Last news in Fakti

27 Март, 2020 18:23 11 375 109

В България: "Ако коронавирусът стигне до ромските квартали, ще настъпи катастрофа"

  • роми-
  • столипиново-
  • коронавирус-
  • ковид-19

Цели квартали са на практика блокирани, защото се носят слухове, че именно роми били разнесли заразата

В България: "Ако коронавирусът стигне до ромските квартали, ще настъпи катастрофа" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кризата с коронавируса удря особено тежко по ромите в България. Цели квартали са на практика блокирани, защото се носят слухове, че именно роми били разнесли заразата из България. Ето какво пишат германски източници.

Твърди се, че първите двама българи, които се заразили с коронавирус и след това са починали, били жертва на безотговорното отношение на ромите към изискванията за карантина, с което те застрашили сънародниците си. Говори се за "липса на дисциплина у ромите", пише още "Тагесшпигел" и коментира:

"Това е само слух, но ефектът от него е опустошаващ". Изданието пояснява, че българските роми, завръщащи се от Германия и други западноевропейски държави, все по-често биват обвинявани за това, че били пренесли коронавируса в страната.

"Изкупителна жертва"

Крайнодесни политици в България призоваха правителството да разположи контролни пунктове във всички ромски квартали, в резултат на което много от тези квартали се намират почти под блокада, пише по-нататък изданието.

Херберт Хойс от Централния съвет на германските синти и роми твърди, че подобна мярка е противоконституционна, защото е отрязан достъпът на ромите до медицинско обслужване, както и до снабдяване с храни и други основни продукти. При това условията в тези квартали и бездруго са отчайващи: често липсва дори питейна вода.

Председателят на съвета Романи Розе, цитиран от агенция KNA, отправя предупреждение - включително към ЕС и правителствата на въпросните страни: „Ромите не бива да се превръщат в изкупителна жертва, с която злоупотребяват националисти и расисти“. Той вижда в кризата „заплаха от нови погроми срещу ромите“.

Ужасяващи условия

„Тагесшпигел“ изтъква, че сегашната пандемия от коронавирус е засилила настроенията срещу ромите в почти всички държави от Централна и Източна Европа. А в повечето от тези държави социалното подпомагане и така е ограничено, поради което не осигурява нормални условия на живот.

Ромските квартали са напълно неподготвени да се справят с епидемията от коронавирус: хиляди хора живеят много нагъсто - нерядко по десет и повече души в едно помещение. Всъщност забранените от властите контакти изобщо няма как да се избегнат. „Ако вирусът стигне до тези квартали, ще настъпи катастрофа“, опасява се Щефан Мюлер от Централния съвет на германските синти и роми.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фермер

    199 0 Отговор
    Ромски квартали -това части от завода за алкохол ли са?Аз знам цигански махали.

    Коментиран от #4

  • 3 тжщтк

    3 14 Отговор
    нгнг

    Коментиран от #15

  • 4 веселяк

    63 2 Отговор

    До коментар #2 от "Фермер":

    Поточната линия за "Хавана клуб"
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 окончателно решение

    151 5 Отговор
    Има решение - гетата се ограждат с висока ограда от бодлива тел ,поставят се вишки през 50 м. и се разполагат (във вишките) картечари с разпореждане - който се опита да излезе или избяга от огражденията - да се разстрелва без предупреждение. След една-две години ,оживелите (ако има такива) ще ги пуснем пак на свобода

    Коментиран от #16, #25, #42, #53, #77, #98

  • 7 Предлагам

    99 5 Отговор
    болните там да бъдат лекувани в екарисажи.Така ще се облекчи и здравната и социалната система.
  • 8 Бог

    85 7 Отговор
    ТРЕПАНЕ НА ПАРАЗИТИТЕ!
  • 9 гост

    134 3 Отговор
    Добре са си . Ако сте много загрижени за тях- вземете ги всичките.
  • 10 кака Скрофа

    39 2 Отговор
    От кога я чакаме, ако знаете.
  • 11 сггсгс

    81 4 Отговор
    Немските кучки да се покрият мръсни либерастни соростутки !!!! Гоолям чеп за германците !
  • 12 Юлиан

