Last news in Fakti

25 Март, 2020 12:21 2 711 10

Всички жертви в Румъния са имали други болести

  • румъния-
  • коронавирус-
  • жертви-
  • заразени-
  • болести

Регистрирани са 13 смъртни случая до момента

Всички жертви в Румъния са имали други болести - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Румъния по последни данни има 794 души, заразени с новия коронавирус, и 13 смъртни случая. Излекуваните са 79 души, съобщават румънските медии. Информационният сайт Зиаре публикува по-подробна информация за жертвите на коронавируса, като обобщава, че всички починали лица са имали и други заболявания.

Първата жертва на COVID-19 в Румъния бе 67-годишен мъж от град Крайова, който бе в терминална фаза на рак. Той почина в неделя, 22 март. Същия ден починаха още двама души, също мъже, на 74 и 70 години, в Букурещ и в град Пятра Нямц. Единият от тях е бил на диализа, а другият е страдал от диабет и високо кръвно налягане.

В понеделник, 23 март, починаха още четирима души, заразени с новия коронавирус - жена на 72 години и трима мъже - на 71, на 64 и на 65 години. Жената е страдала от хронични заболявания (диабет, сърдечно-съдови болести), двама от мъжете са били на диализа, а третият е имал сърдечно-съдово заболяване.

Пет жертви на новия коронавирус бяха дадени вчера, 24 март - една жена на 64 години и четирима мъже - на 70, 59, 71 и 74 години. Жената е страдала от други заболявания и е пътувала в края на февруари до островите Мавриций, Сейшелите и Дубай. Мъжете също са имали предишни заболявания, а двама от тях са страдали от затлъстяване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГрУЮ

    2 0 Отговор
    На тези, които имунната система е отслабена, боледуват. И не само от вируси
  • 2 Бесен Язовец

    6 3 Отговор
    Сороснята отдавна се оплаква, ще нолните тователи здравните системи и натоварвали бюджети на отделните държави. Оплакват се и високите пенсии които плащали! Този вирус е много съмнителен по произход.
  • 3 681

    6 2 Отговор
    Всеки грип, независимо дали е Covid-19, грип Б или друг подобен, ще срине имунната система на такъв заболял човек и може да го доведе до смърт. Но медиите преписват всичко за смъртността върху коронавируса. В Италия е същата ситуация, много възрастни хора, повечето с редица тежки заболявания... но виновен единствено е корона вируса. П.С. Бъдете здрави!

    Коментиран от #4

  • 4 Бесен Язовец

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "681":

    Е на кой да го прпишат бе на H1N1 ли свинския?
  • 5 Електрошок

    6 1 Отговор
    Така трябва да се информира!Нека всеки да си направи извод,а не друг да ми внушава отговори,или по-разбираемо на жаргон да ми дава наклон на оная работа.
  • 6 Джон Уик

    3 2 Отговор
    Жълти маймуни от Tokyo имат една практика от години да разселват по света пенсии си за да не товарели здравната им система в Япония!

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Бачо Киро

    5 0 Отговор
    Статистиката на италианците е абсолютно същата - всички жертви на вируса са имали поне едно друго тежко заболяване. Само Ганчо вика, че е опасно и за напълно здрави младежи... Не става въпрос да не се заразяват, а как го изкарват. Затова спокойно можеше да са под карантина критичните групи - възрастни и болни. Другите щяха да държат икономиката жива, както се видя държавата не възнамерява да го прави. Вместо помощи раздава кредити....
  • 8 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Джон Уик":

    Хахаха ганьо,ганьо, ти даже и маймуна не си,причисляваш се към плоските паразитни червеи с тип нервна система от ганглиев тип. Недей да ръсиш акъл,щото и един неврон нема ти остане 😂
  • 9 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Джон Уик":

    С ганглия си,не си могъл да обработиш информацията -не ги разселват, а ги пращат на круиз с фотоапарати 😂
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.