26 Март, 2020 23:52 5 159 28

Китай запълва запасите си от нефт

  • китай-
  • резерви-
  • петрол

Страната изкупува руски продукт

Китай запълва запасите си от нефт - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай е започнал да запълва своите запаси от нефт, съобщи Дойче Веле.

Страната използва намаляването на търсенето от Европа. Смята се, че китайското правителство вече е закупило 1.6 млн. тона руски нефт.

Те ще бъдат доставени през следващите 4 месеца. Китайското правителство е започнало изкупуването след падането на цените на руския нефт.

Руските компании гледат положително на китайските поръчки след спада на цените, заради търговския спор със Саудитска Арабия. Смята се, че Китай запълва своите запаси, осигурявайки такива поне за 83 дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    30 2 Отговор
    Много мирише на нещо ново
  • 2 КОНТРАТА

    41 4 Отговор
    Съюзите се разтрогват за да се образуват нови. Соросите остават в изолация от новия Свят!,, Тарикатите" от ОПЕК ще са на губещата страна. Петрола от Венецуела и Иран няма да е вечно извън игрта!

    Коментиран от #3

  • 3 Че ако се включат и Венецуела и Иран

    19 41 Отговор

    До коментар #2 от "КОНТРАТА":

    Доларът ще стане 200 рублей...и кочината ще фалира....то, не, че и сега не е

    Коментиран от #6, #15

  • 4 ЦРУ

    7 41 Отговор
    НЕ ЛЪЖИ / факти / !!!!!!!!! РОСНЕФТ е под санкций от САЩ / от 10 дни / ...и НИКОЙ не купува от Раша ...нито ЕС ...нито Китай !!!!! СПРАВКА - банкера Владимир Гаврилов ...препечатано във " ФАКТОР бг " от 26 март !

    Коментиран от #5, #26

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бачо Киро

    37 4 Отговор

    До коментар #3 от "Че ако се включат и Венецуела и Иран":

    Въпросът е дали доларът ще е важен тогава, не колко рубли ще е. Идват интересни времена. Точно затова човек не трябва да си играе с биологичните оръжия, защото при тях няма гарантирана посока на действие.

    Коментиран от #24

  • 7 Ха ха

    32 0 Отговор
    Китай и санкции срещу Русия!!!!???!!!!Хапчетата,хапчетата си пий.
  • 8 Фоок оф

    7 34 Отговор
    Рассия приключи като фактор. След тази криза, ако путя все още е неизяден жив, педерацията ще се разпокъса на хиляди феодалски крайчета. Китай се запасявал, хахаха, Америка го прави цяла година и имат най-големия готов резерв, нищо,че нито имат потреблението на Китай, нито мащабите. Комунягите не са прости но и те ще бъдат свалени, помнете ми думата.

    Коментиран от #21

  • 9 Гошо

    5 9 Отговор
    Е как така от Русия ,нали САЩ казаха неможе Сега всеки селки съдия в щатите може да удари с чукче то и да каже -виновен и край с Китай ще плащат обезщетения на САЩ за неизпълнение на заповед
  • 10 оня с коня

    6 18 Отговор
    Нормално е ВСЯКА Държава която иска да увеличи резервите си от Петрол да купува защото СЕГА Е МОМЕНТА,същото се отнася и за покупките на сериозни количества Газ.САЩ - които имат Предостатъчно петрол на Територията си,също ОХОТНО купуват Руски петрол,при това във все по-големи количества,защото "не всеки ден е Великден" и при тия цени си е жива Далавера.Има обаче една Съществена подробност - че както всяко нещо на този Свят рано или късно Свършва,така и Петролът и останалите полезни изкопаеми НАМАЛЯВА.И тук не става дума че ще Свърши изобщо,а че ще свърши ЛЕСНИЯТ ПЕТРОЛ,т.е. тоя който е НАЙ-БЛИЗКО до повърхността и изисква най плитък Сондаж.И ТОЧНО НЕГО разпродава Русия,като изобщо не прави сметка че Петролът на по-голяма дълбочина има и по-голяма СЕБЕСТОЙНОСТ,т.е крайната му цена на Световните пазари ще бъде НЕКОНКУРЕНТНОСПОСОБНА.Всъщност Знае го,но е Е ПРИНУДЕНА да продава на безценица Ресурса си,защото е на границата на оцеляването!

    Коментиран от #11, #19

  • 11 Целодневна детска градина

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    По-тъпо нещо не бяхме чели!