    102 1 Отговор
    Всичко в тези гета, беше чисто ново. Познайте кой ги изрови за цветни метали да продава. Имаха всичко, държавата не е длъжна да строи всеки ден разрушеното от... обществото там. Депортейшън, вейкейшън към азиейшън.
  • 13 дядоЯго

    84 3 Отговор
    За вас катастрофа - за нас решение! + ....."по гледната точка ще ги познаете."+
  • 14 Метал ика

    26 0 Отговор
    Х ром ованадии
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Еблю

    83 4 Отговор

    До коментар #6 от "окончателно решение":

    Напълно съм съгласен и още новородените трябва да се кастрират!

    Коментиран от #59

  • 17 Защо

    25 1 Отговор
    при Цвети Ризова, проф.Генчо Генчев премигаше толкова много като Вежди когато се появи къркан,е не като Джамбаски в колата на Боровец.
  • 18 Gen Gurko

    120 3 Отговор
    Сега стана ли ясно и на малоумните докъде се простира властта на Сорос.? Единствената им грижа е малцинството полухора, неплащащи данъци и осигуровки, за които няма закон и ред и които рискуват живота и здравето на тези, които ги хранят и търпят като воденичен камък на врата си

    Коментиран от #27

  • 19 БПФ

    156 3 Отговор
    Изключително нагло изказване !!!
    Проблемът е, че тия твари отказват да спазват карантинните мерки, както и дори елементарна хигиена - и за това ли са виновни "лошите националисти"?
    Живеят нагъсто - защото обитават НЕЗАКОННИ свърталища - а не "квартали", а водата се КРАДЕ и баламите законни потребители я плащат !!!
    И докога "социалното подпомагане" ще бъде длъжно да им осигурява "нормални условия на живот", а не например ТРУДА? И само парите ли определят тия "нормални условия" - кой им е виновен, че се зариват в мръсотия, че изпиват детските на малките си, а те ходят голи и боси?
    "Расизъм" ли е нормалните хора да се пазят от някакви мрсни индивиди, които действително разнасят зарази - и то далеч не само корона вирус, както в момента? Нима не е факт например, че тия масово отказват да ваксинират малките си? Всички епидемии - морбили, хепатит, тръгват все от мръсните им свърталища - ама после хората били расисти !!!

    И сега - като се натръшкат, заради неспазване на карантинни и хигиенни мерки - ще напълнят нашите болници, ще се лекуват за наша сметка, защото парaзитите нищо не плащат, само консумират наготово обществени блага - ама пак нас ни изкарват расисти !!!

    Коментиран от #43, #44

  • 20 германска грижа

    98 3 Отговор
    На милите и загрижени за ромите германци ,можем само да отговорим ,че намерението ни е да постъпим с ромите по абсолютно същият начин ,както самите (изключително хуманни) германци постъпиха с тях преди (има-няма) 75 - 80 години.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Порно

    91 0 Отговор
    Дойче сере пак се изходи по въпроса. А че първите заразени са от маалата , е факт. Такива са и първите двама починали.
  • 23 Итлер

    75 1 Отговор
    Сега е момента държавата да ги смаже и да им наложи качествен контрол
  • 24 kick

    78 2 Отговор
    Не катастрофа, национален празник ще е...

    Коментиран от #28, #36

  • 25 Иван

    31 1 Отговор

    До коментар #6 от "окончателно решение":

    И вътре да им се пусне добрия антируски украинец Джон Демиянюк.
  • 26 Проблемът

    53 3 Отговор
    Че тия не боледуват и на мрат от бацили а само ги разнасят и ги прехвърлят на нас хората.
  • 27 Гост

    80 1 Отговор

    До коментар #18 от "Gen Gurko":

    Мангалите са като паразит! Живеят благодарение на нас (плащаме им сметките), а накрая вредят на гостоприемника (човека). Дамек нещо като кучешка тения(ехинокок), глисти, кърлежи и т.н. Паразитозата трябва да се лекува! А сега предложете ЛЕКАРСТВОТО! Дали може и паразита и гостоприемника да са доволни? Дайте мнение.

