28 Март, 2020 09:13 1 753 7

Заработи и метрото в Ухан

  • китай-
  • ухан-
  • коронавирус-
  • ковид-19

Пътниците трябва да носят защитни маски и на излизане или при прекачване по другите линии да сканират личния си „здравословен код”

Заработи и метрото в Ухан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Започна частично да работи метрото в китайския град Ухан, където пламна коронавирусната заплаха. От днес е възобновена работата на линиите 1, 2, 3, 4, 6 и 7.

Движението на влаковете в делничните дни ще бъде от 6.00 до 23.00, а в почивните дни от 6.30 до 23.00, съобщи правителството на Ухан.

Пътниците в метрото трябва да носят защитни маски, на излизане или при прекачване по другите линии трябва да сканират личния си „здравословен код”.

Градът има 9 метролинии и 228 станции. Кога ще възобновят работа останалите две линии не се съобщава.

От 23 март по всички линии, които бяха пуснати днес, пътуваха влакове, за да се проверят системите и да се отстранят евентуалните технически проблеми, които може да са възникнали от продължителния престой. След като подготвителните работи бяха успешно завършени, метро бе пуснато в експлоатация от събота.

Заради заразата градът бе „запечатан” на 23 януари, жителите му не може да го напускат, забранено бе и влизането в града, не действаше и транспортът.

11-милионният Ухан опустя, след като по нареждане на властите жителите му се заключиха по домовете и не излизаха. Храната им бе доставяна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    11 0 Отговор
    Това е наистина добра новина!
  • 2 Фермер

    5 2 Отговор
    Тия са много назад нашето даже не е спирало
  • 3 Неразбрах какъв код

    0 2 Отговор
    Еййй успяхте да зобирате овцете .Мобилни телефони и сега този код ,ясна е работата
  • 4 Рошко

    1 0 Отговор
    Брей че изостанали китайци, ся ше ни сложат по един бар код на челото, и пей сърце

    Коментиран от #5

  • 5 Бай ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Като ни цъкнат с машинката, ще ни излиза родословното дърво на компа,
  • 6 Разум

    1 0 Отговор
    Китайците си произвели тестове и тестват всички през ден през два, и които са заразени са карантирани. За това могат да вдигнат карантината за другите. При нас няма тестове и не се знае кой е заразен и кой не, за това всеки се счита потенциален носител.
    Когато всички в България се тестват през два три дена и се намерят всички носители и карантират, тогава може да се вдигне карантината.
    ДВ, мултикулти мафиятя и джендърската мафия са голямо зло за България. Трябва да ги бойкотираме.
    Бог да Благослови България!
  • 7 Васил

    0 0 Отговор
    Ооооооооо метрото в София работи с пълна сила там е на голямата каца със зараза