27 Март, 2020 14:47 2 562 15

Парижките болници са на ръба на колапса

  • болница-
  • предел-
  • париж-
  • коронавирус-
  • колапс

Ръст на пациентите с коронавирус означава, че болниците в и около Париж ще достигнат предела си в рамките на 48 часа, заяви днес ръководителят на Френската болнична федерация. Пикът на заразата не се очаква преди април. Това предаде Reuters.

Париж и неговите покрайнини сега представляват над една четвърт от 29 000 потвърдени коронавирусни инфекции във френските болници, като почти 1300 са вече в интензивно лечение. Броят на починалите в цялата страна към четвъртък вечерта възлиза на 1696.

„Очевидно ще се нуждаем от помощ в Ил дьо Франс (Парижки регион), защото това, което се случи на изток, идва тук“, заяви Фредерик Валето, президент на болничната федерация, визирайки региона Гранд Ест, където болниците вече са препълнени, а армията помага за прехвърлянето на някои критично болни пациенти в други градове.

„Ще бъдем на пределния си капацитет след 24 или 48 часа. Ще трябва да покажем истинска солидарност между регионите и болниците, като увеличим броя на трансферите на пациенти. “, заяви Валето.

Управляващите в района на Париж се опитват да намерят повече легла за интензивно лечение, вентилатори и медицински персонал, както и да разпръснат натоварването от пациенти в столицата и по-широките ѝ предградия.

Президентът Еманюел Макрон наложи пълна карантина на 17 март, за да забави разпространението на вируса, но лекарите казват, че очакват вълна от нови случаи следващата седмица.

„Ако оставим болниците и всяка територия, превзета от епидемията, да се справят сами, тогава ще се насочим към катастрофа“, каза Валето.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Къде сте?

    7 0 Отговор
    Гледайте, как един "грип" наблъска болниците. При грипна епидемия, място в болниците има.
  • 3 ха ха ха

    6 1 Отговор
    а можеха да си вземат всякаква паплач нали???
    ХА СЕГА ДА ГИ ВИДИМ.
  • 4 Факт!

    4 0 Отговор
    Е ми като всички се бутат у Париж.Същото е и в Бг всички перничани тука а стига вече.
  • 5 Ттт

    4 7 Отговор
    Как не те е срам ха ха ха какви хора сте та само критикувате другите държави ще ви питам когато епидемията стигне до България в пиковата си форма.? Горда съм че живея във Франция тук болниците и здравеопазването са на голямо ниво , колко българи са без усигуровки ? Колко българи са на прага на бедноста ? А за болниците да не говорим

    Коментиран от #6, #11, #13

  • 6 Хехе

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ттт":

    Болниците са на голямо ниво на Запад НО са скъпи и когато ги залее голяма мада пациенти не могат да поемат тежестта и системата колабира.Цените на труд са високи затова изнесоха производството в Китай и когато кризата сензадълбочи почнаха да протестират защоне изнесено производството.Французите вместо да изнесат шиенето на маски в Африка и Магреб и да залеят пазара те се напълниха с араби неработещи баш в Париж и системата немой смогне.

    Коментиран от #15

  • 7 А това означава

    4 0 Отговор
    Че след два дни хиляди хора ще умират по домовете си. Без никаква помощ.
  • 8 така така

    8 2 Отговор
    стой си там "усигорената". ХА ХА ХА
    Нас не ни мисли... ние нямаме толкоз много боклуци...

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Хммм

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "така така":

    Не е само "усигуровки" ;) погледни и пунктуацията. Словореда дори! Личи си от кои "българки" е.
  • 10 Предел

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофилите няма да се спасят защото":

    A да престанем вече, или как да стане?
    Подхвърли се, в ръце, вече.
  • 11 Българин

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ттт":

    Седи си във Франция.
  • 12 😂😂😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "така така":

    Нямало боклуци! 😂😂😂😂😂 60/40 българи/роми! 😂😂😂😂
  • 13 898

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ттт":

    Чакай ,ти не беше ли в Германия вчера?
  • 14 Баскервилското куче

    0 0 Отговор
    И за ич ма не бОли бастуня..ааайде че местим
  • 15 Ттт

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хехе":

    Не точно лежах в болница още нямах всички документи, добре че мъжът ми французин та с с неговата здравна карта , 2 ми операция секцио нямам думи никаква болка не изпитах други лекарства не знам ... първото дете е родено в София като куче умирах от болки 1 месец.А търтеите без усигороки кучета ги яли ,всичко е скъпо няма нищо безплатно тук ако нямаш карт витал и усигуровки