Last news in Fakti

25 Март, 2020 14:03 11 359 38

В Белгия болните възрастни, заразени с Ковид-19, няма да бъдат приемани в болница

  • белгия-
  • коронавирус-
  • ковид-19

Решенията ще бъдат съгласувани със семействата на пенсионерите

В Белгия болните възрастни, заразени с Ковид-19, няма да бъдат приемани в болница - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Възрастните хора в Белгия, настанени в старчески дом с отслабено здраве, няма да бъдат приемани в болница, ако страдат и от Ковид-19. Това съобщават местни медии, като се позовават на насоки, издадени от местното общество на геронтолозите.

Уточнява се, че този подход се отнася до възрастни хора, за които и без новото заболяване се очаква да починат до края на годината заради деменция или други трайни здравословни проблеми. Допълва се, че тези решения ще бъдат съгласувани със семействата на възрастните хора.

Според белгийските власти, дори да бъдат приети в болница с Ковид-19, възрастните с отслабено здраве биха получили същите животоподдържащи грижи, каквито им се предоставят и в старческите домове. Цитирани са лекари, които отбелязват необходимостта да се приеме, че животът има край и понякога добрата грижа означава той да не бъде удължаван. Пояснява се, че подобен подход разтоварва болниците в условията на епидемия и дава допълнителна защита за лекарите..


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шекспир

    81 12 Отговор
    Мръсни изроди.Ей тези са ни пример за развито общество.Същите които убиха животните в зоопарка.

    Коментиран от #35

  • 2 Направо на гробищата да отиват

    66 12 Отговор
    Тва е европа
  • 3 реалист

    25 51 Отговор
    Смъртта е неизбежна и колкото си по-болен и по-възрастен толкова си по-близо до нея. Затова основните мерки трябва да се вземат там, където животът ще продължи. Който в тази ситуация спаси икономиката, ще даде шанс на здравото население да оцелее и да продължи напред!

    Коментиран от #7, #10

  • 4 ухааа

    67 4 Отговор
    Работиш цял живот плащаш здравни а накрая един к р хаахаха
  • 5 ****

    77 11 Отговор
    Ето ви демокрацията в действие за която мнозина от вас мечтаеха.Демокрацията не признава грижи за човека,там всеки е сам за себеси,и се преследват парите и печалбата.
  • 6 Шопо

    58 8 Отговор
    Бог решава кой да живее! Но вече не е така-решава ЕС..
  • 7 защо

    35 9 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    като загинат родители и близки няма да говорите така- това са живи хора - тези мерки са крайни
  • 8 Гост,,,,,

    39 6 Отговор
    От сърцето на Евро съюза... Специално
  • 9 Хахахаххаха

    45 7 Отговор
    Това е европа това са студеносърдечните западни развити народи. Сметката € е по-важна от останалото.
  • 10 Шекспир

    37 6 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    Смърта е неизбежна.Вярно е но е важно как ще си отидеш.Не е работа на администрацията да издава присъди.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 не бе шекспир

    6 29 Отговор

    До коментар #10 от "Шекспир":

    Това не е присъда, а избор на по-малкото зло ... Избор на това, кое е по-важно в такава ситуация - бъдещето или миналото!

    Коментиран от #20

  • 12 Дънкън Маклауд

    11 2 Отговор
    Аз съм безсмъртен.
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 9 Отговор

    До коментар #10 от "Шекспир":

    Чoвeкът нe e бeзпoмoщeн пoлзвaтeл нa мeдицинcки уcлуги. Cрeщу вируc кoйтo нитo гo виждaш, нитo имa вaкcинa нaй-дoбрoтo прoтивoдeйcтвиe e ecтecтвeният имунитeт... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe. Прoблeмът e, чe в имунизaциoнния кaлeндaр нa дeцaтa, вeчe нямa прoлукa зa пocтaвянe нa вaкcини зa нoвитe бoлecти.
    "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 14 Балконский

    25 1 Отговор
    Европейски ценности,изключително демократно
  • 15 Behemoth

    8 20 Отговор
    Кво ревете бе лицемери ...хора с деменция отдавна не са хора ...по добре да спасят някой млад човек отколкото някое зомби на доизживяване...туй ревачите ако не са па християнски зомбита па на ...същите също не бива да разчитат на науката да ги спасява ...да жулят на молитви и да са явяват в гаената огнена!
  • 16 Човекоподобни

