Last news in Fakti

30 Март, 2020 14:36 1 997 11

Южнокорейските семейства ще получат пари в брой

  • южна корея-
  • коронавирус-
  • пари-
  • средства-
  • мун дже ин

Правителството иска да предотврати тежък удар по икономиката

Южнокорейските семейства ще получат пари в брой - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Южна Корея ще отпусне извънредна сума в брой на повечето семейства в страната и ще изготви втори допълнителен бюджет идния месец, за да смекчи последиците от пандемията от коронавирус, съобщи президентът Мун Дже Ин, цитиран от "Ройтерс".

След извънредна среща с икономически съветници Мун каза, че ще бъде изплатена спешна сума на стойност 1 милион вона (816 долара) в помощ на всички семейства с изключение на 30 процента от домакинствата с най-високи доходи.

Мун допълни, че ще подготви още един допълнителен бюджет, който да бъде одобрен от парламента през април, а на някои малки и средни компании ще им бъде разрешено да не плащат някои осигуровки и комунални разходи от този месец.

Гражданите страдат от коронавируса и всички заслужават за бъдат възнаградени за страданията и участието си в усилията за предотвратяване на разпространението на вируса, посочи Мун след срещата. Пакетът е най-новата мярка в поредицата стъпки, предприети от правителството за намаляване на натиска върху четвъртата по големина икономика в Азия, бореща се с последиците от коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Всички

    10 3 Отговор
    го правят под една или друга форма(Испания Франция Сащ. Южна, Германия Чехия и прочие) Боко дава заеми. ДОГОДИНА ПОД СТРОЙ ПАК ВСИЧКИ ПРЕД УРНИТЕ!!!
  • 4 Бути Бъчваров

    3 1 Отговор
    Ей, хора! Абе, печете ги повече тия прилепи, бе!!! Хем и крилата ще станат по-хрупкави.
  • 5 Искам (предлагам)

    2 2 Отговор
    Компенсация - 5лв. на човек на ден за всеки навършил 18г. по време на карантината. Стига тънки сметки; проценти на работодатели - вратички за далавери, шменти капели.
  • 6 BG гражданин и данъкоплатец

    3 0 Отговор
    Всички държави, в т.ч. САЩ, Канада, Австралия, Гърция, Южна Корея и др., които предприеха мерки за директно финансиране на домакинствата с доходи до определен годишен размер го правят по няколко причини:
    1. Запазване на социалния мир и обществения ред
    2. Запазване на доверието в обществото към държавата и институциите
    3. Вливане на свежи пари в икономиката поддържане на паричния оборот и потреблението на стоки и услуги, като голяма част от предоставените пари ще се върнат в държавата, чрез преки и косвени данъци...
    Икономиката е жив организъм и както човек при тежко заболяване се нуждае от преливане на кръв, така и икономиката при стрес се нуждае от свежи пари... Простичко е, но неразбираемо за нашите умни глави "горе" - те са по-скоро, като тумор!
  • 7 НЕ И ТУК

    0 0 Отговор
    Южнокорейските семейства ще получат пари в брой
    Правителството иска да предотврати тежък удар по икономиката
  • 8 бай Шиле

    0 0 Отговор
    Днес Правителството на България обяви същите мерки.Конкретната сума ще бъде уточнена да края на 1 април.

    Коментиран от #9

  • 9 случайно минаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "бай Шиле":

    Ей мърсен герберски трол.Лъжеш.Казаха "ще видим, да видим дали може".

    Коментиран от #10

  • 10 бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "случайно минаващ":

    Мило дете на природата,казано е кога се лъже най много.Пред избори,след лов и на 1 април.Мий си ръцете.
  • 11 Български по хелзинкски комитет

    0 0 Отговор
    Ей,комундета!Истина е,че ще се дадат помощи по 1000 лв. на човек.Ето днес започнаха от депутатите:увеличават им заплатите.Чакайте си реда и немой да рьовете.