Last news in Fakti

28 Март, 2020 14:40 6 354 37

Испания навлезе в зоната на кошмара! 832-ма починали от COVID-19 за 24 часа

  • испания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • педро санчес

Властите обаче подчертават, че има забавяне в темпото на ежедневното нарастване на броя на заразените

Испания навлезе в зоната на кошмара! 832-ма починали от COVID-19 за 24 часа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Испания съобщи за рекордните 832 смъртни случая от коронавирус за последните 24 часа, предаде Франс прес.

Броят на жертвите на епидемията в Испания не спира да нараства, с изключение на временния спад в четвъртък. Страната е на второ място по брой на жертвите на Ковид-19 след Италия. Вчера беше съобщено за 769 жертви.

Броят на случаите на заразяване се увеличи с над 8000 за последните 24 часа, след като властите решиха да подлагат на тестове повече хора, за да преценят по-добре мащаба на епидемията в страната.

Властите обаче подчертават, че има забавяне в темпото на ежедневното нарастване на броя на заразените и броя на починалите вследствие на коронавируса. Правителството продължава да повтаря, че се очаква скоро епидемията да достигне пиковия си момент.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 COCOVID

    10 39 Отговор
    Май най-доброто решение - да измира който не става и да се приключва всичко в рамките на месец-два. Другите вече имат имунитет. Жалко за погубените животи все пак..

    Коментиран от #3, #25, #29, #30

  • 2 Руски инвеститор в България и други Балкански страни от 30 години продължаващ да надгражда

    15 35 Отговор
    Русия унищожава Запада, САЩ и други близки до САЩ страни, които са прикрити нейни съюзници с възможно най-лекото генно биологично оръжие! Твърде е възможно ние руснаците да оцелеем единствени след тази пандемия...Пита се в задачата ще оцелеят ли българските комунисти, които нямат руски произход също и русофилите?? Тази организация със странно име състояща се от хора с много голямо самочувствие, които се правят на по-големи руснаци от нас руснаците ще оцелее ли??Отговорът е - ще оцелее, но на мукавей в понеделник. Сред българските комунисти, русофили, атакисти и атеисти ще оцелеят тези, които имат минимум 75% руски произход....Слушайте внимателно и научете това наизуст защото няма да го повтарям всеки ден!! Работете за Русия, но не очаквайте никаква пощада!!

    Коментиран от #4, #5, #19

  • 3 Хехе

    17 10 Отговор

    До коментар #1 от "COCOVID":

    Няма дълготраен имунитет се разбра ама дебилите все едно и също повтарят.Явно трудно възприемат.
  • 4 Фермер

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Руски инвеститор в България и други Балкански страни от 30 години продължаващ да надгражда":

    Препоръчвам филма, защото се излагат интересни факти, които обясняват много неща, вкл. и произхода на короната. https://www.youtube.com/watch?v=Bpa5nRdGd08&feature=youtu.be
  • 5 Freedom

    14 25 Отговор

    До коментар #2 от "Руски инвеститор в България и други Балкански страни от 30 години продължаващ да надгражда":

    Комунизма продължава да пише история с кървави букви. Поредното нещастие застигнало милиони хора по света отново е причинено от комунистическа клоака каквато е Китай. Колко велик е комунизма че да те докара до там че да се прехранваш със свяко живо същество знаят неговите създатели руснаците и първите които изчезнат от лицето на земята ще са именно те, допринесли за нещастието на толкова нации.
  • 6 Ми то май излезе

    9 5 Отговор
    че в Испания тоя вирус има по-висока смъртност, отколкото в Италия. Що така? И там ли съжителстват заедно няколко поколения...

    Коментиран от #24

  • 7 Тоя филм сме го гледали...

    6 1 Отговор
    .....Outbreak / Зараза 1995....само,че сега е на живо.....краят е близо.... game over_
  • 8 Geo

    16 16 Отговор
    Соросоидчетата с голяма дилема - кого да обвинят за американския вирус - Русия или Китай. Ще им се и двете.

    Обаче американците вижте какво са разиграли октомври 2019 преди появата на вируса:

    Сценарият на събитието 201
    Събитие 201 симулира огнище на нов зоонотичен коронавирус, предаван от прилепи на прасета на хора, който в крайна сметка става ефективно преносим от човек на човек, което води до тежка пандемия. Патогенът и заболяването, което причинява, се моделират до голяма степен при ТОРС, но е по-преносим в общността в хора с леки симптоми.

    Заболяването започва в свинефермите в Бразилия, в началото тихо и бавно, но след това започва да се разпространява по-бързо в здравните заведения. Когато започне да се разпространява ефективно от човек на човек в нискодоходните, гъсто опаковани квартали на някои от мегаполисите в Южна Америка, епидемията избухва. Първо се изнася с въздушно пътуване до Португалия, САЩ и Китай, а след това в много други страни. Въпреки че в началото някои страни са в състояние да го контролират, той продължава да се разпространява и въвежда отново и в крайна сметка никоя държава не може да поддържа контрол.

    Няма възможност ваксина да е налична през първата година. Има измислено антивирусно лекарство, което може да помогне на болните, но не значително да ограничи разпространението на болестта.

    Тъй като цялото човешко население е податливо, през първите месеци на пандемията кумулативният брой случаи нараства експоненциално

    Коментиран от #12

  • 9 Дядо Вангел

    9 9 Отговор
    Страните, които са близки с комунистическия режим в Китай ще бъдат най жестоко ударени от вируса. В Китай реалните жертви са около 2 милиона. Има разпечатка от китайските мобилни компании, показващи че в последните 3 месеца 21 милиона мобилни акаунти са закрити и 840 хиляди домашни телефони. Ако допуснем че поне 10% са жертви на ККП вируса, пак остават едни 2 милиона.
    Данните са съпоставими с преди тримесечия, когато броят на мобилни акаунти е отбелязвал ръст.