    13 1 Отговор
    И таз добра , правиш орга с 500 примати и те приемат за лечение .
  • 17 Чук

    17 1 Отговор
    За инжинерити на гръцко-турската граница има пари, а за собствените си няма.
  • 18 Чук

    10 1 Отговор
    За инжинерити на гръцко-турската граница има пари, а за собствените си няма.
  • 19 Криеш името си страхливец

    9 2 Отговор
    , а краля на Белгия - Филип роден 1960 г (на 60 г), а баща му Албер II роден 1934г (на 86г)??
  • 20 Шекспир

    19 4 Отговор

    До коментар #11 от "не бе шекспир":

    Кой си ти че да решаваш кой да живее и кой да умре.Такова поведение е допустимо на фронта при невъзможност за лечение.Не оправдавай тези изроди
  • 21 Athens

    13 13 Отговор
    Техните старчески домове,са като нашите пет звездни хотели. Имат и медицински персонал. И да го вземат в болница к"во? К"во прават в болниците на пациентите с коронавирус? Ако не знаете ,ще ви кажа;-дават им се антивирусни..и при много тежки случай ги закачат на апарат.Нищо друго .Това може да се прави и в старческия дом. Нима в старческия дом не могат да им се дават антивирусни? Или да бъдат закачени на апарат? Разбира се,че може. От тази гледна точка е взето решение да не се изпращат в болница.

    Коментиран от #24

  • 22 Курум

    13 4 Отговор
    Бедни и стари. Ваш'то хрстиянско лицемерие. И на Титаник се случи същото.
  • 23 Траурна агенция

    19 1 Отговор
    Хехе.Ердоган освобождава пенсионерите от данъци а Белгия от всичко:)
  • 24 Някой

    9 3 Отговор

    До коментар #21 от "Athens":

    Като испанскя старчески дом ли((:

    Коментиран от #26

  • 25 Я стига глупости

    25 2 Отговор
    Невиждам защо спорите-това си е чист фашизъм.Нямали възможности-айде бе...а имат възможност да спонсорират разни джендърски организации,педофилски партии или краля им които живее на гърба на белгийците-еми същият този крал да продаде имение,диаманти и да спаси хората...Какво значи ще решават кой да живее-?
  • 26 Athens

    7 6 Отговор

    До коментар #24 от "Някой":

    Не зная какво му е на испанския . Кажи ти,ако знаеш. Но Белгия Германия,Франция,...са си Ок. С медицински персонал-медицински сестри и лекари ..Т.е. денонощно са под грижите на медицински лица. Само където не се води болница,ами старчески дом.

    Коментиран от #28

  • 27 Госあ

    7 0 Отговор
    Къде е оня хелминт, дето ми разсъждаваше за пенсионерите в Япония ?
  • 28 Е сега

    9 1 Отговор

    До коментар #26 от "Athens":

    Пич,това че старческите им домове са като пет звезден хотел и мед.персонал е учтив и грижлив не значи нищо-това е така защото си плащат...А получаването на мед.помощ е съвсем друго нещо-изисква знание,практика,ценз,увереност и най-вече реално обучение при такива ситуации.Обгрижване е едно-лечение съвсем друго...

    Коментиран от #29

  • 29 Athens

    3 7 Отговор

    До коментар #28 от "Е сега":

    Не допускам,че медицинския персонал в старческия дом има по-малко знания,от медицинския персонал в някоя болница. В смисъл,че тук иде реч за респираторен вирус,което както е известно в болниците се лекува с антивирусни медикаменти ..да кажем и с антималарийни медикаменти или в краен случай закачен на апарат. Какво по-различно би станало ако пенсионера не остане в старческия дом,а заеме легло в някоя болница,което легло може да бъде предоставено на друг пациент,който не идва от старчески дом? Па макар и болницата да разполага с професори,каквито да приемем,че в старческия няма? Тук не иде реч за някаква сложна операция ,която да кажем,че обикновен лекар не може да я извърши а е нужен специалист в тази област-хирург,сърдечен хирург и т.н. в операционна каквато операционна има само по болниците.
  • 30 Тост

