Last news in Fakti

29 Март, 2020 13:41 4 250 12

Случаите на заразени с COVID-19 в света могат да намалеят през април, ако всички страни предприемат строги мерки

  • китай-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • пандемия

Две са стратегиите за контрол на епидемията - едната е да се подтисне, а другата да се забави прогресията, като Китай избра първата

Случаите на заразени с COVID-19 в света могат да намалеят през април, ако всички страни предприемат строги мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ако строгите мерки бъдат приложени в световен мащаб, вероятно пикът на епидемията от новия коронавирус в Европа ще бъде достигнат следващата седмица, след което случаите на заразени ще започнат да намаляват.

Това заяви в интервю за Китайската централна телевизия експертът по белодробни заболявания Джун Наншан след видеоконференцията в петък между китайски и американски експерти за ситуацията с COVID-19 , информира "Радио Китай".

„Някои държави блокираха градове, но това не решава проблема", каза той, призовавайки хората да следват правилата и политиките за защита, като добави, че „личната защита също е много важна на местата под карантина".

„Две са стратегиите за контрол на епидемията. Едната е да се подтисне, а другата да се забави прогресията, като Китай избра първата, което доведе до постигането на основен контрол в Ухан след четири седмици", каза още Джун Наншан.

Мерките приети в отделните жилищни райони също играят значителна роля в откриването и навременното лечение на заразените.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 3457

    0 5 Отговор
    Китай си е Китай. В Европа сме свободни хора.
  • 5 сгубен ф превуда

    13 3 Отговор
    Стратегиите са две - успешна и неуспешна. Няколко държави имат успешна стратегия - Япония, Сингапур, Корея, Китай, Тайван. Всички останали имат неуспешна.

    Успехът се определя не толкова от мерките, а то културата и социалната отговорност на индивидите. В изброените държави всички си помагат, уважават и пазят. Затова успяха.

    Материалистичният егоистичен Запад сега ще го яде много, ама много голям. Ще лъсне цялата му гнила природа, с фалшивите консуматорски ценности.
  • 6 Фермер

    1 0 Отговор
    Очаквайте скоро starved-20
  • 7 Георги Илиев Митев

    4 2 Отговор
    Нов призрак броди из Европа. Ковит-мафиот.
    Кога най-после ще се отървем от този идиот ?
    Какъв имунитет при такъв капацитет ?
    Без друго се задъхваме, а взехме да издъхваме.
    Дай Боже ,след тази беда да оценим безличната си свобода. Ний доброволно се заключихме отвътре и ключа хвърлихме навън.
    Кога най-сетне ще дочуем спасителния звън ? !
    Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците и граждани. Град София (2020).

    Коментиран от #12

  • 8 агент08

    3 1 Отговор
    Строги мерки са всички под домашен арест! Адекватни мерки - да се анализират причините за заразяване и да бъдат отстранени!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сульо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Василий":

    Кога ще се заразите с коронавирус "демократите" да се оттървем от вас? Ако нещете доброволно насила ще ви заразим. Ако пак се опъвате с теслата по главата.
  • 12 др Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Георги Илиев Митев":

    айде прибирай се в психиатрията бе Жорко.Колегите по легло те чакат. Чака те и главния санитар да те наложи с тояжкат дето бягаш и пишеш глупости из нета. ИИ не те е била милицията, а главния санитар защото бягаш от стаята си.