Last news in Fakti

26 Март, 2020 08:27 7 957 7

Италия: Спад на престъпността, ръст на завещанията

  • италия-
  • коронавирус-
  • престъпност-
  • завещания-
  • нотариуси-
  • полиция

Разцвет в Италия в момента изживяват нотариусите

Италия: Спад на престъпността, ръст на завещанията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Силен спад в Италия отбелязаха всички видове престъпност заради епидемията и страха на престъпниците от зараза. Според в. “Джорнале” в момента “страдат” продавачите на дрога, крадците по домовете и на автомобили. Безпрецедентната по рода си “криза” засяга дори измамите и изнасилванията, тъй като престъпниците се страхуват да не се заразят от жертвите си.

Разцвет в Италия в момента изживяват обаче нотариусите. В условията на епидемията от коронавирус, заплашваща със смърт голяма част от възрастното население, хиляди италианци пишат спешно завещанията си.

Единствените престъпления и нарушения са свързани с престъпването на забраната за движение. Тези дни трима жители на Валтелина в Ломбардия, напук на забраните, си направиха екскурзия в планината, но пропаднаха в бездна. След като бяха спасени от финансовата гвардия, ги санкционираха.

Над 70% от полицията и карабинерите са заети в момента с контролиране доколко се спазват забраните, свързани с карантината, включително с хеликоптери и дронове. По данни на Университета "Джонс Хопкинс" в Италия заразените с новия коронавирус са над 74 хиляди, а жертвите са над 7500.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джани моранди

    2 7 Отговор
    А след като камазите пръскали против уроки кърлежите станали колкото костенурки а пък вирусите сигур са вече колко мравки.
  • 2 Жабаро

    6 2 Отговор
    Е то това е една от целите.....Да се измъкнат парите от бабите и дядовците тук,които са с космически банкови депозити....
    Децата и внуците това и чакат,та след това да има за луксозни покупки и живот, а че са събирани с пот тия пари....какво ти дреме...
  • 3 незнайко

    15 6 Отговор
    2018 гoдинa в Итaлия ca пoчинaли 650 000 души a 157 000 ca нaпуcнaли cтрaнaтa cи !!! Тoвa зa мeceц прaви 54 666 пoчинaли !!! Зa eдин дeн ca 1780 души бeз дa e имaлo КOРOНAВИРУC !!! Прecтaнeтe c тaзи пaникa, кoятo ce cъздaвa УМИШЛИНO !!! Тeзи хoрa умирaт oт cтaрocт и други бoлecти !!! Вчeрa пуcнaх тaкaвa cтaтиcтикa и зa БЪЛГAРИЯ !!! В МOМEНТA НИ ПOДГOТВЯТ ЗA ИCТИШНCКA ВOЙНA , РAЗБEРEТE ТOВA !!!
  • 4 Бай Кольо

    4 6 Отговор
    Абе я се връщай на 4ти километър че психиатъра ти търси цял ден

    Коментиран от #5

  • 5 незнайко

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Кольо":

    Щом не можете да мислите си е Ваш проблем !!!
  • 6 павлин павлов

    2 0 Отговор
    а в българия обратното престъпноста се увеличи завещания няма щото хората са са здраво ошушкани от сикаджиите и патриотите им че нема какво да завещават
  • 7 Шопендар

    1 1 Отговор
    ЕС показа слабости,два пъти за две години,с мигрантите и сега,извода е че управниците трябва да се сменят