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ннн

    5 18 Отговор
    Стара е новината! Дори "силата на сибир" не работи заради "профилактика" от 9-ти март!
    А жълтите чакат петрола да стане 10 долара и да го напазаруват от арабите, като и за момент на са намалили своя добив от 3.5 млн барела. Чакат също русия да застане на системи за да си купят не сибирски нефт а направо сибир както направиха с остров Дамански и тогава ще са много смешни сорософобите от по-дория избор на путин да бъде китайски слуга вместо американски младши партьор!
  • 14 оня с коня

    1 9 Отговор

    До коментар #11 от "Целодневна детска градина":

    Честно казано не очаквах че Можете да четете ,затова и не съм се старал особено.

    Коментиран от #25, #27

  • 15 Рошко

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Че ако се включат и Венецуела и Иран":

    Тез дето са с, рубли може и без долари да преживеят, ама само хартиен долар няма да може да се яде, руснака е свикнал на глад, ама оядените дебелодупесри янки в криза ша ги видим как ще оцелеят

    Коментиран от #16

  • 16 Роко

    4 11 Отговор

    До коментар #15 от "Рошко":

    Долара хартиен ма другаря Си иска долари неще рубли. А за америте не се притеснявай те няма да гладуват те не зависят от износа на петрол като руснаците.

    Коментиран от #18

  • 17 САЩ са в цугцванг

    10 2 Отговор
    Като увеличават цената на петрола, Русия става по-силна. Като я намаляват, Китай става по-силен.
  • 18 Иска зер

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "Роко":

    Откакто другаря Си е на власт, Китай е намалил доларовите си резерви от 4,5 трилиона на 800 билиона. А на 26 февруари т. г. Си каза на САЩ, че иска бартер, стока срещу стока, не му трябват зелени хартийки.

    Коментиран от #20

  • 19 Роко

    0 13 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Нещо си в грешка НИКОЙ НЕ КУПУВА РУСКИ ПЕТРОЛ. Тръмп обяви че ще изкупува петрола на сланцовите компании (като държавна подкрепа за тях). Китай официално заяви че НЯМА ДА КУПУВА РУСКИ ПЕТРОЛ щото ги било страх от санкциите които америте ЩЕ наложат на руските компании износителки. Дори пудела на Путин Лукашенко реши да купува петрол от саудитите и се отказва от руския.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Румяна Костова

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Фоок оф":

    Русия бе приключила като държава за Клинтънови още 2000.година. Клинтън така и се изрази в една своя реч.,, Ще позволим на Русия да съществува, но не и да има някаква тежест в световен мащаб. "Оказа се, че позволялката кой каква тежест ще има в реалния свят не се намира нито в ръцете на баба Клинтън, нито на нейния мъж, любител на млади стажантки.

    Коментиран от #28

  • 22 Пак лъжи....

    0 12 Отговор
    Офертите на ОПЕК са много по изгодни от руските, от там купуват китайците и втечнен газ от Аржентина. "Силата на Сибир" почти е спрял доставките, Китай сега се ослушват на къде ще тръгнат нещата между Саудитска Арабия и Русия, кой ще надделее. За сега Саудитите печелят, затова Китай са спрели да купуват от руснаците. Руската пропаганда работи на пълни обороти, и както става винаги другите си оправят положението и накрая пак руснаците прецакани.

    Коментиран от #23

  • 23 No comment

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пак лъжи....":

    Пекин се възползва от намаленото търсене на нефт в Европа на фона на пандемията от коронавирус, за да попълни своите запаси за сметка на нефт от Русия, пише „Дойче веле“.

    Според борсовата информация Китай е закупил вече 1,6 милиона тона руски нефт, който ще бъде доставен по море в рамките на следващите 4 месеца, съобщи „Ройтерс“. Подчертава се, че китайците не само се възползват от спада в търсенето в Европа, но и от ниските цени на руската суровина.
  • 24 Ти как мислиш

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Дали ще е важен или рублата ще е по-важна?
  • 25 ррр

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Ти онзи "умния" гербаджия ли си с апартамента пълзящ кофраж,който редовно го напъхват в гъ.а на ника му?!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Е то ти

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    винаги се стараеш да пишеш разбрано...:) само за теб обаче. Как не разбра, че повечето думи се пишат с малки букви... :)
  • 28 Роко

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова":

    Румянке мари глупава и каква е тежестта на Русия? Който където иска се подиграва с Русия, то не е Сингапур, Турция, Израел, Литва, Естония да не говорим за Китай как унижава малкия крадлив гном.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания