩ, но не, ще ги сочат утре, когато и те влязат в час и извадят милиардите и трилионите за да заплатят инертноста си, а не далновидността си, когато преди нас изкарат военните на улиците и евентуално намерят първи лек или ваксина, не без помощта на някой българин работещ в техните изследователски центрове.
  • 13 Евгени

    1 3 Отговор
    До вчера, нашият си "Бай Ганьо" вадеше снимки и показваше, колко добре се разбира със световните политически лидери, а днес те вадят тези снимки, да покажат, колко са близки с Бай ти Ганя. В бъдеще повечето хора ще гледат тези снимки и ще питат кои са хората до Бойко. Разбира се, това е една шега и не съм чак такъв привърженик на Бойко, но колкото и грешки да прави през годините, аз ги разглеждам през призмата на съждението: "безгрешен е само този който нищо не прави". Многото му грешки, отдавам на това че е деен и не винаги е прав а не на това, че умишлено управлява с цел да греши. А когато цял свят му сваля шапка за навременните мерки, тук в България някои хора все още да ги отчитат за несъразмерни е липса на интелект, който да направи връзка с факта че благодарение на мерките удържаме фронта и водим войната от добре укрепено възвишение с малка армия, вместо да сме в подножието и да хвърляме всичките си налични сили, обречени на провал. Може да е слаб политик, но като пожарникар е доста добър и имаме късмет да е той в пажар като настоящия. А на хората, които опитват да плюят среще Генерала, този който води "армията" стещу вируса, а не на другия, на който не искам да споменавам името, напомням, че Българската армия не е губила знаме! Имаме двама генерали на фронта и един в президентството. Залагам на двойката. Ако третия се присъедини на фронтовата линия, ще заложа на тройката, докато е просто политик, ами... Не ми е интересен в момента.

    Коментиран от #14

  • 14 любопитен

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Евгени":

    И колко е хонорара?

    Коментиран от #15

  • 15 ВЛАДИ

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "любопитен":

    ДА,БОЙКО СЕ СПРАВЯ ВЕЛИКОЛЕПНО,ЗАТОВА НАРОДЪТ ГО ИЗБИРА ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ.ПРЕЗИДЕНТА НЕ СЕ ДЪРЖИ КАТО ТАКЪВ,А КАТО ДРЕБЕН ЗЛОБАР И ЗАВИСТНИК,АБСОЛЮТНО НЕВДЯВАЩ КАКВО СЕ СЛУЧВА И КАКВА ПОЗИЦИЯ ДА ЗАЕМЕ.ВСЪЩНОСТ,ПОНЕЖЕ НЯМА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ,КАРА НА ПРИНЦИПА-ПО-ЛЕСНО ВИНАГИ ОБРАТНОТО НА ГЕРБ И БОЙКО,КАКТО МУ Е КАЗАЛА И НИНОВА ДА СЕ ДЪРЖИ,ИМАЙКИ ПРЕДВИД НЕГОВАТА ПРОСТОТИЯ.

    Коментиран от #16

  • 16 Plovdiv

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "ВЛАДИ":

    За хонорара не каза нищо нито ти, нито другият, който беше попитан. Пасквилите ви ги знаем наизуст, кажете поне какви дивиденти имате?
  • 17 Приятел

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "САЩ разрешават всякакви опити":

    Прекалил си с бялото или си серсемидиот!