    Коментиран от #11

  • 10 Geo

    5 4 Отговор
    http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/scenario.html

    Ето ви линк към него. Не ви ли се струва познато. Много познават тия американци - сигурно всичките са врачки.

    Коментиран от #27

  • 11 ха ха ха ха

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "Дядо Вангел":

    Ха ха ха ха ,има разпечатка на американски мобилни оператори,която показва,че в последните 3 месеца 50 милиона акаунти в САЩ са закрити ха ха ха ха . Е,к"во ша кажеш?

    Коментиран от #16

  • 12 Груйо

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "Geo":

    Ако американците действително са го пуснали, те нямаше да публично да оповестяват такива сценарии. Но като всяко напреднали общество с ефикасни служби, те са готови за различни глобални и локални катастрофи. Затова че след като китайците си изпуснаха биологичното оръжие от лабораторията в Ухан, заплахата се оказа действителна.

    Коментиран от #15, #28, #34

  • 13 Geo

    8 6 Отговор
    Горното събитие 201 е организирано от Центърът за здравна сигурност на Джонс Хопкинс, Световният икономически форум и Фондация Бил и Мелинда Гейтс

    Лошото е че предвиждат 18 месца до затихване на корона вируса и 65 милиона жертви в света - дано не се осъществят пъклените им планове.

    Коментиран от #22

  • 14 нищо чудно

    7 8 Отговор
    Според тайвански медии в Китай само до момента от коронавирус са умрели вече 12 милиона души.
    До края на епидемията може и да паднат под 1 милиард.
  • 15 Geo

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Груйо":

    Дал съм линк - поразрови се и другите страници пък сам си прецени
  • 16 Дядо Вангел

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха ха ха":

    Дай да я видим, ще я прочета и ще ти отговоря. Междувременно прочети това. Това е официален доклад от китайските мобилни оператори.

    https://www.google.com/amp/s/news.bg/world/kitay-zakri-21-mln-mobilni-abonati-2-mln-veroyatno-sa-na-pochinali-ot-covid-19.html%3famp=true

    Коментиран от #18

  • 17 Лелее...и тия наближават 1000 дневно

    5 2 Отговор
    Да не са викнали и те руснаците на помощ без да сме разбрали?
  • 18 Geo

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "Дядо Вангел":

    Китаиските мобилни оператори в news.bg ли си ги побликуват официалните доклади.

    Промиват ви мозъците бе хора и вие се ловите като шарани на бастун. Никой оператор в света не публикува колко са се отказали от него включително и нашите. Знаеш ли колко на месец се отказват от нашите.

    Коментиран от #33

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Процесор Вучков

    1 6 Отговор
    Испанките как са? Дават ли отзад?
  • 22 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Geo":

    Geo напъвай се леко, ще изцапаш гащите.
  • 23 4996

    1 2 Отговор
    Да не се окаже само, че половината от Италия и половината от Испания са над 80 години, както някои тъпоумници продължават да твърдят.
  • 24 лекараства

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ми то май излезе":

    те в испания рядко има грип там няма зима като се разболееш и си полумъртв отиваш на лекар и ти казва спокойно пий вода повече и щи мине бе антибиотици трудно става а испания и антибиотици сложна работа тва с очите си го видях в град Молина де сегура оббласт Мурсия там пустиня сняг не са виждали на 20 години веднъж ако хванат настинка няква друго е всяка зима да синя българия всеки поне по 10 пъти е карал някав грип не е мноо сложно да се сетиш китайците тежат по 20 килограма напикани слаби са им организмите ракия нямат
  • 25 До година

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "COCOVID":

    друг мутирал вирус и какъв имунитет ще имаш бе, катил?
  • 26 ТТТТ

    5 7 Отговор
    След два три месеца и нас ни чака същото, като в Испания!
  • 27 Сух

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Geo":

    Гледай това https://m.youtube.com/watch?v=7ydmAAOQUCc&t=3636s интервюирания е Аарон Русо..
  • 28 fbi

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Груйо":

    никой не го е изпуснал а е пуснато нарочно иначе щеше играят бомбите така са се разбрали .....ще се постигне същия ефект като при голяма война фалити и премахване на дълговете на държавите ...
  • 29 fbi

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "COCOVID":

    това не е решение за държавите с дългове целта не е здравето на хората а фалита им и премахване на държавните дългове недей акцентира на самото заразяване а на ефекта от него ....
  • 30 fbi

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "COCOVID":

    ако ти е направило впечатление Англия така искаше ама бързо Макрон ги заплаши да вземат мерки единствено Швеция не се съобразява в цяла Европа ....
  • 31 ДЖОТО

    1 0 Отговор
    До коментар 21-дават и отпреде и отзаде,като Караянчева!!!
  • 32 Шекспир

    3 0 Отговор
    До тук разбрах че броят на заразените е пряко свързан с броя на тестовете.Повече тестове повече заразени.Ето за това Боко не иска бързи тестове че ще лъсне истината.Горе долу се очертава че по света бродят милиони заразени.Просто никой не ги е тествал а по статистика значи са здрави.
  • 33 Презвитер Козма

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Geo":

    Абе аратлик как може да си толкова наивен. Новината е преведена от китайска медия базира в САЩ, казва се The Epoch Times. Информацията за мобилните оператори в Китай и публично се обнародва. Хората са проверили в регистрите и са изчислили.
  • 34 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Груйо":

    груйо, теб от къде те изпуснаха?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 фифиф

    0 0 Отговор
    Защо във всички държави се говори за пиков момент? Кой знае дали има такъв? И защо всявате паника на хората? Каквото и да пуснеш само военни и коронавирус.