28 Март, 2020 13:23 2 714 10

Светофарите в Турция с надписи „Отиди си вкъщи”

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • коронавирус-
  • ковид-19

За пешеходци с увредено зрение записаното съобщение предупреждава хората да поддържат разстояние, когато чакат на червена светлина

Светофарите в Турция с надписи „Отиди си вкъщи” - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Зелената светлина на светофара е за прибиране вкъщи, а червеното е за оставане у дома. През последните два дни светофарите в големи турски градове примигват с тези съобщения, пише в. „Сабах”, цитиран от БГНЕС.

Правителството в Анкара нареди оставането вкъщи, но ако това все пак не е било чуто, посланието идва от светофарите.

В Турция по социалните медии, по телевизорите, на екрана на мобилния телефон, повсеместното съобщение мига като предупреждение, за да не се разпространи новият коронавирус.

Вярно е, че все по-малко хора излизат, вслушвайки се в предупрежденията на правителството, но все още има, макар и ограничен, трафик по улиците.

Поради което местните администрации сметнали, че светлините ще напомнят на хората да останат у дома. "Предполага се, че светофарите ще събудят съзнанието за настоящата ситуация и мотивират хората да останат у дома", заяви директорът за движение в общината в Сакария Мурат Пехливан пред немската агенция ДПА.

Светлините бяха монтирани в четвъртък на пет кръстовища с голямо натоварване в центъра на града, включително в близост до джамия и обществена болница.

За пешеходци с увредено зрение, записаното съобщение предупреждава хората да поддържат разстояние, когато чакат на червена светлина. Когато става зелено, се чува: „Вече можете да преминете през улицата. Останете вкъщи за здравето си.“ На тези кръстовища са монтирани и дезинфектанти.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    2 3 Отговор
    Ще е интересен надписа.дайте го PLEASE!
  • 2 Обикновен човек

    7 10 Отговор
    Светофар в турция:юруш(зелено),яваш- яваш(жълто),дуррр(червено)
  • 3 "Бедните" турци вече

    12 4 Отговор
    И по светофарите ли монтират апарати за дезинфектанти както по спирките и големите магазини?

    Коментиран от #4

  • 4 Ganiu tzarvula

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от ""Бедните" турци вече":

    A v bg ti go prodavat na troina zena!A e nqkakuv bokluk!
  • 5 Анал Люфти

    0 15 Отговор
    Под отиди си в къщи пише,чака те коза!пак нищо не сте разбрали!

    Коментиран от #7

  • 6 Измама

    1 7 Отговор
    Няма такова нещо....пак лъжат да си мислим че и другите са под домашен арест като нас......релацията ми е Турция Германия.... Само в България я има тая простотия......
  • 7 Ха ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анал Люфти":

    Пробвал си и знаеш. Браво, браво.
  • 8 Руски инвеститор в България и други Балкански страни

    6 1 Отговор
    Русия унищожава Запада, САЩ и други близки до САЩ страни, които са прикрити нейни съюзници с възможно най-лекото генно биологично оръжие! Твърде е възможно ние руснаците да оцелеем единствени след тази пандемия...Пита се в задачата ще оцелеят ли българските комунисти, които нямат руски произход също и русофилите?? Тази организация със странно име състояща се от хора с много голямо самочувствие, които се правят на по-големи руснаци от нас руснаците ще оцелее ли??Отговорът е - ще оцелее, но на мукавей в понеделник. Сред българските комунисти, русофили, атакисти и атеисти ще оцелеят тези, които имат минимум 75% руски произход....Слушайте внимателно и научете това наизуст защото няма да го повтарям всеки ден!! Работете за Русия, но не очаквайте никаква пощада!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ТОЯ СВЕТОФАР

    1 3 Отговор
    ТРЯБВА ДА ИМ СВЕТИ ВЪВ ВСИЧКИ СЪСЕДНИ СТРАНИ+ЛИБИЯ !