    Коментиран от #31, #52

  • 28 Иван

    42 1 Отговор

    До коментар #24 от "kick":

    Эа САЩ и НАТО-ОТАН ще бъде катастрофа,смъртна опасност Православието на Балканите да се эаэдрави.
  • 29 БПФ

    89 1 Отговор
    Да напомним и новината от днес:

    https://fakti.bg/bulgaria/459413-dezinfekciraha-stolipinovo-i-sheker-mahala

    В Пловдив отново и отново мобилизират целия ресурс на почистващите фирми, за да ринат б0клуците на хъхрешката напаст от гeтата им - Столипиново и Шекер маала, стотици тонове на всяка акция, да им дезинфекцират улиците - всичко това струва вероятно милиони - дори кметът призова хората да си плащат по-бързо данъците, въпреки кризата - за да имал пари да чисти и дезинфекцира в хъхрешките свърталища - където никой не плаща ни данъци, ни такса смет... и никой не се осмелява да ги застави сами да си ринат или да им удържи разхода от безкрайните помощи, които цял живот получават.
    Би било добре, то се знае, заради епидемията, да се мият и дезинфекцират улиците в целия град - ама за нормалните квартали НЯМА - защото там живеят някакви си българи, от които властите не се интересуват, те само са длъжни да плащат данъци !!!

    Ама после ромовете били жертви - а българите - расисти - нали !!!

    Коментиран от #32

  • 30 Край

    40 0 Отговор
    Таргета на Короната са хора над 60г. при братята такива са само цар Киро и царица Костадинка.
    Ще разнасят микробчето ама на тях им нищо от него.
    Народ дето 1/3 се препитава от отпадъците по кофите не може го уплаши и Ковид 119 даже
  • 31 Иван

    29 2 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Украинския демократичен прогерманец Джон Демиянюк да им се пусне в махалата,да им раэдава социални.
  • 32 Иван

    15 1 Отговор

    До коментар #29 от "БПФ":

    "Съюэника" НАТО-ОТАН иэисква така да бъде,а эад него стоят фарисеите на сатанинската синагога,чийто месия е хермафродит.
  • 33 Иван

    22 1 Отговор
    Столтенберг и свинята Помпео са същите боклуци като Тагесшпигел,проститутки на сатанинския фарисейски Иэраел.
  • 34 КралиМарко

    38 0 Отговор
    Малеее, язе сметам дека оно заразата одавна е стигнала у мааалите.Е, проблемот ке дойде, га ги тръшне яко вирусот и почнаа да се гръчаа и плашаа що става с тех.Тогазе ке настъпи тоталнаДЕКАРАНТИЗАЦИЯ - нема кво да ги спре роднините бре.Тва целата рода от 50души ке е прд бръза помощ и ако нема поне една камионетка от Жандармериата и 10тина Качулати пингвина да бреанят доктурите, че стане Опълченците на Шипка!Ма, като се замислим, дека им плащаа 30годин детски,социални,интеграционни..и им даваа помощи за кво ли не, епа сега требе да ги лекуваа БЕЗПЛАТНО!Язе сметам, дека сите там са здравноусигурени до един и редовно си внасят здравните вноски, нищо че Кварталите им, са от незаконни бараки-къщи,без канализация и водопровод..нема улици,адреси..ама иначе ги водят Квартали...майкооо, Убрках се - кой кого че бие, кой кого,че тепа и кой кого че лекува..оти скоро верно ще има фронтова линия у сите окръжни болници по татковината..
  • 35 Кой68

    10 0 Отговор
    😉😉😉😉😉 Има логика.....
  • 36 Не си прав

    27 2 Отговор

    До коментар #24 от "kick":

    Катастрофа ще е, ама за сороснята... 👏👏👏
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 бхк

    18 1 Отговор
    А казаха ли как да не стигнат вирусите до махалите или само усвояват едни пари?
  • 41 Kasapina

    5 46 Отговор
    Те сички болести ходият само при Българите ромите имат ген които е ваксиниран против болести затова пазете се Гяури дане хвърлите топа но натам вървите .