    6 0 Отговор
    Сега са пенсионерите а като стане по напечено ще са обикновените Хора. Ще се спасят само солидно богатите и техните семейства независимо на каква възраст са.
  • 31 Смирение е необходимо:

    7 1 Отговор
    “Човечеството получи болестта, от която се нуждаеше.
    Спряхме да уважаваме здравето си, затова се разболяхме достатъчно, за да осъзнаем кое е най-важното.
    Вече не оценявахме природата, затова се разболяхме от болест, която ни накара да осъзнаем колко ценно всъщност е да бъдеш сред природата.
    Спряхме да работим върху семействата си, затова болестта ни заключи в домовете ни, за да се научим отново да функционираме като семейство.
    Спряхме да ценим възрастните хора и болните и се появи тази болест, за да ни напомня колко са уязвими.
    Спряхме да ценим здравните специалисти и фармацевти, за да разберем колко са незаменими...
    Спряхме да уважаваме учителите си и болестта затвори училищата ни, за да могат родители сами да опитат ролята на учители...
    Мислехме, че можем да купим всичко, да бъдем навсякъде и с всеки, затова получихме тази болест- за да осъзнаем, че нищо не е даденост.
    Алчността ни обърка - прекарвахме свободното си време в търговските центрове, затова болестта ни затвори, за да разберем, че не можем да си купим щастие.
    Обръщахме огромно внимание на външния си вид и се конкурирахме помежду си, затова тази болест закри лицата ни, за да разберем, че красотата е преходна.
    Мислехме си, че сме владетелите на тази земя, затова се разболяхме от тази болест - за да може нещо миниатюрно, което дори не можем да видим, да ни укроти, да ни даде урок и малко смирение.
    Тази болест отнема много от нас, но също така ни дава възможност да научим толкова мног
  • 32 Някой

    10 0 Отговор
    Нали са богати държави. Защо не построиха 2 болници за 10 дена, както китайците. Ще излезе, че държава с 1,5 милиарда жители. Ще даде по-малко жертви, отколкото 50-60 милионните европейски развити държави. Аз живея в ЮК. И мога да кажа, че здравната им система е много шашава. И въобще не е на ниво, което трябва да е , за държава с имперски амбиции.
  • 33 Кой68

    7 0 Отговор
    Това си е геноцид.....Както и да го обядняват.Дано не е вярно?Но на лицемерното поведение на някои евродържави се нагледахме....

    Коментиран от #36

  • 34 АБВ

    4 0 Отговор
    Искахме капитализъм , искахме права ,
    искахме свободи , е тази демокрация върви с подобни изблици на просветление за можещите да го осъществят , че забравят за самите себе си , че " ТЕ "също след време ще са на мястото на своите майки и бащи , баби и дядовци .
    Има една легенда , преди много време е имало подобно разбиране , че когато остареели за да не пилеят грижи и ресурси за тяхното съществуване било прието да се отърват от старите като ги продавали и оттам и идва песента Де са е чуло и видело
    " Син ‐ Баща "ворзан да кара , да кара да го продава!
  • 35 Генчо

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Шекспир":

    Ти прочете ли? Няма заради 10 дядки които ще умрът рака или иначе тая година да рискуват да изгубят 10 43годишни. И отделно в домовете ще им се оказва същата помощ!
  • 36 Генчо

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Кой68":

    Що? Иди в старчески дом в Дряново да видиш ко е геноцит
  • 37 вижте

    0 0 Отговор
    Продължението на фашизма,нагледно 21 век
  • 38 Българин

    1 0 Отговор
    Много се радвам ,че повечето ми сънародници българи мислят като мен и по тази тема сме обединени. Това показва ,че преди всичко сме жалостив и мъдър народ. Имаше една приказка която чух още когато бях ученик преди 10 години ,, за царството ,което гласувало да изпъдят всички старци, за да не им тежат и пречат на хубавия живот. Минало време и дошъл тежък глад и мор , нямало реколта а младите и всички в царството не знаели какво да правят,измирали от глад. Тогава в далечно кътче намерили стари хора , извинили се и ги помолили за помощ. Старците им казали да разровят мравуняците Когато разровили отдолу намерили складираното житце и така се спасили от глад.