Last news in Fakti

27 Март, 2020 20:10 2 674 16

Лукашенко: Не ме е страх от коронавируса

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • коронавирус

Президентът на Беларус каза, че от десет дни контролира работата на министерството на здравеопазването и похвали лекарите

Лукашенко: Не ме е страх от коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че в резиденцията му не са предприети никакви специални мерки за защита от коронавируса и че малкият му син посещава училище, предаде ТАСС, като се позова на беларуската агенция БелТА.

"Трябва да ви кажа, че не се крия никъде. Забраних категорично всякакви излишни мероприятия. Защото ще излезе, че на хората казвам едно, а аз самият съм се скрил даже не зад гипсова преграда, а зад железобетон", каза той по време на посещение в завода "Белгипс" в Минския район.

Лукашенко се позова на разказ на своя син Николай, че много деца от неговото училище не идват на занятия, като отбеляза, че никой не забранява на родителите да държат децата си у дома.

Президентът каза, че от десет дни контролира работата на министерството на здравеопазването и похвали за работата беларуските лекари. Що се отнася до предпазните мерки в Беларус срещу заразата, той подчерта: "Ние не създадохме нищо излишно, но установихме контрол".

По официални данни в Беларус има 91 случая с коронавирус; в страната не е въвеждана карантина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само тъпаците

    9 14 Отговор
    не ги е страх.

    Коментиран от #10, #11

  • 2 А бе

    4 14 Отговор
    Те и ония дебили англичаните до вчера бяха по кръчмите...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Chevron

    9 11 Отговор
    Тоя е пътник, без никакво съмнение!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 А бе

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Крум Усаински Крупник":

    Ти сега ли разбра че Факти.бг е про руски сайт? Форума срещу Русия спонсориран от Америка за България е Дневник на Иво Прокопиев.
  • 9 Сталин гледа отгоре

    1 0 Отговор
    Нема ка да го е страх😂😂😂😂
  • 10 ЗОМБИРАНИТЕ ПУТИНИСТИ

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Само тъпаците":

    защо не се преселят в Беларус и Русия? Нали Западът е еврогейски,лош,покварен и т.н.
    А в тези две държави всичко е прекрасно и населението благоденстват. Очаква се в новата Конституция Путкин да запише че коронавирусът няма право да влиза на територията на Руската федерация.

    Коментиран от #16

  • 11 Само тъпаците,допълвам:

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Само тъпаците":

    Глупавите русофилистици,пишещи ти минуси защо не отидат в Беларус? Вероятно там COVID-19 не смее да припари,защото Лукашенко е спокоен,мъдър и безстрашен.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Малкият пациент

    1 2 Отговор
    Където има , навременно добро здравеопазване за най-ниските прослойки , и работеща държава застанала зад тях , не може да ги е страх . Помня някъде около 80-те , имаше някакъв вирус . Майка ми ме заведе в болница , преслушаха ме веднага , снимка , и казаха - остава , плевмония . Донесоха от болницата два легена с топла вода , сапун кърпи , пижама , както си бях в кабинета на доктора , докато си измия краката , и лицето , прегледа още двама със същата диагноза. Затвориха ни десет дни в една стара болница в центъра на града , предвидена само за това , легла на две нива , никакво излизане от болницата , инжекции през 8 часа , всяка сутрин , доктора минава по стаите и слуша гърдите със слушалката , на всички . Майка ми тогава заставаше на улицата след работа , а аз и махах през стъклото на закованият прозорец . Сега на мястото на тази болница , има търговски център.
  • 14 надуп тук надуп там

    4 0 Отговор
    И на магистралата дават без презерватив и не ги е страх ама аз не им вярвам
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 БАРС

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ЗОМБИРАНИТЕ ПУТИНИСТИ":

    Защо да се заселват в Белорусия или Русия след като си имат домове в България .Наистина много тъп отговор сте написали наверно IQ ти е слабо.Знаешли съм работил в 6 държави след 95 год.почти нямаше от Белорусия да работят един вид нелегални имигранти или с разрешение честно даже от Русия много малко срещтах хора .А виж от България Румъния от Украина от цяла бивша югославия от Турция да не ти говоря .Такаче недей да плямпаш като не знаеш .Знаешли че Белорусия произвежда много повече от България и експортира .Знаешли в Белорусия е чиста държава и няма да видиш пустееща земя никъде.Знаешли че ако си забравиш чантата сучайно някъде и като се върнеш да сия търсиш ако я няма там то тя е в полицията и те щте ти я дадът .Там яко бият ако откраднеш чуждо и в затвора.Пътищтата им са перфектни спрямо нашите цялата Белорусия е асфалтирана.Тый не хрена не понимаеш