26 Март, 2020 15:23 1 678 2

10% от заразените в Румъния са служители на една болница

  • румъния-
  • коронавирус-
  • болница-
  • заразени-
  • сучава-
  • лекари

Шефът на болницата вече е уволнен

10% от заразените в Румъния са служители на една болница - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Властите в Румъния разследват шокиращи данни за неспазване на мерките за безопасност в условията на пандемия, след като стана ясно, че близо 10% от всички заразени с COVID-19 в страната са служители на една и съща болница.

83 души от медицинския персонал на лечебното заведение в северния румънски град Сучава са дали положителни проби за коронавируса. Сред тях – 34 лекари, а останалите са медицински сестри, предаде Би Ти Ви.

Заради кризата властите затвориха болницата и поставиха под двуседмична карантина всички лекари с отрицателни проби. Пациентите са прехвърлени в други лечебни заведения, а леките случаи са изпратени у дома, където се проследяват от личните лекари.

Разследването установило, че въпреки издадените предписания, в болницата не е имало достатъчно предпазни средства за персонала. В допълнение, началството е принудило всички служители да дойдат на работа, без значение дали се чувстват добре здравословно или не. Шефът на болницата вече е уволнен, а румънската прокуратура е образувала дело. По последни данни случаите на заразени с коронавирус в Румъния са 906.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    0 0 Отговор
    Всички дружно са се ваксинирали с подготвената "безплатна" ваксина за пенсионерите :)))
  • 2 7596

    1 0 Отговор
    Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.