    Коментиран от #47

  • 42 Евала

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "окончателно решение":

    Няма друг начин....
  • 43 Евала

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "БПФ":

    Едно към едно!
  • 44 Гостилничаря

    35 1 Отговор

    До коментар #19 от "БПФ":

    Не се ядосвай, братко, не си заслужава да си късаш нервите заради тези непълноценни паразити! Всичко, което казваш е 1000% вярно, но това няма да промени идиотското мислене на педалчетата тук и в Европа!
  • 45 Няма ли достъп до лекарства?

    27 2 Отговор
    Че защо са им? Нали разправяха, че имали имунитет? Еми да се оправят сами, те са били корави с имунитед. Само дето в ромските "квартали" има болести дето са били премахнати в 20 век, но както и да е. Щом казват, че са здрави, значи са здрави. Това е положението. Повечето доктори, които работят с ромите могат да ви кажат, че точно те имат най-много болести и са най-болни. Точно защото нямат елементарна хигиена, това да ти е безплатна храната и НПОта да ти носят дрехи, ти пак да не се къпеш всеки ден. Простаци.

    Коментиран от #101

  • 46 Мето от факултето

    6 22 Отговор
    Да не се кахърят от велето...няма как заразата да дойде в маалата....ние сме завардили всички входове и не пускаме българи да влизат и да сеят чума.
  • 47 БПФ

    34 1 Отговор

    До коментар #41 от "Kasapina":

    Тогава да не сте посмели да припарите до нашите болници, смърдели гнъсни. И ако се окаже че дефектният ви ген не издържи, мpете си по катуните !!!
  • 48 waffenss

    12 1 Отговор
    решението...


    ........./\_\
    ......../ / /_
    ......./ /_/\ \
    .......\ \/ \ \
    ...../\ \ /\ \_\
    .....\ \/ \ \/_/
    ......\ /\ \_\
    .......\/ / / /
    ........./ / /
    .........\/ /

    Коментиран от #106

  • 49 БПФ

    44 0 Отговор
    Иначе заглавието е съвсем вярно.

    Като пламнат свърталищата, ще стане страшно. Дивите орди, дето сега са много ербап, че имали имунитет и вируси не ги ловели, на тумби ще напълнят болниците - НАШИТЕ болници, за чиято издръжка те не дават нито стотинка и НАШИТЕ лекари (за чиито заплати хъхреците имат нулева заслуга), ще бъдат принудени да ги лекуват и да търпят заплахите им, терорът им, капризите им - защото ни полиция, ни жандармерия ще смеят да озаптят дивата cган. Пази боже тогава нормален човек да се разболее и то не само от корона вирус, но и от каквото и да е - нито ще има къде да го приемат, нито кой да го лекува.
  • 50 Запознат

    47 2 Отговор
    ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ? ТОЧНО ОТ ЦИГАНИТЕ ДОЙДЕ ЗАРАЗАТА В БЪЛГАРИЯ.И ПЪРВИТЕ СЛУЧАИ БЯХА ИМЕННО НА ЦИГАНИ>
  • 51 Боко Герберски

    27 2 Отговор
    Пазете Манго-той е гласоподавателят ми!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 USA FOREVER

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "окончателно решение":

    Бъди хуманист,като нашите БРАТЯ ПО ОРЪЖИЕ ФАЩ.Техните индианци са в резервати.
  • 54 POPот

    12 3 Отговор
    Окончателно решение на циганскиат проблем.Има двапьтя-кьм Индиа и вторият кьм ОНя СВяТ.По добрия и за тях [ и за нас].Обичам соVID 19.И за мен работа се отвори сполаѝ ГОСПОДИ.

    Коментиран от #71

  • 55 боцмана

    21 0 Отговор
    На времето бат Стойо , Чочоолу , ги беше метнал.
  • 56 Добрият чичко Шорош

    11 0 Отговор
    Споко ,спете спокойно ромчета.Това е само загрявка,да му мислят оцелелите какво ги очаква.
  • 57 НИНА

    25 1 Отговор
    ДА ИСПРАТИМ ВСИЧКИ ЦИГАНИ В АНГЛИЯ! сега е момента!Те са известна марка там.ИЗЯДОХА С НЕНАСИТНИТЕ СИ МУТРИ ДОРИ ЛЕБЕДИТЕ НА АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА ПРЕДИ ГОДИНИ.
  • 58 БАЙ ДОНЧО ОТ ФАШИНГТОН

    19 1 Отговор
    НЯМА ДА Е НИКАКВА КАТАСТРОФА ДА ИЗМРАТ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ПАРАЗИТА. ТОВА ЩЕ Е БОЖИЕ СПАСЕНИЕ. АКО МОЖЕ И ДА ОБХВАНЕ ЯКО ШАЙКАТА ЩЕ ЗАПАЛЯ СВЕЩ В ЦЪРКВАТА ЗА ПРОСЛАВА НА ГОСПОДА.НАЛИ Е ТОВА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА НАШИЯ ВИРУС - ЧИСТЕНЕ НА ПАРАЗИТИТЕ, КРАДЦИТЕ,ЛЪЖЦИТЕ И ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ.
  • 59 Е оти

    11 5 Отговор

    До коментар #16 от "Еблю":

    Е оти си толко лош.
    Просто до няколко години бугари у бугарско нема са има.
    А да видим кой шъ ги рани..
    Сами че се изтепат.
    Жалко за българия .
    Да не си българи у бугарско.
  • 60 hmhmhm

    4 0 Отговор
    една хубава новина
  • 61 Брадвата

    10 0 Отговор
    Да ги вземат там, имат опит с утилизацията им, или да не се обаждат
  • 62 morski

    9 0 Отговор
    дано да има и нещо позитивно от тази заразар циганин от мръсно и топло не умира
  • 63 Митко

    12 2 Отговор
    Да мрат бе! Дебатехнатамама!

    Коментиран от #78

  • 64 НИНА

    16 0 Отговор
    ГОСПОЖА ЦИГАНКА Е ПРАВА.НЯМА ДА НИ ИМА.ТРИ МИЛИОНА БЪЛГАРИ СМЕ НАВЪН -НЯКЪДЕ В ЧУЖБИНА ЗА ДА ХРАНИМ КЪЩИТЕ СИ.А БЪЛГАРИЯ Е БОГАТА СТРАНА. ....ПОМОЩИ ЗА ВМИРИСАНИ ЦИГАНИ КОЛКОТО ИСКАШ.НИЕ РАБОТИМ ЗА ТАЗИ КЕРЛИВА ПАПЛАЧ,КОЯТО КРАДЕ,НЕ РАБОТИ И ПО ЦЯЛ ДЕН .... А КОГАТО БЪЛГАРИТЕ ИЗЧЕЗНАТ,ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ И ЦИГАНИТЕ ОТ ГЛАД.ДАНО ДА СТАНЕ ПО-СКОРО!
  • 65 Нона???

    23 0 Отговор
    Защо не си ги задържаха у Германия,у Франция и да се грижат за тях,да си ги лекуват,да си ги хранят,да си им дават социални помощи,а ги пуснаха да се приберат в България?

    Коментиран от #76

  • 66 Ганьо

    11 0 Отговор
    КАТАСТРОФА ЛИ?!

    Коментиран от #67

  • 67 Ганьо

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "Ганьо":

    БИХ ИЗПОЛЗВАЛ ДРУГИ ДУМИ!
  • 68 Независим

    16 0 Отговор
    А ма като са им толкова свидни,защо не си ги държат при тях и да ги видим така ли ще се въдят като тук по 10-15 мангалчета и как ще ги защитават щом са им толкова ценни.А те почват да се въдят като зайци за манги..
  • 69 ййбрееееееееееееее

    9 1 Отговор
    оф от кога го чакаме това да се изтрие тази напаст.....
  • 70 Опа

    18 0 Отговор
    Като толкова ви е грижа защо ги оставяте без работа? Я си ги вземете та да ритат жените ви по стъпалата на метрото.
  • 71 JAGUARES DE CORDOBA

    9 0 Отговор

    До коментар #54 от "POPот":

    мба Индия те ги изгониха от там преди 6 века закво са им сега?
  • 72 Разбирач

    8 0 Отговор
    Сините венци се възпроизвеждат...дори епидемията не може да ги бутне...
  • 73 Captain Morgan

    2 0 Отговор
    На батю бацилите те
  • 74 ???

    2 1 Отговор
    Ко? Не!
  • 75 Meister des Todes - Gerhard Heinrichs

    8 0 Отговор
    Решението спрямо кафевите е лекарите да го играят буфосинхронисти по-голям процент си знаят работата. Не казвам,как но и те ,,много ги обичат'' Направо,изгарят от желание да ги лекуват и да бъдат стимулирани,чрез бой,ритници,ножове. Шофьорите и те ще карат много ,,бързо'' ,за да бъдат посрещани с камъни,и бой от екзалтирани кафеви
  • 76 Оня с коня

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Нона???":

    Ко речи? Къде ми е каруцата?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Аз пък

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "Митко":

    Твойта
  • 79 Гошо

    14 0 Отговор
    Я тия боклуци да си пуснат филма на DW за блок 20 в Ямбол, да видят тия животни как САМИ си правят мизериите! Днес им чистили махалата в Пловдив щото свинете я обърнали на кочина и едвам напръскали заради незаконните им постройки! Като толкова са се загрижили да дойдат и да си ги вземат ЦИГАНИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ запомнете го най накрая!
  • 80 Нема бе тез ше умрат след хлебарките

    1 0 Отговор
    Тех зараза не ги лови
  • 81 Масови разстрели на мангалите

    5 0 Отговор
    Гетата опожарени и съборени и изравнени с земята и посипани със сол
  • 82 😂🤣😂

    2 0 Отговор
    И като се разгонят наесен шофьорите по магистралоте, ще плъзне и сред нас, напук на блокадите.
  • 83 Усмивката

    4 0 Отговор
    Те и за това им казват ,,роми".Изградили са такива ,,Акведукти" ,такава мрежа , че германите ще им завидят
  • 84 ПОЖАРО

    2 0 Отговор
    като дойде ще има последствия. Те - ромите вързаха третия мандат
    на Банкянското слънце, те ще докарат слънчевото затъмнение за ББ.
  • 85 Селянин

    10 0 Отговор
    При управлението на Тодор Живков бяха по-ниски и от тревата, а сега само за права и помощи претендират.
  • 86 Hellish

    5 0 Отговор
    Напалм, и всички проблеми се решават
  • 87 Баба Люга

    1 0 Отговор
    Тогава ще се сблъскат Вирус с Паразит. Ще видим какво ще стане в този мач!
  • 88 много са здрави са

    1 0 Отговор
    Няма страшно!Там само млади всички ще оживеят.
  • 89 лъжи на килограм

    2 0 Отговор
    От Тагесшпигел да дадат съвет на кмета на Дуисбург, как да се справи със същите т.н. от скоро "роми" в квартал Максло или в Бремен, Берлин! Хайде успех и да споделите как го правите!
  • 90 kilar

    1 0 Отговор
    mi drawte sigi v germania maimynite
  • 91 Ne sym nacist imam romi priqteli

    2 0 Отговор
    Trqbva da se nablegne na faktyt,che nacinyt na jivot na romite sie texen izbor molq.Vkaranite milqrdi v programi za 30 godini s nischto ne promeni nachinyt im na jivot i bityt im.Parite otidoxa naxalost nito se obrazovaxa nito se priobschtixa nito se izmixa pone.Naistina sami sa se izolirali i da si mrat ot bolesta.Tova e.Kolko ot tqx sa lekari pravisti injeneri i t.n. typa sistema ubit gen
  • 92 SAAB

    0 0 Отговор
    НЕ няма да стигне......от там ще плъзне !
  • 93 Разум

    4 0 Отговор
    Вируса ще катастрофира при циг.аните.
  • 94 Разум

    2 1 Отговор
    Спокойно, това е анти-българския канал ДВ и продажните ни медии им публикават пропагандата.
    ДВ трябва да се забрани за противодържавна дейност на Българска територия.
    Кой е собственика на факти?
  • 95 Разум

    2 0 Отговор
    А където навлязат ромите катострофа не идва ли ?
  • 96 локомотива

    2 0 Отговор
    Предлагам НАПАЛМ,във време на война сме трябва спешно да се вземат превантивни мерки иначе ще се изтърве положението,тези неандерталци трябва рязко да се намалят,неуки са,безотговорни и нагли,ще ни изиграят лоша шега.
  • 97 hihi

    3 1 Отговор
    В България хубави или лоши има условия за живот на ХОРАТА ,а дойче зеле като ги е грижа за животните да ни изпратят ветиринарни лекари.
  • 98 дон чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "окончателно решение":

    има и друго, хора от тях има не знаят една циганска дума и когато някой се опитва да ги заговори на мангасарски има такъв скандал , че ти е бедна фантазията,те са напълно интегрирани и пак има съмнения към тяхл Да диференцираме нещата

    Коментиран от #99

  • 99 българинa

    4 0 Отговор

    До коментар #98 от "дон чичо":

    До сега не съм срещнал интегриран ром. Някои уж приличат на интегрирани, но в даден момент циганията им внаги излиза на повърхността - ВИНАГИ! От маймуната човек не става, въпреки че върви на два крака.
  • 100 бърз кредит

    2 0 Отговор
    А ние как ще си събираме вноските от тия патладжани--пардон КЛИЕНТИ --сега никой не плаща ще ни фалират.
  • 101 доктора

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Няма ли достъп до лекарства?":

    ми каза че имам Маймунитет ама не каза как да се злекувам на него. ще ставам ходжа на махалата да ги уча на проспертет и да не храдът мноу щот хората и така дават.
  • 102 незнайко

    1 0 Отговор
    Няма да бъде катастрофа ще бъде АПОКАЛИПСИС ! Тези "хора" ще трябва да си получат "наказанието" точно сега !!!
  • 103 AK47

    3 0 Отговор
    Нека излизат и се събират, само да ги изолират в гетото и да не ги пускат от там. Тя природата си знае работата и си има свой начин да балансира нещата в този свят. Колкото по-малко паразитиращи кърлежи изсмукват хазната, по-добре за българския народ, който плаща данъци и не получава нищо. Може би, след пандемията, най-после ще останат пари и за повишаване на мизерните в момента пенсии на старите хора.
  • 104 волен сидеров

    0 0 Отговор
    любов -не забравяйте-не съдете никой ако не искате да бъдете съден-ЛЮБОВ трябва да извира -иначе вируса и Върхушката на Новата власт ще ни смажи .ПРеразпределят се бизнеси и банки и всичко ще трябва да е на нула за да го изкупят и да станат новите господари.....внимавай народе
  • 105 Прости им Боже

    0 3 Отговор
    Толкова много ненавист и омраза.
    Смъртта е причинена от болест, болестта от своя страна е следствие на завист, а завистта е дете на омразата.Моля Ви хора в името на Бога премахнете тази злоба от сърцето си,понеже всички нации сме равни пред Бога и закона .
  • 106 МЕНГЕЛЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "waffenss":

    Лелеееееееее
    ........./\_\
    ......../ / /_
    ......./ /_/\ \
    .......\ \/ \ \
    ...../\ \ /\ \_\
    .....\ \/ \ \/_/
    ......\ /\ \_\
    .......\/ / / /
    ........./ / /
    .........\/ /

    Коментиран от #107

  • 107 pussy master

    2 0 Отговор

    До коментар #106 от "МЕНГЕЛЕ":

    ------/ )
    -----/ /
    ----/ /
    ---/ ))
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.